Etusivu

Etusivu - Ajankohtaista - Cinia turvalliset kaapelireitit 30.3.2016

Ajankohtaista

  Cinia turvalliset kaapelireitit 30.3.2016

  17 03 30 Cinia_Esittely_TiES

  Vuosikokouksen 30.3.2017 alkuun Cinia esitteli yrityksensä toimintaa. Pitkälle on firma kasvanut 2010-vuodesta, jolloin radanvarren kuituverkon käyttö oli pitkälti vain GSM-R yhteyksille suunnattu.

  Valtion Rautateiden radanvarren valokaapeleista, Fingrid/Caruna voimalinjojen ukkosjohtimien valokaapelit, valokuitu Santahaminasta Rostockiin, varayhteydet Frankfurtiin ruotsin ja venäjä-baltian kumppaneilta, tulevaisuudessa Pohjoisväylää Jäämeren rannalla myös Japaniin/Kiinaan ylettävät yhteydet.

  Vaikka 5G radiotie toimii mikrosekunneissa, valokuituverkko tukiasemalta tuottaa viivettä. Varmistusyhteyksillä tulee jostakin hankkia. Cinia voi toimittaa tavanomaisten operaattorien moottoriteiden varsien sijaan aivan eri reiteille rakennettuja yhteyksiä.

  Sea Lion -yhteys Santahaminasta Rostockiin aurattiin 1m syvyyteen, valmistui ajoissa ja toimiva kahdeksan kuituparia todettiin toimivan. 18 terabitin kuituparit kykenevät kokonaisuutena 144 Tib yhteyteen. Hetzner tuli rakennushankkeeseen vuokraamalla yhden kuituparin itselleen. Seuraavaksi rakennetaan kuidusta Hankoon yksi kuidun pareista suunnitelman mukaisesti ja tämä tuo Hangon kunnille haluttavuutta yritysten näkökulmasta, kun alueelle on kansainvälinen nopea yhteys saatavilla.

  http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002832681.html ”Itämeren huippunopea kaapeli vedetään Santahaminasta”

  Cinia – hankkeen tekninen kuvaus – julkinen

   

   

  Katso myös 2010 vuodelta vierailun materiaalit http://ties.fi/523/e-ilta-15-4-10-corenetilla/

  Paluu ajankohtaista-sivulle