Etusivu

TiES - Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura > Ajankohtaista

Tapahtuneita

Vierailu Konecranesilla Tampereella

TiES;n väki kävi tutustumassa Konecranesin Agilon automaattivarastojen kehitykseen ja tuotantoon 15.11.2017.
Paikalla oli 9 TiESiläistä pääosin Tampereen ammattikorkeakoulun tietotekniikan koulutusohjelmasta; opettajia ja opiskelijoita.

Kohti älykkäitä materiaalivirtoja

Agilon® vapauttaa aikaa tietojen käsittelystä ja tavaroiden noutamisesta, sillä järjestelmän robotti tuo tavarat suoraan käyttöpisteelle käyttäjän luo. Tieto jaetaan reaaliajassa toimitusketjussa sitä tarvitseville. Runsaasti palkintoja kerännyt Agilon tuo teollisen internetin materiaalilogistiikkaan, minkä myötä käyttäjä näkee ajantasaiset tiedot tavaroista kuvineen missä tahansa, vaikka tabletilta.

Agilon käsittelee monenlaisia laatikoita tulitikkuaskin kokoisesta muuttolaatikon kokoiseen, kuten pahvilaatikoita, joissa tavarat on toimitettu. Käyttäjän ottaessa esimerkiksi laatikosta pultin, Agilon laskee painon perusteella jäljellä olevan määrän ja kutsuu tarvittaessa automaattisesti lisää tavaraa. Näin tiedot pysyvät ajan tasalla ja oikeat tavarat löytävät tiensä oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, mikä auttaa parantamaan tuottavuutta.

Agilon on saatavilla palveluna kiinteällä kuukausimaksulla, joka sisältää laitteen lisäksi huollot ja korjaukset, etävalvonnan ja -tuen sekä ohjelmistopäivitykset. Tarvitset siis vain soveltuvan tilan, maadoitetun pistorasian ja nettiyhteyden. Laitteen kokoa ja käyttöpisteiden paikkaa sekä määrää on mahdollista muuttaa joustavasti tarpeidesi muuttuessa. Agilon ei tuo vain joustavuutta materiaalivirtoihin, vaan on itsekin joustava.Esittelijöinä olivat
Teemu Karimerto ja Riku Lammintausta.

Konecranesiin voi tutustua tätäkin kautta
Mikäli suinkin on kiinnostusta päästä vielä vähän enemmän kokeilemaan ja/tai kehittämään, niin tarjolla olisi: https://www.facebook.com/events/360690021040492

Tietoa saa toki levittää laajemmallekin 😊

Teknologia 2017 tapahtuma

Teknologia 2017 tapauhtumaan , teknologia forumiin ja Elkom-messuille osallistui 36 Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijaa ja henkilökuntaa, yritytysten edustajia. Kaikki joko TiESin nykyisiä tai tulevia jäseniä. Matkan bussikuljetuksen kustansi Quva Oy, https://quva.fi/, josta Juho Lilljeroos piti esittelypuheen matkalla Helsinkiin.
Myös Suomen Automaatioseura järjesti samana päivänä TAMKin automaatiotekniikan opiskelijoille ja henkilökunnalle matkan tapahtumaan. Samana päivänä tuli myös kolmas bussillinen konetekniikan edustajia TAMKista messuille.

Elektroniikkasuunnittelua Tampere 23.11.2017

Ohjelma

Vierailu Jidoka Oy:lle

11 TiESin jäsentä, kaikki TAMKilaisia, opiskelijoita ja opettajia, kävivät tutustumassa Jidoka Oy:n toimintaa. Jidokan päätoimialueita
ovat älykäs esitystekniikka, Connectivity & IoT-ratkaisut ja ohjelmistyö asiakkaalla. Jidoka on kesäkuussa 2017 muuttanut uusiin toimitiloihin Pirkkalaan, jossa tapahtuu tuotekehitys ja tuotanto.
Suuria asiakkaita on mm. Vodaphone Englannissa, jossa se markkinoi yhteyslaitteita taksitoimintaan. Esittelyn jälkeen kiersimme tuotannossa ja pääsimme itsekin ’töihin’ kokeilemaan liittimien tekemistä ja käämintää.

Kiitoksia Alex ja Markus.

Ponsselle Teknologiakasvattaja 2017 palkinto

Taannoinen ekskursiokohteemme Ponsse Oy vastaanotti 14.9.2017
Teknologikasvattaja 2017 palkinnon.
http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/yritykset/ponsse-valittiin-vuoden-teknologiakasvajaksi-toimitusjohtaja-juho-nummela-paastiin-juhlimaan-isolle-kirkolle-pikitien-paahan-6676333Teknologiakasvattaja 2017

TiES:n kunniajäsen Yrjö Blåfied 80-vuotias

TiES:n kunniajäsen Yrjö Blåfied 80-vuotias
Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura ry:n kunniajäsen Yrjö Blåfield täytti 80 vuotta 11.8.2017.  Syntymäpäiväjuhliaan hän saapui viettämään Haikon kartanoon purjeveneellään Sipoosta mukanaan vaimo ja lapset. Paikalla olivat läheiset ystävät ja tärkeimmät liikekumppanit. Sähköjärjestöjen edustajina paikalla olivat Heikki Silvan ja Mika Leivo. He luovuttivat Yrjölle Teleregatan kunniakommodorin viirin. Myös TiES muisti kunniajäsenensä syntymäpäivää 24.8., kun Jouko Mäkinen ja Esa T. Häkkinen kävivät Yrjö Blåfieldin Lauttasaaren Eurokan yritystalossa viemässä ”rahakukkatervehdyksen”. Tervehdyskäynti venyi pitkäksi, kun Yrjö Blåfield kertoi kokemuksistaan pitkän yrittäjätaipaleensa varrelta. Tuntui siltä, että Yrjöllä on yrittäjähenki veressä niin, että hän hakee jatkuvasti uudistuvia tuotteita ja ideoita yrityksiensä sortimenttiin.
Vielä kerran lämpimät syntymäpäiväonnittelumme Yrjölle!

Jouko Mäkinen ja Esa T. Häkkinen

Ps Kuva liitteeksi (Mäkinen ojentaa rahakukan)

Novatronin ekskursio

TiES järjesti vierailun Novatron Oy:lle 6.9.2017. Mukana oli 14 osallistujaa.
Suomalainen Novatron Oy suunnittelee, valmistaa ja toimittaa koneohjausjärjestelmiä maarakennustyökoneisiin yli 25 vuoden kokemuksella. Novatronin asiakkaita ovat maanrakennusurakoitsijat, konemyyjät ja konevalmistajat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Novatronin pääkonttori sijaitsee Pirkkalassa. Yrityksen päätuotteita ovat kaivinkoneiden mittaus- ja paikannusjärjestelmät Xsite® EASY ja Xsite® PRO sekä koneohjausjärjestelmien käyttöä tukevat ohjelmistot ja palvelut. Jatkuva tuotekehitys mahdollistaa monipuolisten ohjausjärjestelmien tarjoamisen erilaisiin työkoneisiin ja sovelluksiin. Novatronin missio on auttaa asiakkaitaan menestymään parantamalla infrarakentamisen tuottavuutta ja laatua tarjoamalla parhaat menetelmät digitaaliseen infrarakentamiseen.
Pääsimme tutustumaan tuotantoon, suunnitteluosaston tutkimustoimintaan ja simulaattoreihin. Lopuksi halukkaat pääsivät kokeilemaan testikentällä kaivinkonetta.
Novatronilta esittelijöinä olivat Visa Hokkanen, Kalle Lahtinen ja Petri Moisio.
Novatron käyttää pääasiassa vain suomalaisia alihankkijoita ja kokoonpano leitteille tehdään omissa tuotantotiloissa, joihin oli muutetettu kuluvanvuoden toukokuussa kun tarvittiin lisää tilaa. Asiakkaille on tekninen tuki jossa asiantuntijat ovat vastaamassa käyttäjien ongelmissa.
Kävijät olivat kovin tyytyväisiä ja kiitollisia mahdollisuudesta vierailla Novatronilla.

Messumatka Teknologia 2017 messuille Quva-bussilla 11.10.2017 Tampereelta

Quva Oy:n sponsoroima messumatka Teknologia 2017 messuille
11.10.2017 lähtä TAMK, Kuntokatu 3 klo 7.00
paluu lähtö Messukeskus Pasila klo 16 Tampereelle n. 18.30
Ilmoittautuminen Tapahtumia-kohdassa , mukaan mahtuu 40 ensimmäistä.

Quva Oy:n sponsoroima matka Teknologia 2017 messuille lähtö TAMK Kuntokatu 3 11.10.2017 klo 7.00 Paluu lähtö Pasila 16.00 Tampereelle 18.30 Quva Oy on teollisen big datan analytiikkayritys. Autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään tuotannon laatuongelmia ja reklamaatioita reaaliaikaisen ennakoivan hälytysjärjestelmä Quva® Flow’n avulla. Asiakkaisiimme kuuluu alansa johtavia toimijoita kuten Outokumpu, SSAB, Teknos ja Mirka. Työntekijöihimme lukeutuvat muun muassa ex-Amazon.comilainen, Googlen töistä kieltäytyjä, ex- ”CSI”-tutkija ja monia muita huipputyyppejä, joiden kanssa töiden teko on ainutlaatuinen kokemus.

Ilmoittautuminen aukeaa 06.09.2017 ja sulkeutuu 02.10.2017

Novatronin ekskursio 6.9.2017 alkaa klo 15.00

Ilmoittautuminen tapahtumia sivulla

TiES:n tapahtumat

IoT

Video: Tietopaketti IoT-tekniikoista