Etusivu

Etusivu - Ajankohtaista - Digiruokaa – Elinvoimaa uudentyyppisistä ruokapalveluista

Ajankohtaista

  Digiruokaa – Elinvoimaa uudentyyppisistä ruokapalveluista

  TiES:n jäsenillä oli mielenkiintoinen yritysvierailu VTT:lle torstaina 11.10.2018

  Paikalle oli saapunut toistakymmentä yhdistyksen jäsentä osanottajamäärän rajoituksen takia. VTT:n elintarviketutkimustiimin päällikkö Emilia Nordlund ja tutkija Nesli Sözer kertoivat kuinka VTT on kehittänyt Vital Selfie -projektissa ruokaan ja syömiseen liittyviä tuotteita ja palveluja, joissa hyödynnetään uusimpia teknologioita ja käytäntöjä. Projekti tukee kotimaista elintarviketeollisuutta, joka tähtää vientiin erilaisille kuluttajaryhmille kohdennetuilla, hyvinvointia tukevilla ratkaisuilla. Saimme nähdä ja kuulla kuinka digitalisaatio tulee muuttamaan ruoan tuotantoa, jakeluketjuja sekä ruokailutapoja ja syömistämme.

  Kuluttaja on ruokakaupassa, välipala-automaatilla ja kahviloissa usein haasteellisten valintojen edessä, hänellä on halua ja tietoakin valita ravitsemuksellisesti tasapainoisia tuotteita, mutta usein koriin tai tarjottimelle päätyy jotain muuta. Erityisesti, kun kuluttaja etsii ruokaa ja naposteltavaa helposti ja nopeasti, ruoan terveellisyys ei tarjonnan tai valintatilanteen vuoksi ole toivotulla tasolla.

  Samalla kun maapallon väestömäärä kasvaa räjähdysmäisesti 7,4 miljardista 11,2 miljardiin vuoteen 2050 mennessä, on ruoan tuotanto haasteiden edessä. Saimme kuulla kuinka Food Economy 4.0 ohjelma mahdollistaa kasvaneen väestömäärän tarpeet. Tosin jäimme odottamaan seuraavaan kertaan, jotta saisimme maistella 3D- tulostettuja leivonnaisia. Lisää infoa linkeistä: https://www.vtt.fi/medialle/uutiset/kuluttajille-elinvoimaa-uudentyyppisist%C3%A4-ruokapalveluista, sekä https://www.aniwaa.com/food-3d-printers/#Pros_and_cons_of_food_3D_printing
  Tästä linkistä lisää tietoa ruokaprinttereistä. Halvimman saa 300€:lla. Osassa on 2 suutinta. Jossakin paistinlevy. Tulostettava aine on usein suklaata tai sopivan paksuista pastaa tms.

  By JEM/ETH

  Nesli Sözer esittelee digipaistosta

  Smart food system_Nordlund and Sözer_VTT_11.10.2018

  Paluu ajankohtaista-sivulle