Etusivu

Etusivu - Ajankohtaista - 15.2.2017 klo 12:00 :: Ins. Harri Suutari: Metsätyökoneiden anturoinnista valimoteollisuuden huipulle

Ajankohtaista

  15.2.2017 klo 12:00 :: Ins. Harri Suutari: Metsätyökoneiden anturoinnista valimoteollisuuden huipulle

  Kokousmateriaali: Harri Suutarin puhe

  Componentan tj. ins. Harri Suutari käy läpi elämänsä vaiheita lähinnä ammatillisesta näkökulmasta ja kertoo lyhyesti myös yhdestä harrastuksestaan. Esityksen lomassa tulee esiin sitä tekniikkaa, jota kulloinkin käytettiin. Vuonna 2016 pidetyssä Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran 90-vuotisjuhlan Iltajuhlassa Suutaria muistettiin tunnustuspalkinnolla merkittävänä suomalaisen elektroniikkateollisuuden alkuunpanijana ja kehittäjänä.

  1. Harri Suutari suoritti mittaus- ja säätötekniikan insinöörin tutkinnon Helsingin Teknillisessä oppilaitoksessa vuosien 1979-1983 aikana. Luokkansa priimuksena hän sai Säätöteknillisen Seuran stipendin. Kesäajat hän oli Yleisradion ulkotuotannossa Pasilassa äänitarkkailijaharjoittelijana. Hän korjasi myös televisioita kotikäynnein pienessä haagalaisessa Rainer Setälän TV-korjaamossa.

  Yhdessä veljensä Eero Suutarin kanssa hän perusti opiskeluaikanaan keväällä 1982 Insinööritoimisto Kajaani Automatiikka Ky:n ja teki iltaisin ja viikonloppuisin elektroniikan suunnittelutyötä. Veli oli valmistunut samaisesta oppilaitoksesta syksyllä 1979 mittaus- ja säätötekniikan insinööriksi.

  Heti valmistumisen jälkeen keväällä 1983 hänet otettiin Strömbergin Pitäjänmäelle Erkki Harmoisen suunnitteluosastolle töihin siksi aikaa, kunnes astui varusmiespalvelukseen lokakuussa 1983. Hän suunnitteli hybridin tehotransistorin kantavirran ohjaukseen. Invertterissä olevilla transistoreilla ohjattiin kolmivaiheoikosulkumoottoria, joka vauhditti suomalaista sähköautoa, Talbot Horizonia. Varusmiespalvelun jälkeen 1984 alkoi varsinainen työelämä, josta lyhyesti seuraavassa.

  1. Kajaani Automatiikka Oy, toimitusjohtaja 1984-1996, aluksi ainoa työntekijä, hakkuukoneiden puunmittauslaitteet, runkojen käsittelyn opitimointilaitteet ja tiedonsiirtotekniikka. Myös lähi- ja kaukokuljetuksen mittaus ja tiedonsiirtotekniikat tulivat vahvasti mukaan palveluvalikoimaan.
  1. Metsäkonevalmistaja Ponsse Oy, aluksi tuotekehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja ja tämän jälkeen toimitusjohtaja vuosina 1994-2000.
  1. Kempeleläinen PKC Group, toimitusjohtaja 2002-2005, 2008-2012, ajoneuvojen sähkötekniikkaa ja elektroniikkaa.
  1. Alma Media Oyj:n hallituksen puheenjohtaja 2016- , nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan jäsen, Alma Median osakkeenomistajien nimitystoimikunnan asiantuntijajäsen, 12 vuotta hallituksessa.
  1. Valimokonserni Componenta, hallituksen puheenjohtaja 2012 – 2015 , toimitusjohtaja 2015-
  1. Muita firmoja: Aiemmin ikkunoita ja ovia valmistavan Tiivituote Oy:n hallituksen jäsen. Yhtiö onnistuttiin myymään juuri ennen finanssikriisiä ruotsalaiselle rakennuskonsernille. Veljiensä ja Ponssen omistaman Sunit Oy:n hallituksen jäsen. Vuodesta 2011 lähtien osakas ja  hallituksen jäsen Oy M-Filter Ab:ssa,Teknologiateollisuus ry, hallituksen jäsen 2014 –,Tulikivi Oyj, hallituksen puheenjohtaja 2013 – 2015, juuri nimitetty (tammikuu 2017) JOT Automation Oy:n hallituksen jäseneksi. Firman erikoisalaa ovat tuotantoautomaatio  ja elektroniikkateollisuuden
  1. Metsän kasvatus

  Paluu ajankohtaista-sivulle