Etusivu

Etusivu - Ajankohtaista - Virte aurinkokattoyhtiön ekskursio 5.12.2016

Ajankohtaista

  Virte aurinkokattoyhtiön ekskursio 5.12.2016

  Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura järjesti ekskursion turkulaiseen Virte Solariin 5.12.2016. Mukaan oli ilmoittautunut kymmenkunta jäsentämme. Toimitusjohtaja Jaakko Virtanen esitteli yhtiönsä toimintaa. Esittelyssä mukana olivat myös yhtiön tekniikasta vastaava sähkötekniikan tohtori Teemu Rovio ja tekninen asiantuntija Jouni Valkonen. Virte Solar Oy on suomalaisomisteinen startup, jota Tekes on myös on rahoittanut. Virte Solar on osa yli 50 vuotta vanhaa Virte-Metalli Oy -kattokonsernia.

  (kts.http://www.virtesolar.fi/meidan-tarinamme). Virte Solar on perustettu vuoden 2016 alussa ja työllistää n. 20-30 henkilöä sesongista riippuen.

  Virte Aurinkokatto on uudenlainen aurinkosähköratkaisu, jossa sähköä tuottavat ohuet, kevyet ja tehokkaat aurinkopaneeelit. (CIGS-ohutkalvopaneelit). Ne liimataan uusiin kattopelteihin jo tehtaalla. Olemassaoleviin kattoihin kalvot voidaan jälkiasentaa helposti. Tarkemmat tiedot paneeleista saa linkistä:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Miasol%C3%A9
  https://www.greentechmedia.com/articles/read/miasole-bipv-article
  Taipuisan paneelin paksuus on 17 mm, leveys 370 mm, pituus n 2600mm. Tehot ovat alueella 110 – 130 W paneelia kohden. Hyötysuhde on n. 17 % ja paneeliyksikön jännie on n. 40 V. Virte Solar on käyttänyt aurinkokennojensa ulostuloissa SolarEdgen vaihtosuuntaajia. Lisätietoa näistä on tarjolla linkistä:
  https://en.wikipedia.org/wiki/SolarEdge

  Lisäinfoa: Aurinkokennojen kehitystyö on nykyään vahvaa. Aiemmin tänä vuonna (2016) MIT-yliopiston tutkijat ennustivat sähköntuotannon tuplaantuvan STPV-menetelmän avulla: http://news.mit.edu/2016/hot-new-solar-cell-0523 Kennojen kuumuus kun käytetään hyväksi. Vuodelta 2014 oleva linkki pureutuu myös tulevaisuudessa tapahtuvaan huimaan hyötysuhteen nousuun:
  https://cleantechnica.com/2014/10/06/solar-thermophotovoltaics-getting-80-efficiency/

  Hienosta ja mielenkiintoisesta ekskursiosta kiittäen.

  Jouko Mäkinen
  TiES / toiminnanjohtaja

  virte_kollaasi

   

   

   

  Paluu ajankohtaista-sivulle