Etusivu

Etusivu - Ajankohtaista - TiES kokoukset tiistaina 20.11.2018 – Vaalikokous ja HMD Global – Nokia kännyköiden uusi tuleminen

Ajankohtaista

  TiES kokoukset tiistaina 20.11.2018 – Vaalikokous ja HMD Global – Nokia kännyköiden uusi tuleminen

  TiES Jäsenkirje 11/2018

  TiES kokoukset tiistaina 20.11.2018.

  Vaalikokousta edelsi suurta kiinnostusta ja paljon erinomaista keskustelua herättänyt varatoimitusjohtaja Pekka Rantalan esitys HMD GlobalNokia kännyköiden uusi tuleminen. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä EIT Digitalin kanssa ja yleisöä oli paikalla yli 50 henkilöä. Nokian brändi on tosiaan vahva kaikissa maissa missä Nokian kännykät ovat myynnissä. Kaiken kaikkiaan Nokian puhelimia myydään 200 maassa ja paras markkina-alue on Aasia, erikoisesti Intia ja Kiina. Myytyjä puhelimia on jo runsaasti yli 70 miljoonaa, ja Nokian kännykkämarkkinointia tukee koko laiteskaala aina 10$ puhelimista aina yli 800$ puhelimiin. HMD-Nokian pääkonttori sijaitsee Suomessa ja täällä yhtiö työllistää n 110 henkilöä. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on n 650 henkilöä palkkalistoillaan, eniten Intiassa ja Kiinassa. Yhteistyö on erittäin läheistä Foxcconin kanssa, sillä HMD-Nokia kännyköitten valmistus tapahtuu Foxconnin tehtailla Kiinassa, ja perusmallin Nokia puhelimet valmistetaan Vietnamissa Hanoissa. Lähes kaikkien Nokia puhelinten käyttöjärjestelmä on Googlen Android, ja läheinen yhteistyö Googlen kanssa takaa puhtaan käyttöjärjestelmän Nokialle sovitettuna. Ainoastaan kaikkien halvimpien Nokia puhelimien käyttöjärjestelmänä on Asha-tuoteperheen sovellus. Lisäksi HMD-Nokialla on yhteistyötä optiikkayhtiö Carl Zeissin kanssa ja Zeissin valmistamaa optiikkaa on käytetty monissa Nokian puhelimissa.

  Vaalikokoukseen osallistui 31 TiES jäsentä. Kokouksessa hyväksyttiin TiES toimintasuunnitelma vuodelle 2019. Toimintasuunnitelmaan sisältyy mielenkiintoisten kokousten ja ekskursioiden lisäksi kolmipäiväisen Teknologia Foorumin järjestäminen Teknologia 2019 tapahtuman yhteydessä yhteistyössä Suomen Messujen kanssa. Tapahtumassa on opiskelijoille suunnattu robottikilpailu yhteistyössä MikroBitti lehden kanssa. Seuran webbisivut uudistetaan ja toimistorutiineja kehitetään.

  HMD-Nokian Pekka Rantala esitelmöi

  Seuran jäsenmaksuiksi hyväksyttiin 60€ varsinaiset jäsenet ja 30€ nuoret jäsenet. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Leo M Kärkkäinen ja Timo Kasurinen ja toiminnan tarkastajiksi valittiin Iiro Hartimo sekä Kalevi Rantala ja heidän varamiehikseen Antti Isännäinen ja Kari Lampi. Seuran puheenjohtajana jatkaa Yrjö Neuvo ja toiminnanjohtajana toimii Jouko Mäkinen. Seuran budjetti vuodelle 2019 hyväksyttiin muutoksella kasvattaa markkinointia 1500€:lla ja budjetin loppusummaksi tuli 42873 euroa. Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Kari Lampi ja Antti Isännäinen.

   

  Robottiprojekti

  Seuran jäsenille suunnattu robottiprojektia esiteltiin vaalikokouksessa ja se keräsi lisää innostuneita mukaan tulijoita. Yrjö Neuvo tilaa vielä yhden erän robottirakennussarjoja kokoonpanossa CamJam Edukit #3 ja Raspberry Pi 3B+. Tilaus lähtee Englantiin ensi viikon keskiviikkona 28.11. Sarjat saapuvat Suomeen hyvissä ajoin ennen 8.12 järjestettävää yhteistä kokoamistilaisuutta. Sarjan hinta on edelleen 95 euroa. Tilaukset osoitteeseen yrjo.neuvo@aalto.fi .

   

  Rightware – ajoneuvojen tulevaisuuden diginäytöt – ekskursio – ti. 4.12. klo 16.30

  Digitaaliset käyttöliittymät korvaavat kovaa vauhtia analogiset näytöt niin autoissa kuin muissakin vaativissa sovelluksissa. Rightware on johtavia vaativien digitaalisten käyttöliittymien suunnittelutyökalujen ja suunnittelupalvelujen toimittaja. Asiakkaina ovat esimerkiksi suuret autotehtaat. Yrityksen pääkonttori on Helsingissä ja paikallista toimintaa on Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä Koreassa ja Japanissa. Lisätietoja ja kuvia moderneista autojen ”kojelaudoista” löytyy osoitteesta www. rightware.com

  Tervetuloa huippumielenkiintoiseen tilaisuuteen! Ilmoittautuminen: www.ties.fi .

  Jäsenhankintakampanja

  Nyt on oiva ajankohta tarttua kaveria hihasta ja pyytää liittymään jäseneksi. Meillä on edessä mielenkiintoinen toimintaa täynnä oleva vuosi. Kun hakemus on lähetetty 4.12 kello 16 mennessä voi tulla mukaan joulukuun kokoukseen ja kun maksaa ensi vuoden jäsenmaksun ripeästi alkaa MikroBitti tulla heti tammikuusta alkaen.

  Paluu ajankohtaista-sivulle