Etusivu

Etusivu - Ajankohtaista - 13.12.2017 klo 12:00 :: FL Stefan Söderholm, Maanmittauslaitos: Eurooppalainen Galileo vihdoinkin täällä – vai onko?

Ajankohtaista

  13.12.2017 klo 12:00 :: FL Stefan Söderholm, Maanmittauslaitos: Eurooppalainen Galileo vihdoinkin täällä – vai onko?

  Esitysmateriaali: Galileo

  Jokainen meistä hyödyntää päivittäin Yhdysvaltain GPS järjestelmää ja käytännössä koko meidän yhteiskunta on riippuvainen tästä järjestelmästä jonka Yhdysvaltain puolustusministeriö ylläpitää. Pankkiliikenne, sähköverkot, pelastustoiminta yms. ovat jo erittäin riippuvaisia siitä millaisia päätöksiä Valkoisessa Talossa tehdään.

  Osittain näistä syistä Eurooppalaisen Galileo järjestelmän suunnittelu aloitettiin jo tämän vuosituhannen alussa. Jo tällä hetkellä on laukaistu 20 satelliittia (maata kiertävälle radalle?) ja joissain navigaattoreissa löytyy jo tuki näille uusille signaaleille.

  Mutta mitä muuta, paitsi riippumattomuus Yhdysvalloista, Galileo tarjoaa? Tarkempaa paikkaa, luotettavampaa aikaa, parempia signaaleja, uusia palveluita?

  Näihin kysymyksiin pyritään tässä esityksessä antamaan vastauksia. Sen lisäksi käydään läpi Galileon signaalit sekä Galileon tämän hetkinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät.

  Stefan Söderholm työskentelee vanhempana tutkijana paikkatietokeskuksessa Masalassa. Hän johtaa satelliitti- ja radionavigointiin erikoistunutta tutkimusryhmää ja on mm. itse vahvasti ollut mukana edistämässä Galileo PRS signaalin käyttöä Suomessa.

  Paluu ajankohtaista-sivulle