Etusivu

TiES - Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura > Ajankohtaista

Tapahtuneita

TiES helmikuun kuukausikokous

Aika ja paikka: kello 16-18. Otaniemi Open Innovation House, Maarintie 6 toinen kerros.

 

Yrjö Blåfield: Bluebiit ja kokemuksia yrittäjyydestä

 

Bluebiit (www.bluebiit.com) on suomalainen elektroniikkabrändi, jota kotimainen perheyhtiö, WellBiit Oy kehittää ja markkinoi Helsingin Lauttasaaressa. Bluebiit tuotevalikoimaan kuuluvat aktiivisuusrannekkeet, action kamerat, internet tabletit, näyttöjen nanopinnoitteet ja paljon muuta mielenkiintoista.

Yrityksen perustaja, sarjayrittäjä Yrjö Blåfield kertoo miten hommat hoituvat. Paikalla on myös EIT Digitalin aloittavia, nuoria yrittäjiä. Tilaisuus järjestetään yhdessä EIT Digitalin Helsinki noden kanssa. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa/tilata erikoistarjouksena joitakin Bluebiit tuotteita.

 

Ilmoittautuminen https://ties.fi/tapahtumakalenteri/

TiES vuosikokous

Maarintie 8, Otaniemi 2150 Espoo

TiES hallitus kutsuu yhdityksen sääntömääräiseen vuosikokouksen pidettäväksi Maarintie 8-talossa Espoon Otaniemessä.

 

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 10§ kohdan mukaiset seuraavat asiat:

• kokouksen avaaminen, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen;

• valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi
ääntenlaskijaa.

• esitetään TiES:n vuosikertomus, erikoisalojen ryhmien ja alueellisten osastojen
vuosikertomukset sekä seuraa eri yhteisöissä edustaneiden henkilöiden selostukset
toiminnastaan

• esitetään TiES:n tilit ja toiminnantarkastajien lausunto

• vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille
tilivelvollisille

• käsitellään muut vuosikokoukselle esitetyt asiat.

 

Noin kello 17 alkaen paneudumme suurta luotettavuutta edellyttävän avaruuselektroniikan kehitykseen ja suomalaisen satelliittiliiketoiminnan kasvaviin näkymiin professori Jaan Praksin johdattelemana:

Elektroniikan kehitys on mullistanut avaruustekniikan

 

Kokoustarjoilujen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan seuraavan linkin kautta:

https://ties.fi/tapahtumakalenteri/

Vierailu Kyrel Oy:llä

Joukko Tiesiläisiä, 12 henkeä, vieraili Kyrel Oy:llä keskiviikkona 13.12.2017. Isäntänä toimi insinööri Ville Salomäki. Pääsimme tutustumaan Kyrelin nykyiseen toimintaan.

Kyrel tarjoaa nykyaikaista, osaavaa ja kilpailukykyistä kotimaista elektroniikan, mekaniikan ja sähkömekaniikan kokoonpanopalvelua lähes 40 vuoden kokemuksella. Yli 60 asiakkasyrityksen joukossa on sekä suomalaisia että kansainvälisiä telekommunikaation, teollisuuselektroniikan, ajoneuvoelektroniikan, kulutuselektroniikan ja sairaalaelektroniikan yrityksiä.

Osaamisen ja kyvykkyyden ylläpitäminen ja kehittäminen jatkuvilla investoinneilla on yritykselle tärkeää. He ovat investoineet tuotantolaitteisiin ja tietojärjestelmiin miljoonia euroja viime vuosien aikana ja ovat asiakkaspalautteen mukaan toimialan kärjessä vähintään Suomen mittakaavassa.

Valmistuksessa on hyvin erilaisia tuotteita, haastavasta miniatyyrielektroniikasta monimutkaisiin sähkömekaanisiin kokoonpanoihin ja järjestelmiin saakka. Asiakkaiden tarpeiden mukaisesti tehdään tuotteita piirilevyjen koneladonnasta asiakaspakattuihin tuotteisiin saakka, ja toimitetaan tarvittaessa tuotteet asiakkaiden puolesta heidän asiakkailleen ympäri maailmaa.

170 työnkekijää tuottaa pääasiassa pieniä ja keskisuuria sarjoja, mutta pystyvät vastaamaan suurempiinkin haasteisiin sekä taloudellisesti että osaamisensa ja laitteistojensa puolesta. He tekevät myös protosarjojen valmistusta, joten sopivat sarjakoot ovat yhdestä kappaleesta ylöspäin.

Yritys on 30 vuoden aikana hankkinut suuren osan tarvitsemastaan materiaalista, ja tästä on syntynyt maailmanlaajuinen toimittajaverkosto ja siihen liittyvä osaaminen on heidän asiakkaidenkin käytössä. Toiminnanohjausjärjestelmään kuuluu myös EDI-yhteydet ja extranet-sovellukset sekä toimittajille että asiakkaille. Noin 4000 neliömetrin tuotantotilat ovat nykyaikaiset, elektroniikkatuotantoon alunperin rakennetut tilat ilmastointeineen, kosteuskontrollointeineen ja ESD-varusteluineen.
href=”http://ties.fi/wordpress/wp-content/uploads/2017/12/Kyrel.jpg”>

Tätä pidemmälle emme kameroitamme voineet viedä.

Kiitos Kyrelin väelle ja hyvää joulua !

TiES vaalikokous 18.12.2017 klo 18

TiES hallitus kutsuu sääntömääräiseen vaalikokouksen pidettäväksi STEK-talolla Lauttasaaressa.

Särkiniementie 3, Lauttasaari, 00210 Helsinki

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vaalikokousasiat:

  • toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio
  • hallitus vuodelle 2018
  • toiminnantarkastajat
  • jäsenmaksujen suuruus

hallitus

Ilmoittautuminen http://ties.fi/tapahtumakalenteri/

Lisätietoja kokouksesta antaa toiminnanjohtaja Esa A. Häkkinen.

Vierailu Konecranesilla Tampereella

TiES;n väki kävi tutustumassa Konecranesin Agilon automaattivarastojen kehitykseen ja tuotantoon 15.11.2017.
Paikalla oli 9 TiESiläistä pääosin Tampereen ammattikorkeakoulun tietotekniikan koulutusohjelmasta; opettajia ja opiskelijoita.

Kohti älykkäitä materiaalivirtoja

Agilon® vapauttaa aikaa tietojen käsittelystä ja tavaroiden noutamisesta, sillä järjestelmän robotti tuo tavarat suoraan käyttöpisteelle käyttäjän luo. Tieto jaetaan reaaliajassa toimitusketjussa sitä tarvitseville. Runsaasti palkintoja kerännyt Agilon tuo teollisen internetin materiaalilogistiikkaan, minkä myötä käyttäjä näkee ajantasaiset tiedot tavaroista kuvineen missä tahansa, vaikka tabletilta.

Agilon käsittelee monenlaisia laatikoita tulitikkuaskin kokoisesta muuttolaatikon kokoiseen, kuten pahvilaatikoita, joissa tavarat on toimitettu. Käyttäjän ottaessa esimerkiksi laatikosta pultin, Agilon laskee painon perusteella jäljellä olevan määrän ja kutsuu tarvittaessa automaattisesti lisää tavaraa. Näin tiedot pysyvät ajan tasalla ja oikeat tavarat löytävät tiensä oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, mikä auttaa parantamaan tuottavuutta.

Agilon on saatavilla palveluna kiinteällä kuukausimaksulla, joka sisältää laitteen lisäksi huollot ja korjaukset, etävalvonnan ja -tuen sekä ohjelmistopäivitykset. Tarvitset siis vain soveltuvan tilan, maadoitetun pistorasian ja nettiyhteyden. Laitteen kokoa ja käyttöpisteiden paikkaa sekä määrää on mahdollista muuttaa joustavasti tarpeidesi muuttuessa. Agilon ei tuo vain joustavuutta materiaalivirtoihin, vaan on itsekin joustava.Esittelijöinä olivat
Teemu Karimerto ja Riku Lammintausta.

Konecranesiin voi tutustua tätäkin kautta
Mikäli suinkin on kiinnostusta päästä vielä vähän enemmän kokeilemaan ja/tai kehittämään, niin tarjolla olisi: https://www.facebook.com/events/360690021040492

Tietoa saa toki levittää laajemmallekin 😊

Teknologia 2017 tapahtuma

Teknologia 2017 tapauhtumaan , teknologia forumiin ja Elkom-messuille osallistui 36 Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijaa ja henkilökuntaa, yritytysten edustajia. Kaikki joko TiESin nykyisiä tai tulevia jäseniä. Matkan bussikuljetuksen kustansi Quva Oy, https://quva.fi/, josta Juho Lilljeroos piti esittelypuheen matkalla Helsinkiin.
Myös Suomen Automaatioseura järjesti samana päivänä TAMKin automaatiotekniikan opiskelijoille ja henkilökunnalle matkan tapahtumaan. Samana päivänä tuli myös kolmas bussillinen konetekniikan edustajia TAMKista messuille.

Elektroniikkasuunnittelua Tampere 23.11.2017

Ohjelma

Vierailu Jidoka Oy:lle

11 TiESin jäsentä, kaikki TAMKilaisia, opiskelijoita ja opettajia, kävivät tutustumassa Jidoka Oy:n toimintaa. Jidokan päätoimialueita
ovat älykäs esitystekniikka, Connectivity & IoT-ratkaisut ja ohjelmistyö asiakkaalla. Jidoka on kesäkuussa 2017 muuttanut uusiin toimitiloihin Pirkkalaan, jossa tapahtuu tuotekehitys ja tuotanto.
Suuria asiakkaita on mm. Vodaphone Englannissa, jossa se markkinoi yhteyslaitteita taksitoimintaan. Esittelyn jälkeen kiersimme tuotannossa ja pääsimme itsekin ’töihin’ kokeilemaan liittimien tekemistä ja käämintää.

Kiitoksia Alex ja Markus.

Ponsselle Teknologiakasvattaja 2017 palkinto

Taannoinen ekskursiokohteemme Ponsse Oy vastaanotti 14.9.2017
Teknologikasvattaja 2017 palkinnon.
http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/yritykset/ponsse-valittiin-vuoden-teknologiakasvajaksi-toimitusjohtaja-juho-nummela-paastiin-juhlimaan-isolle-kirkolle-pikitien-paahan-6676333Teknologiakasvattaja 2017

TiES:n kunniajäsen Yrjö Blåfied 80-vuotias

TiES:n kunniajäsen Yrjö Blåfied 80-vuotias
Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura ry:n kunniajäsen Yrjö Blåfield täytti 80 vuotta 11.8.2017.  Syntymäpäiväjuhliaan hän saapui viettämään Haikon kartanoon purjeveneellään Sipoosta mukanaan vaimo ja lapset. Paikalla olivat läheiset ystävät ja tärkeimmät liikekumppanit. Sähköjärjestöjen edustajina paikalla olivat Heikki Silvan ja Mika Leivo. He luovuttivat Yrjölle Teleregatan kunniakommodorin viirin. Myös TiES muisti kunniajäsenensä syntymäpäivää 24.8., kun Jouko Mäkinen ja Esa T. Häkkinen kävivät Yrjö Blåfieldin Lauttasaaren Eurokan yritystalossa viemässä ”rahakukkatervehdyksen”. Tervehdyskäynti venyi pitkäksi, kun Yrjö Blåfield kertoi kokemuksistaan pitkän yrittäjätaipaleensa varrelta. Tuntui siltä, että Yrjöllä on yrittäjähenki veressä niin, että hän hakee jatkuvasti uudistuvia tuotteita ja ideoita yrityksiensä sortimenttiin.
Vielä kerran lämpimät syntymäpäiväonnittelumme Yrjölle!

Jouko Mäkinen ja Esa T. Häkkinen

Ps Kuva liitteeksi (Mäkinen ojentaa rahakukan)