Etusivu

TiES - Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura > TiES:n tapahtumat

Tapahtumakalenteri ___________________________________________________________________________________

Vierailu Canatu Oy, taipuisat 3D-muotoiltavat kosketusnäytöt

Konalankuja 5, Helsinki 00390, 27.02.2019

Canatu Oy on Aalto-yliopiston nanohiilen tutkimuksesta syntynyt yritys. Canatu on 3D-muovattavien, joustavien, läpinäkyvien ja johtavien kalvojen ja sensoreiden kehittäjä ja valmistaja. Canatun valmistamista kalvoista ja sensoreista voidaan valmistaa 3D multitouch-pintoja, 3D-ohjaimia, älykkäitä katkaisijoita ja integroida niitä näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan ja tekstiiliin sekä valmistaa 3D-lämmityselementtejä.

Isäntänämme toimii toimitusjohtaja Juha Kokkonen.

Canatu toimii Konalassa osoitteessa Konalankuja 5, Helsinki 00390

Tilaisuuteen sopii 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Squarespacen Canatun linkki

Ilmoittautuminen aukeaa 15.01.2019 ja sulkeutuu 26.02.2019

Ilmoittautuneita 14 / 20.

Ilmoittaudu! Kaikki kentät pitää täyttää!

Etunimi

Sukunimi

Sähköpostiosoite

Puhelinnumero


TAMKin IOT-seminaari 2019

Tampereen ammattikorkeakkoulu Teiskontie 33, 13.03.2019

Perinteinen IoT seminaari TAMKin tietotekniikan opiskelijoiden organisoimana ja laajempana ensi vuonna Teemat, IoT, 5G ja koneoppiminen Esitelmien aiheita ja puhujiksi haluavia vastaanotetaan ja ilmoittautumisia näyttelyy. Ohjelma pyritään saamaan valmiiksi tammikuun puoleenväliin joten ilmoitattautumiset joulukuun puoleen väliin mennessä Mauri.Inha@tamk.fi Sander.Kallio@eng.tamk.fi

Ilmoittautuminen aukeaa 10.10.2018 ja sulkeutuu 18.12.2018

Ilmoittautuneita 3 / 500.

Tutustuminen uusimpaan langattomaan tekniikkaan Nokia Executive Experience Centerissä ja TiES:n vuosikokous 25.3.2019

Karakaari 18, Espoo, 25.03.2019

TiES sääntömääräinen vuosikokous , Karakaari 18 Espoo, 25.03.2019 alkaen klo. 16.

TiES hallitus kutsuu sääntömääräisen vuosikokouksen pidettäväksi Nokian Executive Experience Centerissä EEC / Meet & Greet esittelytilassa osoitteessa Karakaari 18 Espoo. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen kohdan 10§ mukaiset vuosikokouksen asiat. Noin kello 17 alkaen Nokian Executive Experience Centerissä esitellään tulevia 5G ratkaisuja ja kehitysnäkymiä. Tilaisuuden isäntänä toimii Nokian kehitysjohtaja prof. Leo Kärkkäinen.

Ilmoittautuminen on tarjoilun mitoittamista varten. Seuraa web-sivuamme vuosikokouksen ohjelmasta ja tarkasta tapaamispaikasta tilaisuuteen

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen tapahtumaan: ties.fi/tapahtumakalenteri

Ilmoittautuminen aukeaa 16.01.2019 ja sulkeutuu 24.03.2019

Ilmoittautuneita 11 / 50.

Ilmoittaudu! Kaikki kentät pitää täyttää!

Etunimi

Sukunimi

Sähköpostiosoite

Puhelinnumero


Ällistyttävät robotit - kilpailu, 5.- 6.11.2019 Messukeskus

Helsingin Messukeskus, 05.11.2019

Ällistyttävät Robotit – kilpailu korkeakoulujen joukkueille

Siiry linkkiin ja katso säännöt sekä ilmoittaudu kisaan!

Squarespace säännöt ja ilmoittautuminen

Kilpailussa halutaan nostaa esille uusin tekniikka ja luovuus. Kilpailun tarkoitus on kasvattaa erityisesti tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn näkyvyyttä ja kiinnostavuutta Suomessa sekä kannustaa opiskelijoita ennakkoluulottomasti yhdistämään eri alojen osaamista. Viesti on myös teollisuudelle: Uudet teknologiat tulee ennakkoluulottomasti ottaa käyttöön niin tuotteissa kuin tuotannossakin.

Yleiskuvaus

Tehtävänä on tehdä robotti, joka tekee jotain mielenkiintoista. Mitä se tekee, on tekijöiden keksittävä. Tarkoitus on antaa luovuuden ja teknisten taitojen kukkia. Rajoituksia on annettu vähän ja vapautta paljon.

Kilpailu on tarkoitettu yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Kilpailuryhmän jäsenten tulee olla oppilaitoksen opiskelijoita kilpailupäivänä. Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä. Samasta oppilaitoksesta saa osallistua kilpailuun useita joukkueita. Kilpailu järjestetään Teknologia 19 -tapahtuman yhteydessä Messukeskuksessa 5.-6.11.2019

Kilpailun järjestää Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura yhteistyössä Mikrobitti-lehden ja Suomen Messujen kanssa. Kilpailun sääntöjä ja käytännön toteutusta voidaan hienosäätää. Otamme vastaan ehdotuksia parannuksiksi 31.1.2019 asti.

Robotti

1. Kilpaileva laite saa painaa korkeintaan 5 kg. Laite voi olla yksi robotti tai usean robotin parvi. Mikäli tehtävä edellyttää esineiden sijoittamista kilpailutilaan, nämä lasketaan mukaan enimmäispainoon. Jatkossa robotilla tarkoitetaan kilpailulaitteen aktiivisia osia riippumatta siitä, kuinka monta tällaista osaa siinä on.

2. Robotin pitää olla itsenäinen. Sitä ei saa ohjata ulkopuolelta. Ainoa poikkeus on pakollinen langaton ohjain, jolla kilpailusuoritus käynnistetään ja jolla robotin voi pysäyttää. Ohjaimella ei saa tehdä muita ohjauksia. Ohjainta ei lasketa kokonaispainoon mukaan.

3. Robotin pitää toimia siihen varastoidulla energialla. Robotin pitää kilpailutilanteessa olla päästötön.

4. Robotti saa kytkeytyä paikallisverkkoon, avata verkkoyhteyksiä ja hakea sieltä tietoa. Yhteyttä ei saa käyttää robotin liikkeiden ohjaukseen. Tarvittavat tiedot yhteyden luomiseen voidaan syöttää laitteeseen ennen kilpailun alkua. Yhteyden toimivuus on kilpailijoiden vastuulla.

5. Mikäli robotti koostuu monesta aktiivisesta osasta, nämä voivat kommunikoida keskenään laillisilla radiotaajuuksilla ja -protokollilla, äänillä, valolla ja eleillä. Äänet ja valot eivät saa aiheuttaa vaaraa yleisölle (voimakkaat äänet, liian tehokkaat laserit, epileptisen kohtauksen aiheuttava vilkkuminen tms.).

6. Robotissa tulee olla liikkuvia osia, vaikka itse runko ei liikkuisikaan.

7. Robotista tulee olla tehtynä yhdelle kalvolle tehty esittely tai noin minuutin mittainen video. Näitä käytetään voittajien esittelyyn kilpailun jälkeen kilpailusivustolla. Kilpailijat voivat käyttää niitä myös kilpailun yhteydessä robottien esittelyyn (katso Kilpailutila ja -tilanne, kohta 3).

Kilpailutila ja -tilanne

Suoritusta pitää pystyä seuraamaan kilpailutilassa. Suoritus videoidaan ja näytetään yleisölle myös näytöiltä.

1. Kilpailutila on kuutio, jonka jokainen sivu on 2 metriä. Lattia on tasainen ja mattamusta. Rajat on merkitty 5 cm leveällä valkoisella maalauksella tai teipillä, jossa merkinnän ulkoreuna merkitsee rajan. Seiniä ja kattoa ei ole merkitty. Robotin mikään osa ei saa ylittää rajoja.

2. Robotti sijoitetaan kilpailualueelle tekijöiden haluamalla tavalla.

3. Sijoittamisen jälkeen kilpailijat kertovat, mikä on robotin tehtävä.

4. Tuomarin luvan jälkeen robotti käynnistetään. Sillä on korkeintaan neljä minuuttia aikaa esittää ohjelmansa. Robotin tulee pysähtyä itsestään ohjelman päättyessä.

5. Ohjaimen pysäytysominaisuutta saa käyttää vain robotin vikaantuessa tai vaaratilanteessa; käyttö johtaa kilpailusuorituksen hylkäämiseen. Pysäytyksen toimivuus tulee esittää toimitsijoille ennen kilpailutapahtumaa käynnistämällä järjestelmä ja pysäyttämällä se satunnaiseen kohtaan.

6. Robotin sijoittaminen, tehtävän kuvaus, kilpailusuoritus ja robotin poistaminen kilpailutilasta saavat kestää korkeintaan kymmenen minuuttia. Tavoiteaika on tätä lyhyempi, kahdeksan minuuttia.

Edellä olevat kohdat ovat kaikki sellaisia, joissa noudattamatta jättäminen aiheuttaa suorituksen hylkäämisen.

Arvostelu

Seuraavia kohtia otetaan huomioon arvostelussa. Kohtien painoarvoja ei ole määritelty, vaan tuomarit tekevät kokonaisarvion robotin esityksen, performanssin, perusteella. Kaikkia arvosteltavia asioita ei tarvitse olla mukana esityksessä liikkumista lukuun ottamatta, mutta toteutetuilla asioilla tulee olla luonteva yhteys robotin ideaan.

1. Robotin liikkuminen tai eleet.

2. Robotin visuaalisuus.

3. Robotin äänimaailma.

4. Robotin tekninen haastavuus ja toteutus.

5. Robotin aktiivisten osien toimiminen yhteen.

6. Robotin reagoiminen ympäristöönsä (ymmärtääkö eleitä, puhetta, reagoiko soitettavaan musiikkiin, yleisöön tms.)

Näiden lisäksi arviointiin vaikuttaa itse idea ja kuinka hyvin kokonaisuus toteuttaa sen. Myös robotin esittely otetaan huomioon arvostelussa.

Tuomaristo

Tuomaristoon kuuluu eri alojen asiantuntijoita. Tekniikan ja yrityssektorin lisäksi tuomaristossa on myös taiteiden edustus.

Palkinnot Pääpalkinto on 10000 euroa. Muista palkinnoista tulee tietoa hieman myöhemmin.

Kilpailun ajankohta

Kilpailun vapaat harjoitukset ja mahdollinen esikarsinta järjestetään Messukeskuksessa ennen kilpailua 5.-6.11 Pyrimme auttamaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevia kilpailijoita matkakustannusten kattamisessa.

Kilpailuun ilmoittautuminen

Kilpailuun kannattaa ilmoittautua allaolevalla ilmoittautumiskaavakkeella heti kun ryhmä on koossa (ryhmän vetäjä ilmoittaa joukkueen). Näin ryhmä saa välittömästi uusinta tietoa kilpailusta ja voi kommentoida kilpailun sääntöjä. Lisäksi kilpailijat saavat ilmaisen TiESin jäsenyyden ja Mikrobitin vuoden 2019 lehdet ilmoittautumisesta alkaen ja samalla pääsevät TiES nuorina jäseninä mukaan seuran toimintaan (kts! Tapahtumat www.ties.fi).

Ilmoittautuminen aukeaa 27.12.2018 ja sulkeutuu 30.09.2019

Ilmoittautuneita 6 / 150.

Ilmoittaudu! Kaikki kentät pitää täyttää!

Etunimi

Sukunimi

Sähköpostiosoite

Puhelinnumero


 

Menneet tapahtumat

Suomen Hong Kongin ja Macaon pääkonsulin esitelmä - Innovaatiot ovat tärkeässä roolissa - yhteistyössä RISS:n kanssa - ennakkoilmoittautumispyyntö ei koske RISSiläisiä

Museokatu 10, 00100 Helsinki, 13.02.2019

KTM Johanna Karanko puhuu Kiinasta, viennistä ja innovaatioista

Pääkonsuli Karanko tulee puhumaan lähinnä etelä-Kiinasta ja erityisesti Hong Kongista porttina etelä-Kiinaan. Innovaatiot ovat tärkeässä roolissa. Esitelmä pidetään Ostrobotnian Juhlakerroksessa ja alkaa klo 12. Ilmoittaudu tilaisuuteen!

Linkki pääkonsulaatin verkkosivuille

Pääkonsulaatti

Automaatiotekniikan koulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu, 12.12.2018

Tarjoamme seuraavaa mahdollisuutta kehittää yrityksen ja kohderyhmään sopivan työntekijän (erityisesti kone-, sähkö- tai ICT-insinööri) osaamista yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa: Tampereen ammattikorkeakoulu toteuttaa vuonna 2019 Automaatioteknologian ylemmän AMK tutkinnon koulutuksen, josta lisää oheisessa liitteessä ja linkissä. Koulutukseen järjestetään lisähaku aikavälillä 3.-12.12.2018. http://www.tamk.fi/web/tamk/automaatioteknologia-yamk-s2018 Opiskelu antaa valmiudet itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön ja taitoja kehittää työelämää. Valintaperusteena on ennakkotehtävän palautus. Ennakkotehtävä sisältää tavoitekuvauksen koulutuksen yhteydessä tehtävästä yrityslähtöisestä kehittämistehtävästä (opinnäytetyöstä). Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyöt ovat keskeisiä välineitä työ- ja elinkeinoelämän kehittämisessä. Avustamme tarvittaessa opinnäytetyön aiheen löytymisessä ja ideoinnissa. Koulutus sopii suoritettavaksi työn ohessa.

Rightware - ajoneuvojen tulevaisuuden diginäytöt - ekskursio - pvm muutettu ti.11.12. klo 16.30

Itämerenkatu 1, 00180 Helsinki, 11.12.2018

Digitaaliset käyttöliittymät korvaavat kovaa vauhtia analogiset näytöt niin autoissa kuin muissakin vaativissa sovelluksissa. Rightware on johtavia vaativien digitaalisten käyttöliittymien suunnittelutyökalujen ja suunnittelupalvelujen toimittaja. Asiakkaina ovat esimerkiksi suuret autotehtaat. Yrityksen pääkonttori on Helsingissä ja paikallista toimintaa on Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä Koreassa ja Japanissa. Lisätietoja ja kuvia moderneista autojen ”kojelaudoista” löytyy.

www. rightware.com

Tervetuloa huippumielenkiintoiseen E-iltaan!

Vierailu Tampereen Nokian yksikköön ke 21.11.2018 klo 14-16

Hatanpään valtatie 30, 21.11.2018

Vierailu Nokialle ! Ohjelma - Tampere site presentation - Working at Nokia (Nokia Young professionals) - ATF SoC presentation - Nokia open positions - guided tour for Nokia Datacenter-

Nokia-puhelimien uusi tuleminen – HMD Global Oy ja TiES Vaalikokous

Open Innovation House, 2. kerros), Maarintie 6, Otaniemi, Espoo, 20.11.2018

Tervetuloa kuuntelemaan HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantalan esitystä E-iltaamme mielenkiintoisesta aiheesta * Nokia-puhelimien uusi tuleminen *. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Euroopan Teknologiainstituutin (EIT) kanssa. HMD:n osuus alkaa klo 16.30 ja päättyy klo 18. Sen jälkeen alkaa TiES;n sääntömääräinen vaalikokous samassa tilassa.

Vierailu Glaston Oy:lle, ke 14.11.2018 klo 14.00-16.00

Vehmaistenkatu 5, Tampere, 14.11.2018

Glaston Oyj Abp on suomalainen lasinjalostusteknologiayhtiö, joka toimittaa lasinjalostuksen lämpökäsittelykoneita, huolto- ja päivityspalveluita, työkaluja sekä asiantuntijapalveluita. https://www.glaston.net

Energia 2018 -messut

Tampere, 24.10.2018

Tervetuloa vuoden kattavimpaan energia-alan ammattilaistapahtumaan Tampereelle. Messut kokoaa yhteen eri energiamuotojen keskeiset vaikuttajat ja teknologioiden edustajat. Energia 2018 -tapahtumassa haetaan aktiivisesti keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen niin teollisuuden, kiinteistöjen ja liikenteen energiatehokkuudesta kuin kiertotaloudesta ja innovaatiokyvykkyydestä. Energia 2018 -messut järjestetään 23.-25.10.2018 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa.

TiES ja SIL järjestävät jäsenilleen maksuttoman bussikuljetuksen keskiviikkona 24.10.2018 klo 8.00 Helsingistä Kiasman edestä. Paluukuljetus Tampereelta lähtee heti messujen sulkeuduttua klo 17:00. Bussikuljetus edellyttää ennakkoilmoittautumsta. Ilmoittaudu pian koska paikkoja on rajoitetusti!

Tutustu messujen tarjontaan ja lataa maksuton pääsylippu tästä.Energia 2018 Messut https://www.energiamessut.fi/

Metsänkorjuurobotti-projektin esittely TAMK 22.10.2018 klo 17.00-19.30 , D1-02

Tampereen ammattikorkeakoulu, Teiskontie 33, D1-02, 22.10.2018

Maanantaina 22.10.2018 , klo 17-19.30 Tampereen ammattkorkeakoulun salissa D1-02, Teiskontie 33, kehittämispäällikkö Markku Oikarainen esittelee TAMKin projekteja - autonominen metsäkone - virtuaalimetsä - sekä muutamaa muuta projektia, jos saa asiakkaalta siihen luvan TAMKissa on keksijän, Tuomo Raamin kanssa visioitu tulevaisuuden puutavaran korjuutapaa metsässä. Raamin kehittämässä koneessa on kaksi osaa. Ensimmäinen on puiden kaadon ja katkonnan suorittava hakkuukone ja toinen on puutavaran siirtokone hakkuupaikalta ajokelpoisen tien varteen. Kaadetut puut kerätään suoraan kaatokoneen kuljetustilaan lajittelematta ja maahan laskematta. Kuormatilan täyttyessä katkottu puutavara siirtyy kuljetuskoneeseen suoraan ja kaatokone voi jatkaa puiden kaatoa välittömästi. Avustava kuljetuskone siirtää automaattisesti oppimaansa kuljetusreittiä tienvarsivarastolle, jossa se siirtää puutavaran sille määritettyyn paikkaan. Tavoite on, että puutavara ei loju maassa hakkuun jälkeen. Menetelmä edellyttää myös kaukokuljetuksen menetelmien uudelleen pohdintaa. – Voiko metsäteollisuus jäädä kehityksen ulkopuolelle? Tuskin. Pohdittavaa on koko puunhakkuu- ja korjuuprosessin järjestelyissä, TAMKin kehittämispäällikkö Markku Oikarainen sanoo. Lue lisää Tekniikka & talous -lehden artikkelista. https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metsa/puu-poikki-ja-robotin-kyytiin-suomalaisinsinoori-kuljettaisi-puut-metsasta-tien-varteen-kuljetusrobottien-avulla-6738747?utm_source=Teta_Aamukirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Aamukirje Lisätietoja: Markku Oikarainen, markku.oikarainen@tamk.fi

Tulevaisuuden ruoka-automaatti - kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elinvoimaa

Tietotie 2, Otaniemi, Espoo, 11.10.2018

VTT on kehittänyt Vital Selfie -projektissa ruokaan ja syömiseen liittyviä tuotteita ja palveluja, joissa hyödynnetään uusimpia teknologioita ja käytäntöjä. Projekti tukee kotimaista elintarviketeollisuutta, joka tähtää vientiin erilaisille kuluttajaryhmille kohdennetuilla, hyvinvointia tukevilla ratkaisuilla. Tule tutustumaan tulevaisuuden ruoka-automaattiin! Katso lisää linkistä: VTT:n linkki: VTT medialle https://www.vtt.fi/medialle
VTT:n ekskursio torstaina 11.10.2018 kello 16 – 18

Vierailu Planmeca Oy:lla ti 11.9. klo 14

Asentajankatu 6, 00880 Helsinki, 11.09.2018

Planmeca Oy on yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista, jonka tuotteita viedään yli 120 maahan ympäri maailmaa. Vierailun isäntänämme on teknologiajohtaja Vesa Varjonen. Kattavaan tuotevalikoimaamme kuuluvat digitaaliset hammashoitokoneet, monipuoliset 2D- ja 3D-röntgenlaitteet, CAD/CAM-tuotteet sekä niitä tukevat ohjelmistoratkaisut. Pääkonttorimme ja tuotantomme sijaitsevat Helsingin Herttoniemessä. Olemme terveysteknologian alalla toimivan Planmeca Groupin emoyhtiö. Yhtiöryhmän liikevaihto on noin 703 milj. euroa (2017) ja se työllistää lähes 2750 henkeä maailmanlaajuisesti. Ilmoittautuneille saapumisohjeet erikseen (parkkipaikkoja rajoitetusti). Käytä julkista liikennettä!

Suomen ensimmäisen sähkömoottorilentokoneen esittely

Malmin lentoasema, 08.08.2018

Timo Kasurinen Helsingin sähkölentokoneyhdistyksestä esittelee juuri hankitun Pipistrel Alpha Electro ultrakevyen sähkömoottorilentokoneen. Yhdistys kokoaa ja kehittää turvallisen sähkölentämisen osaamista ja menetelmiä ja toimii näin sähköisen ilmailun edelläkävijänä. Yhdistys laatii sähkömoottorilentokoneiden koulutussuunnitelmaa yhteistyössä viranomaisten ja muiden ilmailun osaajien kanssa. Tervetuloa, TiES:n ja RISS:n jäsenet ja asiasta kiinnostuneet, tutustumaan Helsingin sähkölentokonenyhdistyksen toimintaan ja Pipistrel Alpha Electro ultrakevyeen sähkömoottorilentokoneseen. Tilaisuus järjesteään Malmin lentoasemalla, keskiviikkona 8. elokuuta klo 16.30. Kokoonnumme lentoaseman kahvilassa. Seuraa ilmoittelua ja ilmoittaudu tapahtumaan TiES:n nettisivulla! Lisätietoa: Helsingin sähkölentokoneyhdistys Esitysmateriaali: Sähkölentokone

Ekskursio RollsRoycelle ja Telestelle Turkuun/ Tampereen suunnalta tulevien ilmoittautuminen

Turku, 04.06.2018

Turku ohjelma 4.6. Tampereelta ja Helsingistä ryhmät saapuvat omilla busseilla, joilla liikkuminen Turussa. Lähtö Tamperelta 7.00 Kuntokatu 3, TAMK klo 9 (tai 9.30) saapuminen Telesteelle (Telestekatu 1, Kaarina/Littoinen) - Telesten esittely, Matti Susi - tehdaskierros, tuotantojohtaja Markus Mattila 11.45 lähtö Kupittaalle (n. 10-15 min omalla bussilla) 12.15 lounas Kupittaalla , omakustanteinen (Trivium Innovation Centre, Lemminkäisenkatu 32, Turku) 13.00-15.00 Rolls-Royce (Lemminkäisenkatu 32) Paluu Tampereelle Helsingistä tuleville oma ilmoittautumislinkki

Ekskursio RollsRoycelle ja Telestelle Turkuun/ Helsingin suunnalta tulevien ilmoittautuminen

Turku, 04.06.2018

Turku ohjelma 4.6. Tampereelta ja Helsingistä ryhmät saapuvat omilla busseilla, joilla liikkuminen Turussa. Lähtö Helsingistä 7.00 Kiasman edestä. Kello 9 (tai 9.30) saapuminen Telesteelle (Telestekatu 1, Kaarina/Littoinen) - Telesten esittely, Matti Susi - tehdaskierros, tuotantojohtaja Markus Mattila 11.45 lähtö Kupittaalle (n. 10-15 min omalla bussilla) 12.15 lounas Kupittaalla , omakustanteinen (Trivium Innovation Centre, Lemminkäisenkatu 32, Turku) 13.00-15.00 Rolls-Royce (Lemminkäisenkatu 32) Paluu Helsinkiin Tampereelle tuleville oma ilmoittautumislinkki

Tredun ammattikoulutus

Hepolamminkatu 10, 07.05.2018

Vierailu Tredun ma 7.5.2018 klo 15-17 tietotekniikkakoulutukseen, kuulemme mm. - elektroniikka-asentaja... - elektroniikan tuotanto... - sulautetut järjestelmät... koulutuksista ja näemme - uudet modernit tilat (ESD)

IoT-seminaari 18.-19.4.2018 laajeni terveysteknologiaankin ja esittäjiä on 65 ja näytteilleasettajia 45 Ohjelma ilmestynyt .

https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/25937/lomake.html ,Tampereen ammattikorkeakoulu Teiskontie 33, 19.04.2018

IoT-seminaari ja -messut Aika: keskiviikko 18.4.2018, klo 9-17.30, 19.4.2018 , klo 8-17.15 Paikka: Tampereen ammattikorkeakoulu, Kuntokatu 3, 33520 Tampere Ilmoittautuminen: https:// OHJELMA SEMINAARI, Juhlasali D1-04 08.00 – 09.00 Ilmoittautuminen,messut avautuvat 09.00 – 09.15 Tilaisuuden avaus Mauri Inha, yliopettaja, TAMK 09.15 – 09.45 IoT ihmisen palveluksessa Stefan Bergman, toimitusjohtaja, Robert Bosch Oy 09.45-10.15 Why don\\\\\\\'t we get it - quest for secure by desing Päivi Brunou, Security Engineer, Business Unit Lead Nixu Oy 10.15-10.30 TAUKO 10.30 – 11.00 Future of Application Development- Everyone can create modern IoT-appplications Markus Mäkelä, Director of Business Development, Wapice Oy 11.00-11.30 Kiihdytä IoT innovaatiota IoT Paja säätiön auttamana vastikkeetta Matti Hellgren, toimitusjohtaja, IoT-Paja säätiö 11.30 – 12.00 IoT:n tarpeet ja ratkaisut liikenteen palveluistamisessa ( esim MaaS) Jukka Lintusaari,CEO, Torishima Oy 12.00 – 13.00 Lounas (omakustanne) at Campusravita 13.00 – 17.15 Rinnakkaissessiot RINNAKKAISSESSIO 1, Juhlasali D1-04 13.00 – 13.45 Ideoista konkretiaan & Kannattavaa liiketoimintaa IoT:stä,EDGE-computing ja sen tuomat liiketoimintahyödyt IoT:ssä Kim Korhonen, CEO, Distence Oy 13.45 – 14.15 IoT: Hypestä hyötyihin – onko niitä? Mikko Mäkinen, Sales director,Arnon Oy 14.15 – 14.45 Nopeita lähtöjä tuo uusiutunut FIIF-Finnish Industrial Internet Forum Harri Kulmala, CEO, Dimecc Oy 14.45 – 15.15 KAHVITAUKO 15.15 – 15.45 Lidar & sensorifuusio Niko Haatainen, CDO, Unikie Oy 15.45 – 16.15 iProtoXi IoT ratkaisut Janne Kallio,CEO , iProtoXi Oy 16.15 – 16.45 ISOBUS ja tulevaisuuden järjestelmäintegraatio maatalousautomaatiossa Kalle Huittinen,Software Systems Engineer , Crosscontrol Oy 16.45-17.15 Nopeat lisäarvoa tuottavat IoT-kokeilut Sami Metsänperä,Toimitusjohtaja , Soficta Oy RINNAKKAISSESSIO 2, Auditorio D1-02 13.00 – 13.45 Talotohtori digitalisaatiopalvelut kiinteistöjohtamiseen Janne Heinonen, CEO, Enermix Oy 13.45 – 14.15 Digitalisaatio nyt ja huomenna Henna Paakinaho, Liiketoimintajohtaja, Collapick Company Oy 14.15 – 14.45 Mitä IoT tarkoittaa käytännössä? Timi Rantanen, ICT-arkkitehti, teknologiajohtaja, TriuvareOy 14.45 – 15.15 Sisätilapaikannus Merja Taipaleenmäki,CEO , Citynomadi Oy 15.15 – 15.45 KAHVITAUKO 15.45-16.15 Cyber security in the wireless industrial usa cases (CyberWI) Joni Jämsä, Lecturer, Research Scientist,Centria University of Applied Sciences 16.15 – 16.45 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Juha Istolahti, Sales Manager, Eatech Oy 16.45 – 17.15 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Janne Raitaniemi, Hallituksenpuheenjohtaja, RIFFID Oy RINNAKKAISSESSIO 3, Fysiikan Sali E1-06 13.00 – 13.45 Teollinen IoT käytännössä Janne Simola, Sales Manager , Elkome Oy 13.45 – 14.15 Kiikarissa IoT Mira Ekbom,IoT-Account Executive , ATR Soft Oy 14.15 – 14.45 KAHVITAUKO 14.45 – 15.15 Avoimet alustasta riippumattomat IoT-ratkaisut Jarmo Hillebrand, Liiketoiminnan kehityspäällikkö, Energia & Sähkönjakelu Beckhoff Automation Oy Aapo Vuoristo, Ohjausjärjestelmäasiantuntija , Beckhoff Automation Oy 15.15 – 15.45 Älykäs koneiden huolto Janne Ouni, Myyntipäällikkö, Remion Oy 15.45 – 16.15 15.45 – 16.15 Nopeuta IoT- ja IIoT-järjestelmiesi HW-kehitystä valmiiden moduuleiden avulla Anatoli Lukkarinen, Business Development Manager, Avnet Integrated Solutions 16.15 – 16.45 Case: Betonin kuivumisen hallinta IOT:n avulla Aura Lehtonen, Projektipäällikkö, Nokeval Oy 16.45 – 17.15 Design and build AI-enabled products and services Miikka Ermes, Lead Data Scientist, Futurice Oy Aika: torstai 19.4.2018, klo 8.00-17.15 OHJELMA SEMINAARI, Juhlasali D1-04 08.00 – 08.30 Toimitusvarmuutta tuotannosta Pertti Lukkari, Director, Software Products at Fastems, Fastems Oy 08.30 – 09.00 Iot:n hyödyntäminen teknologiateollisuudessa Juha Lyijynen, Head of IoT, RD Velho Oy 09.00 – 09.30 Symbio Intelligence of Everything ja HAI ratkaisujen luonti ( HAI = Human + A +I = natural HIGH) Ville Kankainen,Technology Fellow , Symbio Oy 09.30 – 10.00 NB-IoT käytännössä – kokemuksia ja oppeja Janne Takala,CTO, UnSeen Technologies Oy 10.00 – 10.15 TAUKO 10.15 – 10.45 Kestävää kehitystä IOT:lla ja keinoälyllä Matti Ristimäki, Disruptor, Evergreen Farm Oy, Tieto Oyj, Tampereen kaupunki 10.45 – 11.15 Maatalouden digitalisaatio Jukka Hornborg,Liiketoimintajohtaja, Cinia Oy 11.15-11.45 IoT:n käyttö digitransformaatiossa Antti Vuolli,Head of New Digital Business, Stora Enso Oy 11.45-12.15 IoT-laitteen testaus- ja mittaustyökalut Jarno Tervo, Marketing Manager, Rohde & Schwarz Finland Oy 12.15 – 13.00 Lounas (omakustanne) at Campusravita 13.00 – 17.15 Rinnakkaissessiot RINNAKKAISSESSIO 1, Laboratorio A3-17 13.00 – 13.30 IoT-laitteen virranmittaus CMW500-radiokommunikaatiotesterillä Markku Hintsala, Application Engineer, Rohde & Schwarz Finland Oy RINNAKKAISSESSIO 1 JATKUU AUDITORIOSSA A3-27 13.45 – 14.15 Do I need to care about the antenna on my IoT Device? Masoumeh Hasani, Antenna Specialist, Radientum Oy 14.15 – 14.45 Reducing electromagnetic interferences in IoT-devices Timo Yli-Pietilä, R&D Engineer, TreSolver Oy 14.45 – 15.15 KAHVITAUKO 15.15 – 15.45 5G 5G verkot ja tarkka laitepaikannus Jukka Talvitie, Vanhempi tutkija, TTY 15.45 – 16.15 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kari Viitala, Accoount Manager, Etteplan Embedded Systems 16.15-16.45 XXXXXXXXXXXXXXXXXX N.N Y Oy RINNAKKAISSESSIO 2, Juhlasali D1-04 13.00 – 13.45 AI goes industry – from hype to reality Arto Peltomaa,Program Manager, DIMECC Oy 13.45 – 14.15 Uuden sukupolven laadunvalvonta big data -analytiikalla. Emil Ackerman, Managing Director and co-Founder , Quva Oy 14.15 – 14.45 Tilannetietoisuuden elementit,peruskuvaus mittauksista signaalinkäsittelyn kautta rahallisiin hyötyihin. Jari Saukko, CEO , Meluta Oy 14.45 – 15.15 IOT palvelemaan konetta Antti Koponen, Toimitusjohtaja, Kiho Oy 15.15 – 15.45 KAHVITAUKO 15.45-16.15 IoT on jo täällä. Tekniikaa ja käyttökohteita. Esa Siivola,Consultant , VCU-Asiantuntijapalvelut Oy 16.15 – 16.45 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ari Kuukka, Director ,IoTservices Digita Oy RINNAKKAISSESSIO 3, Fysiikan Sali E1-06 13.00-13.45 Taitojen taidot nykyajan työelämässä Tomi Korpaeus, Hallituksen puheenjohtaja, Provad Oy 13.45 – 14.15 Devops in IoT device - deliver your software from commit to end-user IoT device by using devops approach Sakari Hoisko,Senior DevOps Consultant, Eficode Oy 14.15 – 14.45 KAHVITAUKO 14.45 – 15.15 Scaling Azure to a million users Jukka Silvennoinen, Senior Sotware Architect, AJR Solutions Oy 15.15 – 15.45 How to bring out the Bot in you. Kushagar Tyagi, ICT Engineering Student Tampere University of Applied Sciences, ICT Engineering Student Jaypee University India 15.45-16.15 LoRa-teknologia Jari Makslahti, Business Development, Effectio Oy 16.15 – 16.45 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Petteri Laitinen, Account Manager , Dell Technologies Oy Erinomainen ja laaja katsaus IoT:n nykytilaan, nyt jo ohjelmassa 32 esitelmää ja noin 30 näytteilleasettajaa

11.04.2018 kello 15 Yritysekskursio Beneq Oy:lle ja Seuran vuosikokouksen päätös

Olarinluoma 9, 02200 Espoo, 11.04.2018

11.04.2018 kello 15, Olarinluoma 9, 02200 Espoo. Vierailun alussa jatketaan hetki kesken jäänyttä Seuran vuosikokousta. Beneq Oy on suomalainen yritys, joka perustettiin vuonna 2005. TiES vierailee yrityksen tiloissa Espoon Olarinluomassa. Yritys tuottaa ALD-atomikerrostusmenetelmällä perustuvalla ohutkalvopinnoituslaitteistollaan erilaisia elektroluminesenssinäyttöjä. Paikan päälle pääsee kätevästi myös metron avulla Niittykummun asemalta.

Piirilevysuunnittelu 10.4 ja 17.4.2018

Tampereen ammattikorkeakoulu, 10.04.2018

Tampereen ammattikorkeakoulun tietotekniikan koulutusohjelma järjestää yhteistyössä NCAP Oy:n ja AspoComp Oy:n kanssa piirilevyn suunnittelu- ja valmistuttamiskurssin 10.4. ja 17.4.2018 klo 8-16. Mukaan otetaan TAMKin opiskelijoiden lisäksi niin monta kuin saliin mahtuu, valinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen oheisesta linkistä 6.4.2018 mennessä. Piirilevyn suunnittelu- ja valmistuttamiskurssi TAMKilla 10. ja 17.4.2018 Piirilevyn suunnittelu- ja valmistuttamiskurssi TAMKilla 10. ja 17.4.2018 Sisältö: Miten piirilevyt tuotetaan? Yksityiskohtainen kuvaus vakiopiirilevyjen tuotannosta. Miten designista saadaan luotettava ja helposti valmistettava? Piirilevyjen valmistuksessa hintaan vaikuttavat rakenteelliset tekijät Mistä piirilevyjen hinnat koostuvat? Miten suunnittelijat voivat vaikuttaa hintaan? Miten voidaan säästää rahaa ja säilyttää luotettavuus? Piirilevyn spesifikaatio Eri piirilevyvalmistajat Ti 10.4.2018 klo 8-16 NCAP, luokassa , H2-26 Ti 17.4.2018 klo 8-16 Aspo Comp , luokassa A3-24 Kouluttajat tulevat kyseistä yrityksistä Ilmoitautuminen 6.4.2018 mennessä. Url https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/23452/lomake.html https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/23452/lomake.html

Excursion to Evergreen Farm Oy, 26.3.2018, klo 15.00

Lielahdenkatu 14, 33400 Tampere, 26.03.2018

Evergreen Farm Oy is the most advanced and efficient Climate-Controlled Hydroponics Facility, based on patented Direct Feed Vertical Hydroponic system. They offer a reliable year-round output, as well as the ability to produce in-demand non-native vegetables at extremely affordable prices. DFVH (Direct Feed Vertical Hydroponic) system is not only cost-effective, saves land area and manpower, but also maximizes production and improves produce quality. We will get the presentation about company and see production and products. https://www.evergreenfarm.eu/

15.03. 2018, kello 16 TiES Vuosikokous. Elektroniikan kehitys mullistaa avaruustekniikan

Maarintie 8, Otaniemi Espoo, 15.03.2018

TiES hallitus kutsuu sääntömääräisen vuosikokouksen pidettäväksi Maarintie 8 Espoon Otaniemessä, kello 16. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen kohdan 10§ mukaiset vuosikokouksen asiat. Noin kello 17 alkaen paneudumme suurta luotettavuutta edellyttävän avaruuselektroniikan kehitykseen ja suomalaisen satelliittiliiketoiminnan kasvaviin näkymiin professori Jaan Praksin johdattelemana: Elektroniikan kehitys on mullistanut avaruustekniikan Ilmoittautuminen on tarjoilun mitoittamista varten. Tervetuloa!

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla, ma 12.3.2018 klo 15.00

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 12.03.2018

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

28.02.2018 TiES helmikuun kokous. Sarjayrittäjä Yrjö Blåfield

Otaniemi Open Innovation House (OIH-talo), Maarintie 6 toinen kerros, 28.02.2018

Tilaisuus alkaa kello 16 OIH-talon toisessa kerroksessa. Bluebiit (www.bluebiit.com) on suomalainen elektroniikkabrändi, jota kotimainen perheyhtiö, WellBiit Oy kehittää ja markkinoi Helsingin Lauttasaaressa. Bluebiit tuotevalikoimaan kuuluvat aktiivisuusrannekkeet, action kamerat, internet tabletit, näyttöjen nanopinnoitteet ja paljon muuta mielenkiintoista. Yrityksen perustaja, sarjayrittäjä Yrjö Blåfield kertoo miten hommat hoituvat. Paikalla on myös EIT Digitalin aloittavia, nuoria yrittäjiä. Tilaisuus järjestetään yhdessä EIT Digitalin Helsinki noden kanssa. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa/tilata erikoistarjouksena joitakin Bluebiit tuotteita. In this event Yrjö Blåfield can speak in Finnish or English as desired. Welcome for this event! Pyydämme ilmoittautumaan tarjoiluja varten. We ask to fill this participation form below for a serving in the event.

TiES Vaalikokous

STEK-talo, Lauttasaari, Helsinki, 18.12.2017

TiES hallitus kutsuu sääntömääräiseen vaalikokouksen pidettäväksi STEK-talolla Lauttasaaressa.

Särkiniementie 3, Lauttasaari, 00210 Helsinki

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vaalikokousasiat:

  • toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio
  • hallitus vuodelle 2018
  • toiminnantarkastajat
  • jäsenmaksujen suuruus

hallitus

Lisätietoja kokouksesta antaa toiminnanjohtaja Esa A. Häkkinen

Vierailu Kyrel Oy:lle 13.12.2017 klo 15.00 Kyrel Oy Jaakontie 2 , 39200 Kyröskoski

Kyröskoski, 13.12.2017

Meillä on mahdollisuus tutustua suomalaiseen elektroniikkatuotantoon Kyrel Oy:ssä, esittelijänä insinööri Ville Salomäki Kyrel Oy Jaakontie 2 39200 Kyröskoski Kyrel tarjoaa nykyaikaista, osaavaa ja kilpailukykyistä kotimaista elektroniikan, mekaniikan ja sähkömekaniikan kokoonpanopalvelua lähes 40 vuoden kokemuksella. Yli 60 asiakkaan joukossa on sekä suomalaisia että kansainvälisiä telekommunikaation, teollisuuselektroniikan, ajoneuvoelektroniikan, kulutuselektroniikan ja sairaalaelektroniikan yrityksiä.

Elektroniikkasuunnittelua, Seminaarin kuvaus, ohjelma ja ilmoittautumisosoite oheisessa artikkelissa, kohdassa Tapahtumia

Tampere, 23.11.2017

Seminaarin kuvaus, ohjelma ja ilmoittautumisosoite oheisessa artikkelissa, kohdassa Tapahtumia

Vierailu Konecranes Oy:lle

Konecranes Finland Oy Automiehenkatu 30 33840 Tampere, Finland, 15.11.2017

Vierailu Konecranesille ke 15.11.2017 klo 15.00 --- Isäntänä Teemu Karimerto Konecranes Finland Oy Automiehenkatu 30 33840 Tampere, Finland http://www.konecranes.fi/contact-us/locations/konecranes-service-tampere

Ponssen ja Epecin tuotekehitysyhtiö Tampereelle

TTY Kampusareena, 03.11.2017

http://www.toptapahtuma.com/tapahtumia/176021/ponssen-ja-epecin-rekry-ja-infotapahtuma http://www.epec.fi/fi/?x23223=508245

Messumatka Teknologia2017,Neljä paikkaa nyt vapaana !!! tapahtumaan Quva-bussilla

Messukeskus, Pasila, 11.10.2017

Quva Oy:n sponsoroima matka Teknologia 2017 messuille lähtö TAMK Kuntokatu 3 11.10.2017 klo 7.00 Paluu lähtö Pasila 16.00 Tampereelle 18.30 Quva Oy on teollisen big datan analytiikkayritys. Autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään tuotannon laatuongelmia ja reklamaatioita reaaliaikaisen ennakoivan hälytysjärjestelmä Quva® Flow’n avulla. Asiakkaisiimme kuuluu alansa johtavia toimijoita kuten Outokumpu, SSAB, Teknos ja Mirka. Työntekijöihimme lukeutuvat muun muassa ex-Amazon.comilainen, Googlen töistä kieltäytyjä, ex- ”CSI”-tutkija ja monia muita huipputyyppejä, joiden kanssa töiden teko on ainutlaatuinen kokemus.

TYÖNHAKUINFO

Tampereen ammattikorkeakoulu A3-27, 09.10.2017

TYÖNHAKUINFO Tampereen ammattikorkeakoulu Kuntokatu 3 Teiskontie 33 ma 9.10.2017 klo 17.00 Sali A3-27 Insinööri Vesa Vuorinen tulee kertomaan ja antamaan vinkkejä työnhakuprosessista ja siitä kuinka omaa osaamistaan kannattaa tuoda esille esim. sosiaalisessa mediassa ja työpaikkahaastallelussa. Myös CV:n laadintaan saamme vinkkejä. Lisäksi hänellä on tarjolla joitakin työpaikkoja, joissa osaaminen liittyy sähkötekniikkaan ja signaalinkäsittelyyn, elektroniikkaan ja digitaalitekniikkaan erittäin vahvasti sekä ohjelmistotekniikkaan.Myös uusista tulevista työllistävistä projekteista saamme kuulla. Tervetuloa. Esa Kunnari Mauri Inha

Ekskursio Jidoka Oy

Teollisuustie 33, 33960 Pirkkala, 04.10.2017

”Olemme innovatiivinen, dynaaminen, yksilöt ja asiakkaat huomioiva yritys Pirkkalasta, joka on erikoistunut liikkuvan digitaalisen markkinointiviestinnän innovatiivisiin ratkaisuihin, IoT-sovelluksiin, Web-toteutuksiin ja mobiilikehitykseen. Meillä on omaa laitesuunnittelu ja -valmistusta. Ratkaisumme ja tuotteemme toimivat mm. tuhansissa eurooppalaisissa ajoneuvoissa ja Karibian huvijahdeissa. Tarjoamme myös asiakkaillemme ohjelmistokehityspalveluita suoraan heidän tiloissaan Tampereella.” Terveisin, Alex Bern Tilaisuus alkaa klo 15.00 www.jidoka.fi

Ekskursio Novatron Oy:lle Pirkkalaan

Jasperintie 312, Pirkkala, 06.09.2017

Aluksi yleinen yrityksen tilojen ja toiminnan esittely (tuotanto, huollot ja asennukset, tuotekehitys, myynti & markkinointi) , kierros tuotannossa ja ruokatarjoilua tilaisuuden päätteeksi sekä vapaata keskustelua. Tilaisuus alkaa klo 15.00 ja päättyy klo 18.00 www.novatron.fi

Kansainvälinen Telepäivä

Microsoft Suomen pääkonttori, Keilalahdentie 4 02150 Espoo, 17.05.2017

Kansainvälinen Telepäivä 17.5.2017 - vielä ehdit ilmoittautua, myös TiES:n jäsenet tervetuloa!

Mitä on Big Data ja mistä sitä saa?

Miten Big Dataa hyödynnetään liiketoiminnassa?

Onko yksityisyyden suoja uhattuna Big Datan aikakaudella?

Pystytäänkö lainsäädännöllä ohjaamaan Big Datan käyttöä?

kts. tarkempi ohjelma:Kansainvälinen ohjelma

Näihin kysymyksiin etsitään vastausta Kansainvälisessä Telepäivässä, joka järjestetään keskiviikkona 17.5.2017 kello 11.30 - 16.00 Microsoft Suomen pääkonttorissa Espoossa.

Tilaisuus on maksuton, mutta Microsoftin kuluvalvonnan vuoksi ennakkoilmoittautuminen on välttämätöntä!

Ilmoittautumiset 12.5. mennessä sähköpostilla sil@sil.fi tai puhelimitse (09) 668 9850.

Sähköautojen koeajot jatkuvat - Teslan testit toukokuussa

Vetokuja 1, 01610 Vantaa, 11.05.2017

Hyvät Tietotekniikan ja Elektroniikka Seuran jäsenet,

Kuten jo aiemmin kerroimme sähköautotestimme jatkuvat: Saamme lopulta tilaisuuden tutustua koeajotapahtumassa ja suunniteltu päivämäärä on torstai 11.5.2017 ja aloitus on klo 15.

Koeajotapahtuma järjestetään Tesla Suomen toimipaikassa osoitteessa Vetokuja 1, 01610 Vantaa. Tapahtuman isäntänä toimii Suomen Teslan myynnin tukihenkilö Niko Tuukkanen.

Ennakkoilmoittaudu linkillä ja koeajotapahtuma järjestetään maksimissaan 15 henkilölle.

Tervetuloa tutustumaan Teslan S- ja X- malleihin.

Ekskursio 25.4.2017 SMEAR II asemalle Juupajoen Hyytiälään

SMEAR II-Station, Hyytiälä Forest Station, 25.04.2017

TiES järjestää ekskursion Helsingin yliopiston metäntutkimusasemalle Hyytiälään Juupajoelle

Saapuminen Hyytiälään klo 9.00, omakustanteiset kahvit, ja esittely ja kierros alkavat 9.15, maastokäynti, säänmukaiset varusteet. Kierros päättyy klo 10.45.

Mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen, ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä, ruokailetko.

Osallistujamäärä, maksimi 20 henkeä. Ilmoittautuminen viimeistään 18.4.2017

Tiedot ekskursiokohteesta: SMEAR II-Station, Hyytiälä Forest Station

(University of Helsinki, Department of Physics, Division of Atmospheric Sciences)

https://www.atm.helsinki.fi/SMEAR/index.php/smear-ii

http://www.helsinki.fi/hyytiala/

Tervetuloa tutustumaan Juupajoelle!

Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous 30.3.2017.

Keilasatama 5, Espoo, 30.03.2017

Hyvät Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura ry:n jäsenet, tervetuloa vuoden 2017 sääntömääräiseen vuosikokoukseen, jossa käsitellään sääntöjen 10 § mukaiset asiat. Vuosikokous pidetään torstaina 30.3.2017 alkaen klo 17.00 Cinialla (www.cinia.fi) osoitteessa Keilasatama 5, (nh Maatuuli ja Merituuli). Ennen vuosikokousta Cinia Group Oy:n toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila esittelee Cinia-yhtiön toimintaa.

Tervetuloa vuosikokoukseen ja ilmoittautumalla varmistat kahvitarjoilun.

Kokousterveisin

TiES hallitus

IoT-seminaari ja näyttely 29.-30.3.2017 - Seminaariohjelma ja näytteilleasettajat

TAMK, 29.03.2017

Tampereen ammattikorkeakoulussa kaksi päivää esitelmiä laajasti IoT-teeman ympäriltä ja yritysten näyttely.

IoT-seminaarin ohjelma ja -messut sekä näytteilleasettajaluettelo: Katso tarkemmin kohdasta ajankohtaista!

IoT seminaarin ohjelma Illalla vapaamuotoisempi verkostoitumistilaisuus. Ohjelma tarkentuu helmikuussa 2017.

Jos olet/ yrityksesi on kiinnostunut tulemaan näyttelyyn tai jos olet halukas esitelmöimään niin ennakkoyhteydenotto

Mauri.Inha@tamk.fi

TiESin Tampereen osaston perustava kokous

Tampereen ammattikorkeakoulu, sali A3-27, 25.01.2017

Keskiviikkona 25.1.2017 klo 16.00 salissa A3-27 on TiESin Tampereen osaston perustava kokous.

Esittelemme samalla Tieto- ja viestintätekniikan koulutusohjelmaa ja laboratorioita sekä IoT- oppimisympäristöä.

Tähän tilaisuuteen emme tarvitse ennakkoilmoittautumisia, saliin mahtuu ja tarjoiluja ei ole

TiESin Tampereen osaston perustava kokous

Tampereen ammattikorkeakoulu, sali A3-27, 21.01.2017

Keskiviikkona 25.1.2017 klo 16.00 salissa A3-27 on TiESin Tampereen osaston perustava kokous.

Esittelemme samalla Tieto- ja viestintätekniikan koulutusohjelmaa ja laboratorioita sekä IoT- oppimisympäristöä.

Tähän tilaisuuteen emme tarvitse ennakkoilmoittautumisia, saliin mahtuu ja tarjoiluja ei ole.

Almamedian ekskursio

Almamedian uusi toimitalo, osoite Alvar Aallon katu 3C, 16.01.2017

TiES järjestää yhteistyössä Almamedian kanssa ekskursion, jonka yhteydessä on E-ilta ja aiheena:

Uudistuva MikroBitti ja samalla tutustuminen MikroBitin testilabraan, mukana ja esittelijänä on päätoimittaja Mikko Torikka.

Tapahtuma järjestetään Almalle tammikuussa 2017 vk 3 maanantaina 16.1.2017 alkaen klo 15.30

Seuraa webbiämme (www.ties.fi) ja ilmoittaudu!

Tutustuminen Virte Oy:n kattopeltitehtaalle

Turku, 05.12.2016

Kattopeltivoimala ohutkalvoaurinkopaneelitekniikalla

Turkulainen yhtiö Virte valmistaa VTT:n ohutkalvoaurinkopaneeleihin liittyvään hankkeeseen perustuvaa kattopeltivoimalaa.

TiES järjestää ekskursion Turkuun joulukuun 5. pnä alkaen klo 10.00 ja bussikuljetusta harkitaan Helsingistä ja Tampereelta. Ilmoittautumisen yhteydessä laita puhelinnumeron loppuun H tai T riippuen mistä päin tulee. Niille jotka eivät pääse Turkuun voivat tutustua kattopeltiaurinkopaneeliratkaisuun FinnBuild messuilla Helsingissä, avoinna ke-to 12.–13.10. klo 9–18, pe 14.10. klo 9–16

kts, linkit http://finnbuild.messukeskushelsinki.fi/messuilla/

Virte Solar Oy osasto 2f50 www.virte.fi

Seuraa ilmoitteluamme kuljetuksien järjesteltstä! Ekskursioterveisin TiES / Jouko Mäkinen

TiES:n vaalikokouskutsu 2016 - huom! Osoite

Aalto Yliopiston TUAS-talo, sali TU2, Maarintie 8, ent. Otaniementie 17, Otaniemi , 29.11.2016

Tervetuloa Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran vaalikokoukseen:

Ennen vaalikokousta E-ilta alkaen 17:00

Kokouksen alussa provosti Ilkka Niemelän katsaus: Aalto Yliopisto tänään ja huomenna

E-illan esitelmän pitää Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja hänen aiheenaan on - Talouden haasteista, maailmalla ja Suomessa - Toisen E-illan esitelmän pitää Aalto yliopiston prof. Jarno Limnell ja hänen esitelmän aihe on - Millaisessa turvallisuusympäristössä elämme?

Vaalikokouksen agenda:

1. Aika: Tiistai 29.11.2016 alkaen klo 18:30 E-illan esitelmätilaisuuden jälkeen

2. Paikka: Aalto Yliopiston TUAS-talo, sali TU2, Maarintie 8, ent. Otaniementie 17, Otaniemi

3. Vaalikokouksen asialista:

• kokouksen avaaminen, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen;

• valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa;

• päätetään jäsenmaksun suuruudesta erikseen varsinaisten, nuorten ja yritysjäsenten osalta, sekä päätetään liittymismaksun suuruudesta;

• päätetään hallituksen jäsenten, tilintarkastajien, sihteerin, taloudenhoitajan ja muiden toimihenkilöiden palkkioiden suuruudesta;

• hyväksytään toimintasuunnitelma sekä tulo-ja menoarvio seuraavaa vuotta 2017 varten;

• valitaan TiES:n hallituksen jäsenet siten kuin näiden sääntöjen 6 §:ssä on määrätty hallituksen jäsenten erovuoroisuudesta;

• valitaan kaksi (2) toiminnantarkastajaa ja heille kaksi (2) varamiestä;

• käsitellään muut vaalikokoukselle esitetyt asiat.

Ps. Parkkipaikat: TUAS-talon ympärillä on parkkipaikkoja, 4 h ja 20 h pysäköintialueet, tarkemmat ohjeet www.ties.fi sivulta/vaalikokous

Kutsuja: TiES:n hallitus / ilmoittaudu TiES:n web-sivun kautta (www.ties.fi) viimeistään 28.11.2016 kahvitarjoilun varmistamiseksi

Sähköautojen koeajot jatkuvat

Ruosilantie 5, 00390 Helsinki, 11.11.2016

Syksyn sähköautojen koeajo-ohjelmassa on KiA:n Niro hybridimalli ja sen koeajo tapahtuu perjantaina 11.11.2016 alkaen myös klo 14. Kian uusi hybridiauto Niro on erikoisen harkittu tapaus, näin on kommentoitu autopiireissä. Tule tarkistamaan onko näin. Koeajomestarina Tuomas Sarpolahti / Delta-autosta. Teslan Model S ja X:n koeajot siirtyvät vuoden 2017 alkupuolelle. Seuraa webbi-ilmoitteluamme. Ilmoittautudu koeajotapahtumaan linkillä!

Opening seminar of Texas Instrument laboratory and teaching environment

Tampere University of Applied Sciences A3-27, 26.10.2016

Tampere University of Applied Sciences
26.10.2016 14.00 – 16.00
A3-27

Openning of the seminar
Hannu Kivilinna
Director, School of Industrial Engineering
School of Industrial Engineering


IoT-education and IoT-laboratory project
Ari Rantala
Head of Degree Programme
Degree Programme in ICT Engineering


Texas Instruments : Your partner for learning Electronics
Tristan Brillet de Cande
Business Development Manager
European University Program


The IoT-Ticket Office Suite - Our tools for IoT application building
Markus Mäkelä
Yksikön päällikkö
Wapice


View of student on IoT
Mikael Intonen
Student
Tampere University of Applied Sciences

Exhibition of laboratories
A3-15 and A3-20

ArduinoNano-alustan tutustumis- ja aloituskurssi

Tampereen ammattikorkeakoulu, 17.10.2016

Tietotekniikan ja elektroniikan seura järjestää matalan kynnyksen ArduinoNano-alustan tutustumis- ja aloituskurssin.

Mukaan tarvitset vain oma tietokoneen. Muut komponentit ovat käytössä koulutuspaikalla. Oman ArduinoNano-alustan voi toki ottaa halutessaan mukaan.

Koulutus on TiESin jäsenille ilmainen.

Koulutus tapahtuu Tampereen ammattikorkeakoulun salissa A3-15

ma 17.10.2016 17.30 – 19

Arduino yleisluento + Arduino IDE asennus (elleivät kurssilaiset sitä jo tehneet)

ti 18.10.2016 17.30 – 19

- Arduino ohjelmoinnin perusteet (esimerkkejä, c-kielen syntaksia, jne.)

to 20.10.016 17.30 – 19

- näyttö, anturi, jne esimerkit

- troubleshootingista

Mukaan mahtuu 10 ensiksi ilmoitautunuta, ilmoittautuminen päättyy 10.10.2016

Rohde & Schwarzin vierailu 6.10.2016

Rohde & Schwarz Suomessa Technopolis_Vantaa, 06.10.2016

Rohde & Schwarzin vierailu 6.10.2016

Rohde & Schwarz Finland Oy on saksalaisen Rohde & Schwarz GmbH & Co. KG:n tytäryhtiö, joka perustettiin vuonna 2004. Toimimme Suomessa kahdella paikkakunnalla. Vantaalla on pääkonttori, jossa toimii johto, hallinto, myynti ja huolto. Oulussa toimii myynti, tekninen tuki ja huolto.Kerromme Rohde & Schwarzin liiketoiminnoista ja toiminnasta Suomessa.

Ekskursion alku klo 14 ja päättyy klo 16

Tervetuloa! Jorma Vakkala maajohtaja

Lisää linkistä:

Rohde & Schwarz

https://www.rohde-schwarz.com/fi/rsfin_local_about_us/rsfin_local_about_us_230251.html

Osoite: Teknobulevardi 3-5 G, 01530 Vantaa.

Finnkinon HD-elokuvan 4k-esitystekniikka - huom! pvm muutos, ja aloitusaika!

Tennispalatsi, 30.09.2016

Finnkinon HD-elokuvan 4k-esitystekniikka. Suomen suurin elokuvasali uudistunut. Finnkinon laserprojektoritekniikan ja uudet 64-kanavaiset audiolaitteet esittelee Finnkinon Ville Lampolahti, joka on esitystekniikasta vastaava. Tekniikkaesittely tapahtuu perjantaina klo 17.00 Scape salissa III krs. Tekniikkaesittelyn jälkeen (klo 18.00) on mahdollista jäädä katsomaan elokuvaa Bridget Jones's Baby. Elokuva on Oscar-voittaja. kts. lisää! linkistä http://www.finnkino.fi/movies/now_showing/. Seuraa ilmoitteuluamme webissä.

PS, jaan elokuvaliput ennen tekniikkaesittelyä III krs. Scape salin edessä klo 16.45

Terveisin Jouko Mäkinen

TiES

HiFi-gurun studiovierailu Hyvinkäälle

Hyvinkää, 21.09.2016

HiFi-gurun studiovierailu Hyvinkäälle, yhteistapahtuma RISS-seniorien kanssa. Tarkka osoite on Hifi Guru Oy Martinkatu 54 Hyvinkää ja laitteistojen esittely alkaa klo 10 kahvitarjoilulla. Ohjelmasta vastaa HiFi guru Heikki Sikanen ja seuraa ilmoitteluamme webissä.

Sähköautojen koeajotestit, vuorossa BMW i3

Mekaanikonkatu 2, 00880 Helsinki, 09.09.2016

Lähtöviivoilla uusi BMW:n sähköauto. Auton esittely ja kahvitarjoilu alkaen klo 14. Tarkemmat ohjeet ja tapahtumasta annetaan elokuun lopulla ilmoittautuneille. Seuraa ilmoitteluamme webissä!

KALASTUSKILPAILU

Eräkeskus Metsäkouluntie, kts teksti , 14.06.2016

14.6.2016 Kalastuskilpailu
Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura järjestää yhdessä Sähköinsinööriliiton seniorien sekä Finel ry:n järjestöjen että AMT Hakemistojen kanssa kesäkuun puolessavälissä kalastuskilpailun. Suunniteltu aikataulu on tiistai 14.6.2016. Kalastuspaikka on http://www.metsakouluntie.com/yhteystiedot.html Metsäkouluntie ja kilpailupaikalle tulo on n klo 10 ja ilmoittaudu web-ilmoituslinkin kautta. Kilpailu on sekä henkilökohtainen, että FINEL-järjestöjen välinen joukkuekisa. Kilpailussa saa käyttää joko omia tai järjestäjien tuomia onkia ja syöttejä. AMT Hakemistot Oy AMT-hakemistot tarjoaa kilpailun aikana syötävää ja juotavaa sekä parhaat saaliit palkitaan. Palkinnot järjestää Bluebiit/Wellbiit yhtiö (www.bluebiit.com). Bluebiit Alueen vesistöt esittelee eräopas Jouni Palen www.erarenki.fi . Erärenki Ilmoittautumiset oheisella kaavakkeella ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat kalapaikan ohjeet. Lisätietoja mahdollisista yhteiskuljetuksista yms.: TiES/Jouko Mäkinen, gsm 0443 473872 SIL-seniorit/Heikki Silván, gsm 0500 311675 AMT-Hakemistot/Kari Ahola, gsm 040 3547449

KANSAINVÄLINEN TELEPÄIVÄ

Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoululla Espoossa (Otakaari 5 A, Sali S4), 17.05.2016

Kansainvälisen telepäivän vuoden 2016 teema: ICT-yrittäjyys ja sen sosiaaliset vaikutukset.
Telepäivän esitelmäaiheita ovat:
* Mistä startup-yrittäjäksi Suomessa?
* Mitä startup-yrittäjältä vaaditaan?
* Kuinka kasvaa startup-yrittäjästä eteenpäin?
Telepäivän puheenjohtajana toimitusjohtaja Petri Aaltonen, FiCom ry
Ohjelma:
11.00 Avaussanat Toimitusjohtaja Petri Aaltonen, FiCom ry
11.15 Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun tervehdys
Dekaani Jyri Hämäläinen, Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu
11.30 Startup-yrittäjyys ja Suomen tulevaisuus
XX, Työ- ja elinkeinoministeriö
12.00 Lounastauko
13.00 Yrittäjän polku: Oppex.com – Startup-yrittäjyys ja sen kasvaminen
Toimitusjohtaja Ville Heinonen, Oppex Oy
13.30 Opiskelijan työkalut Startup-yrittäjäksi
Toimitusjohtaja Panu Paljakka, Startup Sauna
14.00 Digitaaliset Startupit ja Tekesin rahoitus
Palvelujohtaja Janne Peräjoki, Tekes
14.30 Yrittäjän Polku: Wirepas – Startup-yrittäjyys
Sebastian Linko, Wirepas Oy
15.00 Paneelikeskustelu
Osallistujina päivän puhujat ja puheenjohtajana toimitusjohtaja Petri Aaltonen, FiCom ry
16.00 Tilaisuus päättyy
Tervetuloa mukaan! Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ilmoittaudu mukaan sil@sil.fi tai soittamalla Sähköinsinööriliiton toimistoon puh. 09 668 9850 tai TiES:n toimistoon 0443473872. Mahdollisen esteen sattuessa peruuta ilmoittautumisesi 10.5. mennessä. Kun ilmoittaudut SIL:n kautta kerro että olet TiES:n jäsen!

Vaasan ekskursio on 2-päiväinen - (12. - 13.5.2016)

Vaasa , 12.05.2016

Hyvät TiES:n jäsenet,
Kevään jo perinteinen pitempi 2-päiväinen ( 12.-13.5.2016) ekskursiomatka suuntautuu Vaasan seudulle.
Tule tutustumaan poikkitieteellisessä hengessä teollisuuden digitalisoitumiseen sekä valmistavien yritysten että digitalisaatioratkaisuja tarjoavien yritysten silmin. Vierailukohteina menestyjäyritykset Vacon Oy, ABB, Wapice ja Prima Power. Ekskursiolle järjestetään yhteiskuljetukset Helsingistä ja Tampereelta.
Tarkempi ohjelma ja aikataulut löytyvät täältä: (ilmoittautumislinkki myös)
Fimecc

Ilmoittautumiset suoraan 30.4.mennessä: Ilmoittaudu myös allaolevaan, jos tulet kyytiin jo Helsingistä!
LIsätietoja: Essi Huttu, essi.huttu(at)fimecc.com, 040 840 92 ja Jouko Mäkinen, toimisto(at)ties.fi, 0443473872
Yhteistyössä : TiES:n hallitus ja Fimecc

IoT-seminaari ja näyttely Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tampereen ammattikorkeakoulu klo 8.30-17.00, 14.04.2016

Aamupäivällä yhteinen osuus ja iltapäivällä 3 rinnakkaista istuntoa.
Katso lopullinen ohjelma tapahtumia linkistä! tapahtumia
Puhujia tilaisuudessa 27 ja näytteilleasettajia 30
Ilmoita tarvitsetko kyydin Helsingistä!

RIS-EIS-TiES:N 90-VUOTISJUHLASEMINAARIN iltajuhla klo 18.30

Ravintola Tekniskassa, Eerikinkatu 1, 6. kerros., 13.04.2016

Mukavaa yhdessäoloa - avec-tilaisuus
Ohjelma:
Saapuminen ja tervetuliaisjuoma. Puheenjohtaja Mauri Inhan tervehdyssanat.
Alkuseremoniat, palkitsemiset
Kolmen ruokalajin ateria ja iloista seurustelua taustamusiikin säestyksellä. Ateriaan kuuluu juomana vesi ja kaksi lasillista viiniä. Muut juomat jokainen tilaa itse. Ruoat ovat vähälaktoosisia tai laktoosittomia. Erikoisruokavalioista pyydetään ilmoittamaan Tekniskaan, 09-751 75600.
Ennen jälkiruokaa ja kahvia Yrjö Neuvon juhlapuhe.

Ilmoittaudu iltajuhlaan tavanomaiseen tapaan, jos tulet yksin.
Jos tulet avec, kirjoita etunimiruutuun avec ja sukunimiruutuun suku- ja etunimesi, siinä järjestyksessä.
Maksu 50 € henkilöltä on maksettava seuran pankkitilille FI78 1020 3000 1360 26. Viitteeksi on viestiruutuun kirjoitettava oma nimi. Ilmoittaudu heti.
Maksu on hoidettava viimeistään 11.4. Lisää se valmiiksi pankkiisi erääntyvien listalle.

TiES:n 90-vuotisjuhlat. Päiväseminaari klo 14 -16.30 : Katse tulevaisuuteen

Yleisradion Ison Pajan auditorio, Radiokatu 5, 13.04.2016

Ohjelma:
Kahvitarjoilu klo 13.30 - 14.

TiES:n puheenjohtaja Mauri Inha avaa tilaisuuden
Lauri Kivinen, YLE: Digitalisoituva media
Leo Kärkkäinen, Nokia: Tekoälyn läpimurto on edessä
Sami Ruotsalainen, Metropolia ammattikorkeakoulu: Sähköautoja Suomesta
Arto Peltomaa, Fimecc Oy: Teollinen internet
Risto Vuohelainen, Canatu OY: Nanoputkista tehdään maailman parhaita taipuisia kosketusnäyttöjä Konalassa

TiES:n vuosikokouskutsu

Metropolian yksikkö, osoite Bulevardi 31, 31.03.2016

TiES:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 31.3.2016 klo 16 alkaen. Osoite: Metropolian yksikkö, osoite Bulevardi 31 ja kokous pidetään Vanhan kemian Arppe-auditoriossa.(päärakennusta vastapäätä sisäpihalla) Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen 10. :n mukaiset asiat. Vuosikokouksen jälkeisen E-illan pitää Vesa Linja-aho ja hänen aiheena on Sähköautot matkalla älyautoiksi - Esitelmä alkaa klo 17 vuosikokouksen jälkeen.
* Ilmoittaudu tilaisuuteen varmistaaksemme kahvitarjouilun osallistujille!
TiES hallitus

Tamtronin ekskursio maanantaina 1.2.2016 klo 12 - 16

Vestonkatu 11 33580 Tampere, 01.02.2016

Hyvät TiES:n jäsenet,
Tervetuloa Tamtronin ekskursiolle maanantaina 1.2.2016 klo klo 12-16. Tamtron on johtava ammattikäyttöön tarkoitettujen digitaalisten vaaka- ja punnituslaitteiden valmistaja ja markkinoija yli 40 vuoden kokemuksella. Kokonaisuutta täydentävät tiedonsiirto-, paikannus-, navigointi- ja RFID-järjestelmät. Ekskursiomme ohjelmaan kuuluu yritysesittely ja tuotannossa käynti sekä T&K:n esittely.
Päivän ohjelma:
12.00 Tervetuloa, koulutustila
12.10 Yritysesittely (Mikko Mäkinen, Myyntijohtaja)
12.30 Jakautuminen ryhmiin
ryhmä 1: Tuotanto ja. T&K, tuotannon tilat (Jouni Gustafsson, Tuotekehitysjohtaja)
ryhmä 2: Punnitus simulaatio ja tuote-esittelyä,anturitekniikkaa:
paineanturit, venymäliuskat, tiedonsiirto, huolto, laatu ja segmenttikohtaisesti:
Metsäteollisuus , mobiilipunnitus, teollisuusvaa’at, raskaspunnitus. Paikka: koulutustila
15.00 Yhteenveto ja kysymyksien esittäminen, koulutustila
Lisää Tamtronista linkillä;
Tamtron
Tervetuloa ja ilmoittaudu ekskursiolle. Bussikuljetus järjestetään Helsingistä.
Ps! Web-ohjelmistokehittäjä, Tule meille töihin! Tamtron Group on kansainvälisesti tunnettu suomalainen punnituslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja, Ota yhteyttä!

Talentumin Mikrobitti-infotilaisuus siirtyy!

Itämerenkatu 23 00180 Helsinki, 21.01.2016

Talentumin Mikrobitti-infotilaisuus siirtyy!
Johtuen tapahtumien päällekäisvarauksista ja vähäisestä osallistujamäärästä Talentumin MirkoBitin tilaisuus siirtyy huhtikuun RISS:n lounaskokouksen yhteyteen 20.4.2016. Katso RISS:n lounaskokouksien aikataulua
Hyvää pakkastalven jatkoa!
Terveisin TiES:n psta
TiES/toimisto
Jouko Mäkinen

Symbio Oy:n ekskursio ma 14.12.2015 klo 15-16

Helsinki Kaivokatu 10 A, 6 krs., 14.12.2015

Tervetuloa Symbio Oy:n ekskursiollemme,
Tutustumme Symbion Oy:n palveluihin ja robottiavusteiseen testausautomaatioon! Robottiavusteinen testausautomaatio (Robot Assisted Test Automation – RATA) on kovassa nousussa. Loppukäyttäjän hyvän käyttökokemuksen aikaansaamiseksi erityisesti kosketusnäytölliset laitteet tarvitsevat huolellista ja perinpohjaista testausta. Koska laitteiden laatu on myös varmistettava niiden ikääntyessä, täytyy testauksen sisältää tarpeellinen määrä mekaanista toistoa. Robotit pystyvät pitkästymättä tähän, mutta osaavatko ne jäljitellä inhimillistä loppukäyttäjää?
- Symbio esittely, globaaleja referenssejämme ja asiakkaitamme, millainen yrityskulttuuri ja way of working meillä on
- Pureudutaan syvemmin yhteen projektiin - miten IoT ratkaisuja luodaan. Tässä vähän esimakua tekemistämme - RATA -demo:
Symbio youtube
Lisää yrityksestä; http://symbio.com/fi/yritys/ Tervetuloa ja mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta, ja tapaamme Symbio Oy:llä ma 14.12.2015 klo 15-16, osoitteessa Kaivokatu 10 A, 6 krs.
Ekskursioterveisin TiES / hallitus

Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran vaalikokous ja E-ilta; 25.11.2015

Ylen Ison Pajan 7. kerroksen ravintolasali / Radiokatu 5 A, 25.11.2015

TiES:n vaalikokouskutsu 2015
Tervetuloa Tietotekniikan ja Elektroniikan seuran vaalikokoukseen:
1. Aika: Keskiviikko 25.11.2015 alkaen klo 17:00
2. Paikka: Ylen Ison Pajan 7. kerroksen ravintolasali. Osoite: Yle-keskus, Iso Paja, Radiokatu 5, Helsinki
3. Vaalikokouksen asialista:
* kokouksen avaaminen, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen;
* valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa;
* päätetään jäsenmaksun suuruudesta erikseen varsinaisten, nuorten ja yritysjäsenten osalta, sekä päätetään liittymismaksun suuruudesta;
* päätetään hallituksen jäsenten, tilintarkastajien, sihteerin, taloudenhoitajan ja muiden toimihenkilöiden palkkioiden suuruudesta;
• hyväksytään tulo- ja menoarvio seuraavaa vuotta 2016 varten;
• valitaan TiES:n hallituksen jäsenet siten kuin näiden sääntöjen 6 §:ssä on määrätty hallituksen jäsenten erovuoroisuudesta;
* valitaan kaksi (2) toiminnantarkastajaa ja heille kaksi (2) varamiestä;
* käsitellään muut vaalikokoukselle esitetyt asiat.
4.Ylen E-illan pitää Olli Sipilä ja hänen aiheena ovat Ylen ajankohtaiset asiat. Olli Sipilän esitys on ennen vaalikokousta alkaen 17:00. Olli Sipilä on YLE:n teknologia- ja kehitysosaston päällikkö.
Kutsuja: TiES:n hallitus / ilmoittaudu TiES:n web-sivun kautta (www.ties.fi)
Tervetuloa!
TiES:n hallitus

Teknologia15 Messut - Teemoina teollinen internet ja robotiikka -osallistu seminaareiihin

Helsingin Messukeskus, 06.10.2015

Teknologia forum on seminaarikokonaisuus, joka tarjoaa puhujat ja tuoreet näkökulmat tulevaisuuden teknologioihin! (TiES:n järjestämä). Katso Teknologia15 forumin ohjelma!
Teknologia15 forumin ohjelma
Ilmoittaudu ja rekisteröidy Teknologia15 etusivun kautta!

TiES vierailee Salon seudun elektroniikka-alan yrityksissä

Salo, 27.08.2015

Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura järjestää jäsenilleen yritysvierailuja alan yrityksiin ajankohtaisten teemojen ympärillä. Salon vierailun teemaksi on kaavailtu valaistusta ja kohteina ovat paikalliset yhtiöt; Hella Lighting Finland Oy, Yrityssalo Oy, Easy-Led, Ledil, Suntrica ja Mativation Aikataulu:
1. Lähtö Helsingistä bussilla klo 12.00 Marskin patsaalta Saloon. Tampereelta kuljetus myöskin?
2. Salossa n. klo 14.00 (Hella Lighting Finland Oy, Inkereentie 566, 24280 SALO)
3. Hellan ekskursio 14.00 -15.45 demot ja tehdasesittely (sis. mahd. kahvitauon) (www.hella.fi)
4. Siirtyminen 15.45-16.00 Yrityssalo Oy:n tiloihin - Business Center of Salo, Örninkatu 15 (www.yrityssalo.fi)
5. Yritysalon ekskursiossa yhtiöitten esittelyt; Easy-Led, Ledil, Suntrica ja Mativation klo 16.00 - 18.00
6. Paluu Helsinkiin / Tampereelle n. klo 20.00
Tervetuloa ekskursiolle ja ilmoittaudu linkistä sekä ilmoita tuletko omalla autolla vai haluatko osallistua bussikuljetukseen Helsingistä tai Tampereelta !
Ilmoittautumisohje; laita puhelinnumeron perään tunnus: +b1 tai +b2. Omalla autolla tulijat ilmoittautuvat koodilla +a. (+b1 tarkoittaa bussikyytiä Helsingistä ja +b2 bussikyytiä Tampereelta).

Kesäisin terveisin

Jouko Mäkinen

TiES / tsto

Kalastuskilpailuhaaste FINEL-järjestöille

Mustionjoki, 27.05.2015

Sähköinsinööriliiton seniorit järjestää yhdessä AMT Hakemistojen kanssa toukokuisen kalastuskilpailun keskiviikkona 27.5.2015 klo 11.00 alkaen. Kalalastuskilpailu on sekä henkilökohtainen, että FINEL-järjestöjen välinen joukkuekisa. Kalastuspaikkana on Lohjanjärvestä alkava Mustionjoki. Mustionjoki on sekä Suomen teollisuuden, että vesivoiman rakentamisen ja -käytön synnyinseutua. Kilpailupaikka sijaitsee Mustion Linnan ja Peltokosken museovoimalaitoksen alapuolisella ranta-alueella. Onginta tapahtuu molemmin puolin joen rantaa.Kilpailussa saa käyttää joko omia tai järjestäjien tuomia onkia ja syöttejä. AMT Hakemistot Oy tarjoaa kilpailun aikana syötävää ja juotavaa. Parkkipaikat löytyvät voimalaitosta vastapäätä Salontien sillan kupeesta (navigaattoriosoite: Salontie 235, Raasepori)Ilmoittautumiset Sähköinsinööriliiton toimistoon sil@sil.fi tai soittamalla puh. 09- 6689850/Jaana Lindholm.Lisätietoja mahdollisista yhteiskuljetuksista yms.: SIL-seniorit/Heikki Silván, gsm 0500 311675 ja TiES/Jouko Mäkinen gsm 044 3473872 sekä AMT-Hakemistot/Kari Ahola, gsm 040 3547449

MITTAUS & testaus -erikoisnäyttely 27.–28.5.2015

AEL:ssä Helsingin Malminkartano, 27.05.2015

MITTAUS & testaus -erikoisnäyttely 27.–28.5.2015 klo 9.00–16.00

Ekskursio palvelinkeskukseen Mäntsälään

Mäntsälä, 25.05.2015

Hyvät TiES:n jäsenet!
Tervetuola tutustumaan Mäntsälän Sähkön ja Yandexin toteuttamaan palvelinkeskukseen Mäntsälään maanataina 25. toukokuuta klo 15.00. Tarkemmat tuloohjeet tulossa ja kävijöitten määrä on rajoitettu 20 henkilöön.
Ekskursioterveisin!
Jouko Mäkinen / TiES tsto

Kansainvälinen telepäivä - Ohjelma lisätty

Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu Otaniemi (Otakaari 5 A, Sali S4), 19.05.2015

Perinteinen kansainvälinen Telepäivä järjestetään tiistaina 19.5. klo 11 alkaen Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoululla Otaniemessä, Espoossa. Tänä vuonna ITU täyttää 150 vuotta ja päivän teemaksi ITU on antanut: *Telecommunications and ICTs: Drivers of innovation*. kts. linkkiä ITU Telepäivä
Mitä palveluita tarjoaa 5G? Miltä tiedonsiirto näyttää vuonna 2020? Miten valtio osallistuu verkkojen kehitystyöhön?
Telepäivän puheenjohtajana toimitusjohtaja Reijo Svento, FiCom ry
11.00 Avaussanat Toimitusjohtaja Reijo Svento, FiCom ry
11.15 Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun tervehdys
Dekaani Keijo Nikoskinen, Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu
11.30 Toimintojen kehittäminen ja yleispalveluvelvoite
Ylijohtaja Juhapekka Ristola, Liikenne- ja viestintäministeriö, Viestintäpolitiikan osasto
12.00 Lounastauko
13.00 Tietoliikenneverkkojen suorituskyvyn ja laadun kehitys
Johtava tutkija Petteri Mannersalo, VTT Group
13.30 Mihin laskentatehoa tarvitaan?
Professori Kimmo Kaski, Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulu
14.00 Mitä Tekes tarjoaa tietoliikenteen kehittämiseen?
Senior Advisor Mika Klemettinen, Tekes
14.30 Langattoman Laajakaistan kehitys 2015-2020
Harri Holma, Nokia Network Research
15.00 Paneelikeskustelu
Osallistujina päivän puhujat ja puheenjohtajana toimitusjohtaja Reijo Svento, FiCom ry
Noin 15.50 Tilaisuus päättyy
Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta tai suoraan Sähköinsinööriliiton toimistoon sil@sil.fi tai puh. 09 668 9850
Telepäiväterveisin
Jouko Mäkinen
TiES
Toimisto

Kone Oyj:n sekä Konecranes Oyj:n ekskursiot tiistaina klo 11 - 16

Hyvinkää, 12.05.2015

Tustuminen sekä Konecranes Oyj:n että KONE Oyj:n Hyvinkään toimipisteisiin tiistaina 12.5.2015 klo 11.00 - 16.00. Ensin tutustumme Konecranesin toimintaan klo 14.00 saakka ja senjälkeen seuraa KONEen ekskursio klo 14 - 16
Ekskursion isäntänä toimii Jani Angervuo (Component Manager, Quality Assurance Tools)
ja ekskursion aiheina ovat;
* Luotettavuuslaboratoriossa luotettavuus KONE:ella.
* Todennäköinen mahdollisuus päästä käymään hissin konehuoneessa jossakin heidän testitornissaan.
* Tuotannon testauksesta mahdollinen tuotantokierros Hyvinkään tehtaalla. (Sähköistys, Moottorit, Korit jne.)
Kokoonnumme klo 14.00 Koneen People Flow Centerissä. Koneen osoite on;
Hissikatu 3, 05800 Hyvinkää (matkat omin kyydein) Kartta

TiES / toimisto

Yritysvierailu ylä-Savon huippuyrityksiin huhtikuun lopulla; ajankohta 23. - 24.4.2015, ilmoittautuminen 8.4.mennessä!

Iisalmi, 2 pv lähtö:, 23.04.2015

Ylä-Savossa toimii menestyviä pörssiyhtiöitä. Ponsse on saavuttanut mainetta metsätyökoneillaan ja myös Olvi on tullut tunnetuksi vastuullisena toimijana. Lisäksi Iisalmessa toimii maineikas Genelec yhtiö, jonka kaiutinjärjestelmät ovat saavuttaneet mm. muusikoiden ja orkestereiden suosion. Myös äänentoistoalan ammattilaiset ja harrastajat ovat löytäneet Genelecin kaiuttimet. Normet yhtiö tunnetaan kaivostoiminnassa ja tunnelinrakentamisessa tarvittavien laitteiteiden valmistavana yritysryhmänä Iisalmessa. Näihin neljään yhtiöön yläsavossa TiES järjestää ekskursion yhteistyössä Metallituote- ja koneenrakennusalan strategisen huippuosaamisen keskittymän FIMECC Oy:n kanssa (www.fimecc.com) huhtikuun 23. -24.4. välisenä aikana. Lähtö huhtikuun 23.4. ja matkan pituuden vuoksi yksi yöpyminen tarvitaan.
Ekskursion aikataulu ja ohjelma
1. Lähtö Helsingistä 23.4.(to) klo 6.00 - Vaajakoski n klo 9.00 (kahvitauko) - Iisalmi n klo 13.00 (Lounas 1/2 h)
2. Ekskursiot Genelec (13.30 - 16.00) ja Olvi (16.15 - 18.00)
3. Majoittuminen Iisalmessa klo 18.30 (hotelli Sokos Koljonvirta) Illallinen ravintola Raatihuoneessa klo 20
4. Ekskursiot 24.4.2015 (pe), Normet (8.00 -10.00) ja Ponsse (11.00 - 14.00)
5. Paluu Helsinkiin Vieremästä / Iisalmi - klo 14.00 -
6. Bussin vaihto Vaajakosken ABC:llä n klo 17.00 saapuminen Vaajakoskelle ja kahvitauko, eli matka jatkuu klo 17.30
7. Vaajakoskelta n klo 17.30 kahvitauon jälkeen - Helsinki n klo 21.00
...................................
Tampereen suunnalta tulevat (reittiaikataulu):
- 23.04. klo 07.00 Tampere- Vaajakoski ABC / vienti (kahvitauko ja asiakkaat vaihtavat Helsingin bussiin)
n klo 9:00 - 24.04. klo 17.30 kahvitauon jälkeen Vaajakoski ABC- Tampere / paluu (asiakkaat vaihtavat takaisin Tampereen bussiin);Tampereen bussi siis syöttää asiakkaat Helsingin suunnan bussiin ja vaihto Vaajakosken ABC:llä - Tampereella n klo 19.30
.....................................
osallistujalle tulee kustannuksia hotellista 118e/1h -138e/2h euroa ja (riippuen huonevalinnasta 1h/2h) sekä ruokailut. Ilmoita huonevalintatoiveesi (joko 1h:n tai 2h:n huone) puhelinnumeron yhteydessä kirjoittamalla +1 tai +2 numeron loppuun!
Ekskursioterveisin / TiES toimisto

Ekskursio Multitactionille!

Henry Fordin katu 6 B,00150 Helsinki, 08.04.2015

Hyvät TiES:n jäsenet!
Tervetuloa MultiTaction yhtiön ekskursiolle osoitteeseen Henry Fordin katu 6 B 00150 Helsinki. Ekskursio alkaa klo 16.00 ja päättyy klo 17.30. Isäntänämme on Tommi Ilmonen
Kannattaa käydä sivuilla tutustumassa. - www.multitaction.com.MultiTaction
MultiTaction displays are the most advanced interactive displays commercially available. Use with hands, objects, 2D bar codes and IR pens MultiTaction technology identifies hands rather than points of contact only. This allows the client to implement a richer set of interactions. It also allows the client to track multiple users even if they interact close to or reach across one another. With Enriched Reality™ technology, MultiTaction displays are able to detect every object and 2D bar code that interacts with or is placed on the system. MultiTaction IR Pen support enables users to write, draw, sketch, and brainstorm designs and words on MultiTaction displays using most IR pens, and to distinguish clearly between pen and touch interactions. Tarkemmat tiedot ja saapumisohjeet seuraa!
Terveisin TiES tsto

TiES:n vuosikokous torstaina 31.3.2016

Metropolian yksikkö, osoite Bulevardi 31, 31.03.2015

TiES:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 31.3.2016 klo 16 alkaen. Osoite: Metropolian yksikkö, osoite Bulevardi 31 ja kokous pidetään Vanhan kemian Arppe-auditoriossa.(päärakennusta vastapäätä sisäpihalla) Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen 10. :n mukaiset asiat. Vuosikokouksen jälkeisen E-illan pitää Vesa Linja-aho ja hänen aiheena on Sähköautot matkalla älyautoiksi - Esitelmä alkaa klo 17 vuosikokouksen jälkeen. Koollekutsuja TiES:n hallitus
* Ilmoittaudu tilaisuuteen varmistaaksemme kahvitarjouilun osallistujille!

Nokia isännöi Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran vuosikokouksen ja esittelee toimintaansa

Karaportti 7, Espoo, 30.03.2015

Hyvät Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran jäsenet, Tervetuloa TiES:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään maanantaina 30. päivänä maaliskuuta 2015 kello 16.00 Nokian auditoriossa, Karaportti 7. Espoo Vuosikokouksen E-illan isäntänä toimii Nokian tutkimusjohtaja Leo Kärkkäinen. Ohjelmassa on ensin Nokian toiminnan esittely ja demot. Nokian pääkonttorin Solution Experience Centerissä esittellään seuran jäsenille interaktiivinen visio 5G kommunikaatioverkoista, joilla on tavoitteena 10000-kertainen kapasiteetti, millisekuntien latenssi, ja kyky tukea 10-100 –kertaa enemmän laitteita. Näytämme kuinka Big Data teknologiota käytetään reaaliajassa, ja kuinka verkkoon tuodaa äkykkyyttä. Nokian yritysesittelyn ja demojen jälkeen pidetään TiES:n sääntömääräinen kokous. Vuosikokouksen asialista:
* kokouksen avaaminen, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
* valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
* vuosikertomus 2014
* tilinpäätös 2014
* toiminnantarkastajien lausunto
* tili- ja vastuuvapauden myöntäminen
* muut asiat
Kokousterveisin TiES toimisto

X-road Esittely Tallinnassa (11.12.2014) siirtyy 8.1.2015!

Tallinna, 08.01.2015

Hyvät TiES:n jäsenet! Uudistamme vierailuohjelmamme ja Nortal Oy (www.nortal.com) sekä Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura ovat yhteistyössä järjestämässä ekskursioita ja esitystä Viron julkishallinnon tietoteknisiin ratkaisuihin. Viron tietohallinnon ratkaisu perustuu X-road- palveluväylään. Tätä konseptia Suomi aikoo käyttää uudistaessaan digipalveluja. Yksityiskohtainen ohjelma:
1. Kokoontuminen Helsingissä Länsisatamassa torstaina 8.1.2015 klo 7:00
2. Ferry to Tallinn 7:30 Tallink Siljan Star- / Superstar
3. Ferry at Tallinn 9:30
4. Bus transportation to Nortal office 10:00
5. Visit to Nortal office 10:30
* What is Nortal and what we do -introduction
* Nortal Summer University – what is this
* Estonian Public sector/administration & IT – how Estonia is way ahead of Finland and why?
Lunch break 13:00 - 13:45
6. Introduction about X-road ~14.00 What is X-Road? What are the possabilities? How it was done? And more is coming: e-Residence - World’s only ubiquitous e-signature - e-Census > 66% of the population participated in the census over the internet - 18 minutes for starting a new company online - All government agencies integrated for example - e-police - Estonian Unemployment Fund - eHealth - X-road.EU > Integration to EU and x-Road - e-Residence > 10 million e-Estonians by 2025 Nortal & Estonian Public Sector – what else we have done
7. Visit to ICT Demo Center 15:00
8. Bus transportation to the harbor 16:00
9. Return to Helsinki 17:30 or 21:00 Star- / Superstar-laivalla
9. Paluu Helsinkiin klo 17:30 tai 21:00 oman valinnan mukaan Tallink Siljan Star- / Superstar-laivalla
10. Helsingissä joko 21:30 tai 22:30 riippuen laivavalinnasta! Omakustantainen laivamatka, varaa linkillä http://www.tallinksilja.com/fi/web/fi/etsi-matka
Tervetuloa ja matkan onnistuminen vaatii vähintään 10 osallistujaa! Varaa matkasi pian!
Ekskursioterveisin
Jouko Mäkinen / TiES

Yritysvierailu ja vaalikokous Vaisala Oyj:llä tiistaina 9.12.2014

Vanha Nurmijärventie 21 Vantaa, 09.12.2014

Hyvät Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran jäsenet! Tervetuloa tutustumaan Vaisala Oyj:n toimintaan (http://www.vaisala.com/en/Pages/default.aspx) ja tuotteisiin. Pidämme ennen yritysesittelyä sääntömääräisen vaalikokouksen. Kokous alkaa klo 15:30 ja kokoukselle on varattu aikaa n. 1 tunti. Tämän jälkeen seuraa Vaisalan yritysesittely. Vierailua isännöivät Liisa Åström, Head of Controlled Environment (CEN) Offering ja Ilkka Mannonen, Head of Weather (WEA) Offering. Ilmoittautuminen aukeaa 03.11.2014 ja sulkeutuu 05.12.2014. Ilmoittaudu kahvitarjoilua varten linkillä:http://ties.fi/eisn-tapahtumakalenteri/
Vaisalan ajo-ohjeet ja vieraspysäköinti
oheisella palvelimella Omalla autolla tuleville asiakaspysäköinti heti pääsisäänkäynnin edessä, ja lisäksi mahdollisuus ajaa parkkihalliin. Lisäohjeita tulossa!

Okmetic Oyj:n - Tehdasvierailu Vantaalla 17.11.2014

Vantaa Piitie 2, 01510 Vantaa, Koivuhaka , 17.11.2014

Hyvät TiES:n jäsenet! Tervetuloa Okmeticin ekskursiolle ma 17.11.2014 alkaen klo 16:00.
Okmetic on maailman johtava piikiekkojen tuottaja MEMS-antureihin. Markkinoiden laajin tuotevalikoima ja kattava palvelu tuottavat kokonaisvaltaisia ratkaisuja edistämään asiakkaidemme kilpailukykyä läpi anturituotteen koko elinkaaren. Kiteenkasvatusteknologia on Okmeticin ydinosaamisaluetta. Tälle perustalle rakentuvat myös hyvin vahvasti seostetut, alhaisen resistiivisyyden piikiekkomme, jotka mahdollistavat erittäin suorituskykyiset tehopuolijohteet. Okmetic Oyj :n vierailuohjelma:
klo 16:00 Okmetic-tehdasvierailu ja tehdaskierros
klo 16:30 Okmetic-yritysesittely - johtaja Atte Haapalinna
klo 17:15 TiES-kokous / tulevat tapahtumat
Pääkonttori ja Vantaan tehdas; Okmetic kartalla: http://www.okmetic.fi/www/page/toimipisteet_suomi
ja osoite; Okmetic Oyj PL 44, 01301 Vantaa Piitie 2, 01510 Vantaa, Koivuhaka

Nortal / X-road esittely Tallinnassa TiES:n jäsenille siirtyy loppuvuodelle

Tallinna, 09.10.2014

Nortal Oy (www.nortal.com) ja Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura ovat yhteistyössä järjestämässä ekskursioita ja esitystä Viron julkishallinnon tietoteknisiin ratkaisuihin. Viron tietohallinnon ratkaisu perustuu X-road-palveluväylään. Tätä konseptia Suomi aikoo käyttää uudistaessaan digipalveluja. Suunniteltu ajankohta siirtyy loppuvuodelle ja päivämäärä on toistaiseksi avoin. Yksityiskohtainen ohjelma:

1. Kokoontuminen Helsingissä Länsisatamassa

2. Lähtö klo 7:30 Tallink Siljan Star- / Superstar-laivalla

3. Saapuminen Tallinnaan klo 9:30

4. Bussikuljetus Nortalin seminaaripaikkaan 10:00

5. Tutustuminen Nortalin toimistoon Tallinnassa 10:30

* Tutustuminen Nortalin toimintaan - mikä on Nortal ja mitä Nortal tekee? * Nortal Summer University - mikä se on? * Miten Viron julkishallinto on Suomea edellä IT:ssä? Lounastauko 13:00 - 13:45

6. X-Roadin esittely klo 14:00 * Mikä se on? * Mitä se mahdollistaa? * Miten se on toteutettu? Ja lisäksi: * Mitä muuta mielenkiintoista Nortal on kehittänyt Viron julkishallintoon?

7. Vierailu ICT Demo Centeriin 16:00

8. Bussikuljetus satamaan 17:30

9. Paluu Helsinkiin klo 19:30 tai 20:30 oman valinnan mukaan Tallink Siljan Star- / Superstar-laivalla

10. Helsingissä joko 21:30 tai 22:30 riippuen laivavalinnasta!

Omakustantainen laivamatka, varaa linkillä

http://www.tallinksilja.com/fi/web/fi/etsi-matka

Tallink Matkavaraus

Murata Electronics Oy:n ekskursio Vantaalle

Myllynkivenkuja 6, 01621 Vantaa, 10.09.2014

Hyvät TiES/EIS:n jäsenet, Tervetuloa Murata Electronics Oy:n tehdasvierailulle Vantaalle!
Muratan omistukseen v 2012 keväällä siirtynyt 3D MEMS –anturien johtava toimittaja VTI Technologies on nyt Murata Electronics Oy ja olemme yhteistyössä Muratan kanssa järjestämässä vieralua yrityksen Vantaan toimitiloihin. Kuten tunnettua VTI on tullut tunnetuksi MEMS-teknologian pioneerina, ja nyt tätä osaamista halutaan tehdä tunnetuksi Muratan nimellä. Ekskursion ohjelmassa yritysesittelyn lisäksi erikoisesitys otsikolla* MEMS:stä teollisuutta ja liiketoimintaa. Historiaa ja näkymiä tulevaisuuteen Vaisalassa, VTI:ssä ja Muratassa”, puhujana Heikki Kuisma. ja ekskursion aloitusaika on klo 15:00. Lisäinfoa jatkossa ja lisätietoa Muratasta:
Kesäisin ekskursioterveisin!
TiES/EIS toimisto

Sähköpäivä Tallinnassa, seminaarissa myös ICT-alan esitelmiä; 6. - 7.6.2014

Tallinnan teknillinen yliopisto, Ehitaja tee 5, 19086 Tallinn, 06.06.2014

TiES / EIS on sopinut yhteistyössä Sähköinsinööriliiton kanssa Tallinnan seminaariin osallistumisesta niin että myös EIS:n jäsenet voivat osallistua kyseiseen seminaariin. Aiheet ja ohjelma oheisena. Kukin matkalle osallistuja varaa ja maksaa omat laivaliput ja hotellit. Maksuton on vain bussikuljetus satamasta Tallinnan teknilliseen yliopistoon ja sieltä takaisin laivalle.
6.-7.6.2014 SÄHKÖPÄIVÄ 2014 SÄHKÖPÄIVÄ 2014
- sähköllä tulevaisuuteen Aika: 6.-7.6.2014
Paikka: Tallinnan teknillinen yliopisto, Ehitaja tee 5, 19086 Tallinn
Ohjelma:
Perjantai 6.6. 07.30- Lähtö Länsisatamasta (Tallink Superstar)
09.30- Saapuminen Tallinnan D-terminaliin
10.00- Bussikuljetus yliopiston sähköosastolle
10.50- Tilaisuuden avaa toimitusjohtaja Timo Kekkonen.
Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry SÄHKÖ JA IHMINEN
11.00- Hyvinvointia sähköllä Visio 2030 Toimitusjohtaja Tarja Hailikari, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry
11.40- Sähköllä turvallisuutta Johtaja Jouni Kekäläinen, Schneider Electric Finland Oy
12.30- The economic usage of the resourses for the Energy development in Estonia Energy and Green Economy Expert Madis Org, Estonian Development Fund
13.10- Kahvit ja pientä suolapalaa
SÄHKÖ JA YHTEISKUNTA
13.40- Suomen sähköinen liikenne nyt ja tulevaisuudessa Lehtori Vesa Linja-aho, Metropolia Ammattikorkeakoulu
14.30- Estonian ICT-reducing administrative burden Technology evangelist Indrek Vimberg, Estonian ICT Demo-Center
15.10- Energy-efficient People Flow® solutions for smart buildings Chief Design Engineer Luis Garcia, KONE Technology Organization
15.50- Electrical safety in OÜ Elektrilevi The Head of the department Vladislav Aunapuu, Elektrilevi OÜ
16.30- Yhteenveto päivän teemoista ja keskustelu Päivän puheenjohtajat: Puheenjohtaja Ants Morel, EEES Puheenjohtaja Kimmo Saarinen, SIL
17.00- Sähköturvabanketti yliopistolla
18.30- Bussikuljetus yöpyjille Go Hotel Shnelli ja Helsinkiin palaaville sataman D-terminaliin
******************************************** Lauantai 7.6.
08.00- Aamiainen hotellissa
09.00- Lähtö bussiekskursiolle Keilan vesivoimalaitokselle ja Paldiskiin
16.00- Paluu Tallinnaan
19.30- Lähtö laivalla Helsinkiin
21.30 Saapuminen Helsingin Länsisatamaan
Perjantain seminaari on osallistujille maksuton. Laivamatkat voi varata suoraan Tallinkilta. Sähköinsinööriliitto on varannut Go Hotel Shnellistä 2-hengen superior huoneita hintaan 63 eur/huone (32 eur/hlö).
Sähköturvallisuuden edistämiskeskus tarjoaa osallistujille bussikuljetukset sekä Sähköturvallisuusbanketin.
EIS:n jäsenille ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella. Jos olet myös SIL:n jäsen voit ilmoittautua; sil@sil.fi tai puh. 09 668 9850/Sähköinsinööriliitto ry. Ilmoittautumiset viimeistään 4.6.2014! Kesäseminaariterveisin: Jouko Mäkinen EIS gsm 044 3473872

TiES:n 3D-printterihankinnassa uutta infoa seuran jäsenille!

Tampere / Tki Osuuskunta Verstas, 25.05.2014

Hyvät TiES:n jäsenet!
Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura auttaa jäsenten 3D-tulostinhankinnassa. Halukkaita ostajia pyydetään tekemään sitovat ilmoittautumiset 20.5.2014 mennessä. Tki Osuuskunta Verstas tekee tilaukset 25.5 mennessä, johon mennessä ostajat maksavat 500 euroa Osuuskunnan tilille 25.5.2014 mennessä. Laitteet toimitetaan Suomessa tilaajille, ja silloin tilaaja maksaa rahdista, tullauksesta yms syntyneet kulut. Arvio kokonaishinnaksi on 640 euroa. Laite on Prusa 8" i3v Kit (V-Slot Extrusion) kts! linkki: http://www.makerfarm.com/index.php/build-instructions/ eli se hiukan isompi kuin mitä TiES tilaisuudessa 6.5. Tampereella oli näytillä. Pienempää 6" laitetta ei ole enää saatavilla. Mikäli hankinnassa tulee ongelmia laitteen toimituksessa, niin tilaajille palautetaan maksetut rahat. Pyydämme jo aiemmin tilausaikeensa esittäneet, että vahvistaisivat tämän isomman version hankinnan. 3D-printteriterveisin! Jouko Mäkinen EIS / tsto

Kansainvälinen Telepäivä 2014

Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoululla Espoossa (Otakaari 5 A, Sali S4), 19.05.2014

Kansainvälisen Telepäivän puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Reijo Svento, FiCom ry
Alustava ohjelma:
11.00 Avaussanat
Toimitusjohtaja Reijo Svento, FiCom ry
11.15 Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun tervehdys Varadekaani Keijo Nikoskinen, Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu
11.30 Verkkoyhteys kaikille
Puhuja tarkentuu lähempänä tilaisuuden alkua, liikenne- ja viestintäministeriö
12.00 Nopeampi 4G
Verkkotuotantojohtaja Antti Jokinen, DNA Oy
12.30 Aihe tarkentuu lähempänä tilaisuutta
Toimitusjohtaja Mika Leivo, Karttakeskus Oy
13.00 Kahvitauko
13.20 Piensatelliitit tulevaisuuden tietoliikenneratkaisuissa Avaruustekniikan professori Jaan Praksin, Aalto yliopisto
13.50 Kehittävät projektit Puhuja tarkentuu lähempänä tilaisuutta,Tekes
14.20 Verkkoyhteyden teknologiat ja niiden käyttö Jari Paakkarinen, Nokia Siemens Network
15.00 Paneelikeskustelu
Osallistujina päivän puhujat ja puheenjohtajana toimitusjohtaja Reijo Svento, FiCom ry
16.00 Tilaisuus päättyy
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset alla olevalla lomakkeella tai toimisto@eis.fi , puh. 0443473872 tai sil@sil.fi puh. 09 668 9850
Telepäiväterveisin
Jouko Mäkinen

Tule kouluttaudu, verkostoidu, kuuntele ja vaikka vähän laulakin sekä haistele uusia tuulia tilaisuuteen Tampereen ammattikorkeakoulussa !

Tampereen ammattikorkeakoulu, 06.05.2014

Tämä tapahtuma järjestetään tiistaina 6.5.2014 klo 12-17. Professori Jukka Lekkala kertoo keinotekoisesta hajuaistista ja keinonenän teknologiasta. Tässä lisätietoa keinonenästä http://www.tut.fi/rajapinta/artikkelit/2013/3/tampereella-kehitetaan-keinotekoista-hajuaistia. Lisäksi ohjelmassa ainakin on mm. Pirkanmaan Protopaja / Open Lab ja Älykone-koulutusohjelman esittely, TKI-Osuuskunta Verstaan tarjoamat palvelut teollisuudelle, Herwood Technologies esittelee tuotteen TimeToPic, Smartwall valkotauluseinä esittelyssä ja TiES:n jäsenistölle mahdollisesti tarjolla oleva 3D-tulostin kasattuna tutustumista varten (ei vielä tulostusdemoja). Paikalla myös TAMKin tietotekniikan kesäharjoittelijaopiskelijoita. Kahvit tarjoaa TAMK! Ilmoittautumiset 2.5.2014 mennessä tapahtumalinkin kautta, paikkoja 70. Maksuton bussikuljetus Helsingistä.

Rakenna 3D-tulostin TiES:n jäsenhankintana!

Tampereen AMK, 06.05.2014

TiES aikoo auttaa jäseniään hankkimaan 3D-tulostimen rakennussarjan, ja rakennussarjan ylähinnaksi olemme asettaneet alle 600 €. Pyrimme saamaan hinnasta ryhmäalennuksen. TiES tulee luomaan 3D-printing- jaoston, joka auttaa rakennussarjan kokoamisessa, ja jaosto laatii tarkennetut ohjeet ja toimii yhteisönä kokemusten vaihdossa. Tavoitteena on itse koottu tulostin eikä valmis printteri. Lisäksi 3D-priting- jaos järjestää yhden kerhotapahtuman aiheesta. Hankinnassa selvitetään erilaisia hankintavaihtoehtoja. TiES:n jäsenistölle tarjolla oleva 3D-tulostin on nähtävissä Tampereella 6.5. tapahtumassa kasattuna tutustumista varten (Tule kouluttaudu, verkostoidu, kuuntele ja vaikka vähän laulakin sekä haistele uusia tuulia tilaisuuteen Tampereen ammattikorkeakoulussa!) haluaisimme alustavan kiinnostuksen osoitusta kuukauden sisällä eli viimeistään 5.5. mennessä. Varaa oma 3D-tulostin ilmoittautumislomakkeen kautta. Lisäkysymyksiä voit lähettää puheenjohtajalle Mauri Inhalle sähköpostilla osoitteella: mauri.inha@tamk.fi Lisäinfoa: http://www.makerfarm.com/ 3D- rakennusterveisin! Jouko Mäkinen / EIS tsto

Bussiekskursio Tampereelle Fastemsille ja Intelille

Tampere, 08.04.2014

Elektronikkainsinöörien seura järjestää bussiekskursion Tampereelle Fastemsille ja Intelin Tampereen toimipisteisiin huhtikuussa tiistaina 8.4.2014. Bussiekskursion ohjelma Helsingistä:
1. Lähtö klo 9:00 bussilla Helsingistä Kiasman pysäkiltä 2. Lyhyt pysähdys Pirkanhovin kohdalla
3. Tulo Tampereelle klo 12:00 4. Fastemsin yritysvierailu 12:00 -14:00, Fastems tarjoaa lounaan
5. Siirtyminen Intelille
6. Intelin yritysvierailu klo 15:00 - 16:00 7. Paluu Helsinkiin klo 16:30 - 19:00
Tampereen seudulta tuleville osoitteet ovat: Fastems Headquarters in Tampere, Finland Tuotekatu 4
Intelin osoite on: Hermia 1, Auditorium, Hermiankatu 6 A.
Tervetuloa Tampereelle joko bussilla Helsingistä tai suoraan omin avuin, mutta kaikilta pyydämme ilmoittautumiset 31.3.mennessä ja lisäksi tiedon siitä, että tuleeko suoraan paikalle. (bussivarausta varten)
Ekskursioterveisin EIS / hallitus

EIS:n sääntömääräinen vuosikokous ja E-lta Nokian NRC:llä

Otaniementie 19 B, 02150 Espoo, 27.03.2014

Tervetuloa Elektroniikkainisnöörien seuran sääntömääräiseen vuosikokoukseen Nokian uusiin tiloihin Otaniemessä, Otaiementie 19 B. Vuosikokouksen jälkeisen ekskursion isäntänä on johtaja Hannu Kauppinen. Kokousemme aikataulu: 16-16:30 Elektroniikkainsinöörien Seuran vuosikokous 16:30 -18:30 ja NRC update, demot Tervetuloa vuosikokoukseen ja E-iltaan! EIS Hallitus

EIS:n kokous ja E-ilta VTT:llä, 3D-tulostaminen, (vk 7 - 13.2.2014)

VTT, 13.02.2014

Elektroniikkainsinöörien seuran kokous (aiheena nimi- ja sääntömuutos) pidetään 3D-tulostus E-illan yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään vielä erillisenä. Kokous alkaa klo 15:00, ja sen jälkeen E-ilta alkaa n klo 16:00. Kolmiulotteinen tulostus mullistaa maailmaa tulevina vuosina. Euroopassa panostetaan nyt myös metallien 3d-tulostukseen. Hyödyt voivat olla melkoisia. Muovien 3d-tulostusta on kehitetty jo vuosia, ja tekniikka alkaa pikku hiljaa tulla yleiseen käyttöön. Markkinoille on tullut kohtuuhintaisia 3d-tulostuspalveluita ja jopa koteihin suunnattuja 3d-tulostimia. Tule kuuntelemaan ja näkemään mitä VTT:llä on omissa 3D-tulostusohjelmissaan. Aiheesta esitelmöi tutkija prof. Pasi Puukko. Tapahtuman kokoontumisosoite on Metallimiehenkuja 6, laitedemot Metallimiehenkuja 6. Tervetuloa E:iltaamme!

Tilausjuna Jyväskylän Sähkö-messuille (Sähkö, Tele, Valo ja AV-messut)

Jyväskylän messut, 05.02.2014

Elektroniikkainsinöörien seura tarjoaa yhteistyössä Sähköinsinööriliiton kanssa tilausjunaan kymmenelle EIS:n jäsenelle matkan (jäsenille maksuton). Paikat varataan lmoittautumisjärjestyksessä. Lähtö Helsingistä klo 07.00 – Paluulähtö Jyväskylästä klo 18.05. Tarkemmat tiedot ilmoittautuneille junan numerosta ja lähtölaiturista tammikuun lopulla.

Sähköbussiekskursio ja tutustuminen bussin prototyyppiiin - jäsenkirjeessä virheellinen pvm! - 29.11. on oikea!

HSL bussivarikko / Hernesaaren varikkolossa , 29.11.2013

Elektroniikkainsinöörien seura järjestää Metropolian kanssa sähköbussiekskursion vk 48 perjantaina 29.11.2013 alkaen klo 13:00. Ensimmäisen lähestulkoon täysin kotimaisena työnä valmistetun sähköbussin koeajot ovat alkaneet maaliskuussa 2013 Espoon bussireitillä 11. Ajojen tarkoituksena on testata VTT:n, Metropolian ja Aalto-yliopiston yhdessä kehittämää prototyyppiä ja sen kotimaisten komponenttien toimivuutta ja ominaisuuksia. Ajot tehdään ilman matkustajia. Toivottavasti saamme tutustua ajopeliin myös matkustajina! Seuraa informaatioita EIS:n webissä!- Sähköauto on ekologinen vaihtoehto, koska polttoaineiden hiukkaspäästöjä ei synny. Myös meluhaitat vähenevät, koska sähköbussi on polttoaineella kulkevaa ajoneuvoa hiljaisempi, toteaa Sami Ruotsalainen. Opastus Hernesaaren halleille, kts ajankohtaista linkistä! Pysäkki nr 1194 on lähin. Lisätietoa Jouko Mäkinen / EIS ja Sami Ruotsalainen Metropolia Ammattikorkeakoulu

EIS:n vaalikokous 2013 ja E-ilta

Aalto Yliopisto, Otakaari 5A, Sähköosaston luentosali S1, 27.11.2013

EIS:n vaalikokouskutsu 2013 Tervetuloa Elektroniikkainsinöörien seuran vaalikokoukseen ja sen jälkeen pidettävään E-iltaan: 1. Aika keskiviikkona 27.11.13 alkaen klo 16:30 -­ 17:30, Vaalikokous ja sen jälkeen E-ilta 2. Vaalikokouksen asialista: * kokouksen avaaminen, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen; * valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa; * päätetään jäsenmaksun suuruudesta erikseen varsinaisten, nuorten ja yritysjäsenten osalta, sekä päätetään Iiittymismaksun suuruudesta; * päätetään hallituksen jäsenten, tilintarkastajien, sihteerin, taloudenhoitajan ja muiden toimihenkilöiden palkkioiden suuruudesta; * hyväksytään tulo­- ja menoarvio seuraavaa vuotta varten; * valitaan EIS:n hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet siten kuin näiden sääntöjen 6 §:ssä on määrätty hallituksen jäsenten erovuoroisuudesta; * valitaan kaksi (2) toiminnantarkastajaa ja heille kaksi (2) varamiestä; * käsitellään muut vaalikokoukselle esitetyt asiat. 3. Paikka: Aalto Yliopisto, Otakaari 5 A, Sähköosaston luentosali S1 4. Vaalikokouksen jälkeen E-­ilta alkaen 17:30. Avaus Prof. Jussi Ryynänen, ajankohtaista Aalto Yliopistolla / Sähköosastolla. Varsinaisen E-illan esitelmän pitää Metropolian Vesa Linja-aho esitelmän aiheesta * Bit coin / virtuaaliraha - totta vai harhaa*. Ilmoittaudu kahvitarjoilun varmistamiseksi!

KESKIVIIKKO 30.10.2013 BUSSIRETKI LUONTOKESKUS HALTIAAN

Nuuksiontie 84, Espoo, 30.10.2013

Tervehdys hyvät EIS:n seuran jäsenet! Tervetuloa Elektroniikkaseuran ja Sähköinsinööriliiton yhteiselle bussiretkelle keskiviikkona 30.10. Ohjelma on seuraava: klo 10.00 Maksuton bussikuljetus lähtee Kiasman tilausbussilaiturista. klo 11.00 Opastettu näyttelykierros sekä tutustuminen näyttelyn tekniseen toteutukseen. klo 13.00 Omakustanteinen lounas seisovasta pöydästä (13 €). Ulkoilumahdollisuus Nuuksiossa. klo 15.00 Paluukuljetus Helsinkiin. Lisätietoja: SIL-Seniorien puheenjohtaja Heikki Silván, puh. 0500 311 675 tai heikki.silvan@gmail.com tai EIS:n toiminnanjohtaja Jouko Mäkinen puh. 044 347872, e-mail / toimisto@eis.fi Huom! Varaa haltian bussiretki välittömästi! Paikkoja on rajoitetusti (20 hlöä)

Wärkkayskilpailu ja siihen osallistuminen sekä palkinojen jako 16:45

Helsingin Messukeskus, 02.10.2013

Opiskelijoille ja harrastelijoille suunnattua Wärkkäyskisaa käydään Teknologia13-messuilla keskiviikkona 2.10.2013. Koko päivän kestävässä kisassa joukkueet suunnittelevat ja rakentavat laitteen, joka tuottaa parhaimman wau-efektin. Alustana on vapaavalintainen mikrokontrolleri tai vastaava diskreeteillä komponenteilla toteutettu laiteratkaisu. Kaikki kilpailuun osallistuvien joukkueiden tulee ilmoittautua etukäteen s-postilla: toimisto@eis.fi 30.9.2013 mennessä. Kilpailusarjoja on kaksi: avoin sarja ja harrastajat. Tuomaristo jakaa yhteensä 5000 euron palkinnot sijoituksen ja suoritustason mukaisesti. Erityispalkinto voidaan myös antaa suomalaista interaktiivisten ja sulautettujen ohjelmistojen kehitystä merkittävästi edistäneelle henkilölle. Palkinnot rahoittaa Suomen Messusäätiö. Tuomariston puheenjohtajana toimii Elektroniikkainsinöörien seuran puheenjohtaja Vesa Linja-Aho ja jäseninä professori Yrjö Neuvo Aalto-yliopistosta, professori Jussi Ryynänen Aalto- yliopistosta, dipl.ins. Jouko Junkkari iProtoXi Oy:stä, tekn.lis. Esa Häkkinen EIS:sta, tekniikan tohtori Jani Ollikainen Nokia Oyj:stä ja kehityspäällikkö Jussi Kivikari Suomen Messuilta. Tuomariston sihteerinä on toiminnanjohtaja Jouko Mäkinen, Elektroniikkainsinöörien seura EIS.

2.–3.8.2013 Teleregattatapahtuma

Suomenlinnaan (60°8,8 ?N 24°58,9’E), 02.08.2013

2.–3.8.2013 Teleregattatapahtuma . Kutsumme Elektroniikkainsinöörien seuran jäsenet ja heidän veneilevät ystäväsi Teleregatta-tapahtumaan ensi elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. kts. linkki; http://www.sil.fi/images/stories/teleregatta2013_1.2.pdf. Tietoa lisää toisella palvelimella

Metrovarikkoon tutustuminen

Metrovarikko, 11.06.2013

Hyvät Elektroniikkainsinöörien seuran jäsenet! Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan Helsingin metrovarikkoon. Metroliikenne vaatii sujuakseen monenlaista elektroniikkaa taajuusmuuttajista turvajärjestelmiin. Mikäli käy oikein hyvä tuuri, osa vierailijoista pääsee myös kokeilemaan metrojunan ajamista. Lisätiedot: puheenjohtaja Vesa Linja-aho / 0404870869 tai etunimi.sukunimi@metropolia.fi. Olennaiset faktat alla: MITÄ: Vierailu Metrovarikolle - jos käy hyvä tuuri, pääsemme myös koeajolle. MISSÄ: Kokoonnumme varikon portilla ennen klo 12, osoitteessa Metrovarikonkuja 6, 00920 Helsinki. MILLOIN: tiistaina 11.6.2013 klo 12.00. Vierailun kesto noin kaksi tuntia. ILMOITTAUTUMINEN SULKEUTUU: 4.6.11

Kalastuskilpailuun haaste

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen Kopparnäsissä., 04.06.2013

Sähköteknikot haastavat sähkö-, elektroniikka- ja automaatioinsinöörit Kalastuskilpailuun. Kilpailu pidetään 4.6.2013 klo 10.00 alkaen Uuudenmaan virkistysalueyhdistyksen Kopparnäsissä. Kilpailu on sekä henkilökohtainen että järjestöjen välinen joukkuekisa. Ajo-ohje: Hangontieltä (Kantatie 51) käännytään Inkoon Degerbyn kohdalta Kopparnäsiin josta noin 5 kilometriä perille parkkipaikalle Rävberget (= Kettukallio), jossa tavataan klo 10.00 (Navigaattoreihin pantava osoite: Kopparnäsvägen 690, INKOO). Ilmoittautumiset; EIS:n allaolevaan lomakkeeseen, josta kopio menee Sähköinsinööriliiton toimistoon puh. 09 6689850/Jaana Lindholm. Tarkemmat tiedot Ossi Lahti, puh. 050 572 4700 ja Heikki Silvan, puh. 0500 311 675. Ruoka ja juomahuollosta vastaa AMT-hakemistot/Kari Ahola.http://www.amt.fi/fi/ Katso ohje! Kalakilpailu sil.fi!

Sähköturvallisuuseminaari / Profelec Oy

Särkiniementie 3, Lauttasaari, neuvotteluhuone Ohmi, 00210 HELSINKI, 20.05.2013

Profelec Oy kutsuu Elektroniikkainsinöörien seuran jäseniä Sähköturvallisuusmittaukset Seminaariin! Seminaarin tavoite ja sisältö: Seminaarin tavoitteena on antaa osallistujille kokonaiskuva sähköturvallisuustestauksesta. katsaus eri sähköturvallisuustesteihin turvallisen testausaseman rakentaminen ja automatisointi katsaus eri toimialojen ja markkinoiden vaatimuksiin ja esimerkkiratkaisuja testauksen toiminnan tehostaminen ja tiedonkeruu laatujärjestelmään testijärjestelmän ylläpito ja kalibrointi keskustelua ja vastauksia esitettyihin kysymyksiin Asiantuntijat: Asiantuntijana toimii Associated Researchin International Manager David C. Larsson USA:sta. Ohjelma liitteenä. Tilaisuus on maksuton ja sisältää kurssimateriaalin ja tarjoilun. Vielä on paikkoja vapaana ensi viikon Sähköturvallisuusmittaukset seminaariin. Ilmoittaudu pikaisesti tilaisuuteen ja lisätietoja antavat Jouko Mäkinen/EIS (jouko.makinen@eis.fi) tai info@profelec.fi. Paikkoja on rajoitetusti.

Kansainvälinen Telepäivä järjestetään perjantaina 17.5.2013

Aalto Yliopisto, 17.05.2013

Hyvät elektroniikkainsinöörien seuran jäsenet! Kansainvälinen Telepäivä järjestetään perinteiseen tapaan yhteistyössä Sähköinsinöörilliton kanssa perjantaina 17.5.2013 Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoululla Espoossa. Vuoden 2013 kansainvälinen teema on ICTs and Improving Road Safety.

17.5.2013 Kansainvälinen Telepäivä, Espoo Tieto- ja viestintätekniikka valtaa liikenteen? Älyliikenteellä onnettomuudet nollaan? Liikenteen ICT:stä tulevaisuuden todellinen kasvuala? Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu, Espoo (Otakaari 5 A, Sali S4) Telepäivän puheenjohtajana toimitusjohtaja Reijo Svento, FiCom ry
12.30 Avaussanat
Toimitusjohtaja Reijo Svento, FiCom ry
12.45 Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun tervehdys
Dekaani Tuija Pulkkinen, Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu
13.00 Älyliikenteestä kasvun veturi
Liikenneneuvos Seppo Öörni, liikenne- ja viestintäministeriö
13.25 Kommunikointi antaa vauhtia älyliikenteeseen
Johtaja Mika Rytkönen, Nokia Oyj
13.50 Älykkäät tiesääpalvelut valtaavat vientimarkkinoita
Sääliiketoiminta-alueen johtaja Kai Konola, Vaisala Oyj
14.15 Kahvitauko
14.35 Sähköautot älykkään liikenteen matkassa
Partner, Business Development Elias Pöyry, Eera Oy
15.00 Älyliikenteen hyödyntäminen liikenneturvallisuustyössä
Liikenneturvallisuuspäällikkö Markus Nieminen, LähiTapiola
15.25 Liikenteen ICT - tulevaisuuden työpaikka
Toiminnanjohtaja Sampo Hietanen, ITS Finland ry
15.50 Paneelikeskustelu
Osallistujina päivän puhujat ja puheenjohtajana toimitusjohtaja Reijo Svento, FiCom ry
Noin 16.15 Tilaisuus päättyy
Muutokset mahdollisia Tilaisuus on maksuton. Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumiset Sähköinsinööriliiton toimistoon joko sähköpostilla sil@sil.fi tai puhelimitse (09) 668 9850 tiistaihin 14.5.2013 mennessä.

Kaasuturbiineja ja Azipodeja ekskursio

Vuosaaren telakka , 06.05.2013

Hyvät Elektroniikkainsinöörien seuran jäsenet! Olemme yhteistyössä Sähköinsinööriliiton kanssa järjestämässä ekskursiota seuraaasti: Vierailuiden aluksi tutustutaan Helsingin Energian Vuosaaren kaasuturbiinilaitoksen toimintaan. Esitysten ja voimalaitoskierroksen lomassa nautitaan sämpyläkahvit. Seuraavaksi siirrytään Vuosaaren satama-alueella sijaitsevalle ABB:n Azipod-tehtaalle, jossa kuullaan uusista propulsioratkaisuista ja tutustutaan tehtaan tuotantolinjoihin. Lähtö klo 11.00 Kiasman tilausbussilaiturista ja paluu keskustaan noin klo 17.00. Kysy lisää: Heikki Silván, 0500-311 675, heikki.silvan@gmail.com tai Jouko Mäkinen, 0443473872, jouko.makinen@eis.fi

Elektroniikkainsinöörien seuran vuosikokous 2013

Särkiniementie 3, Lauttasaari, neuvotteluhuone Ohmi, 00210 HELSINKI, 03.04.2013

EIS:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään keskiviikkona 3.4.2013 klo 16:00 – 18:00. Pvm muutos sattuneen almanakkavirheen takia. Esityslista: 1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjan tarkastajien valinta 3. Vuosikertomus 2012 4. Tilinpäätös 2012 5. Tilintarkastajien lausunto 6. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen 7. Muut asiat 8. Kokouksen päättäminen. Kahvi- ja voileipätarjouilun riittävyyden varmistamiseksi pyydämme ilmoittautumaan po. tilaisuuteen!

MikroPC:n eisttelytilaisuus EIS:n jäsenille

Talentum Annankatu 34-36B, 18.12.2012

Tervehdys hyvät EIS:n jäsenet! Tule tutustumaan uuteen jäsenlehteemme MikroPc:hen lehden toimistoon. Paikalla päätoimittaja Mikko Torikka kertoo lehdestä ja uudesta digipalvelusta ja lehden erilaisista rakennus- ja testiprojekteista. Infotilaisuus Talentumin tiloissa osoitteessa Annankatu 34-36B alkaen 16:30 ja loppuu n klo 18:30. Tervetuloa tilaisuuteen ja ilmoittaudu allaolevalla lomakkeella!

Vaalikokouskutsu

YLE / Radiokatu 5, 28.11.2012

Tervehdys hyvät EIS-seuran jäsenet! Tervetuloa EIS:n vaalikokoukseen 2012, joka järjestetään YLE:n isossa neuvotteluhuoneessa (Radiokatu 5) keskiviikkona 28.11.2012 alkaen klo 17:00. Vaalikokouksen yhteydessä E-ilta. Vaalikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja kokouksen jälkeen E-illan esitelmän pitää YLE:n tekninen johtaja Jorma Laiho. Esitelmän aihe kutsumailissa. Kokousterveisin EIS:n hallitus Ilmoittautuminen linkillä: http://eis.fi/eisn-tapahtumakalenteri/ Ps! Kahvitarjoilun varmistamiseksi pyydämme ilmoittautumista tilaisuuteen!

Energia 12 messut Tampereella 25.10.2012

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, 25.10.2012

Tervetuloa Energia 12 messuille! ENERGIA 12 -messut, 23.-25.10.2012 järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messujen yhteydessä järjestetään torstaina 25.10. SIL:n järjestämä tietoiskumaisen sähköauto-seminaari. kts. linkki http://www.sil.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=303:25102012-saehkoeauto-seminaari&catid=38:sil-tapahtumat Tampereelle EIS:n ja SIL:n jäsenille maksuton bussikuljetus; lähtö 25.10. klo 8:30 Kiasman edestä, ja paluu 16:00. Ilmoittaudu allaolevalla lomakkeella!

EU:n digital agenda 2012 tapahtuma peruttu!

Eurooppasali (Malminkatu 16, Helsinki), 18.10.2012

Hyvät EIS:n jäsenet! Tapahtuma peruuntuu tällä haavaa esitelmöitsijäpulan takia! Palaamme aiheeseen tulevaisuudessa!

Tervetuloa Metsähoviin ! Täynnä!

Kirkkonummi Kylmälän kylä, 13.09.2012

Hyvät EIS:n jäsenet! EIS:n jäsenillä on mahdollisuus osallistua tutustumiskäynnille Metsähovin radiotutkimusasemalle Kirkkonummella. Asema on Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun erillislaitos. Johtajana toimii prof. Merja Tuomikoski. Henkilökuntaa on parikymmentä. Metsähovin tutkimushankkeita ovat olleet mm.: - aurinkotutkimus ( auringon toiminta ja purkaukset ) - kvasaaritutkimus ( kaukaiset tähdenkaltaiset nopeasti meistä poispäin etenevät kohteet ) - Planck-tutkimus ( Planck-satelliitin kartoittama maailman- kaikkeuden synnyn jälkeinen taustasäteily ) - spetrometrin kehitys NASAn ISS-avaruusasemalle. Metsähovissa on radioastronomiseen tutkimukseen käytettävä 13,7 metriä halkaisijaltaan oleva teleskooppi, josta saadaan dataa vuorokaudet ympäri. Paikalle järjestetään bussikuljetus: Lähtö Mikonkadulta Rautatientorin laidalta to 13.9.2012 klo 13:00 Paluu Rautatientorille oin klo 17:00. ERITYISESTI ON HUOMATTAVA, ETTÄ METSÄHOVIN LÄHEISYYDESSÄ KÄNNYKÄT ON SULJETTAVA SAMOIN KUIN MUUTKIN MAHDOLISET RADIOLÄHETTEEET ! Ilmoittaudu allaolevalla linkillä! Terv. Jouko Mäkinen / Sulo Leisio EIS

Bussiekskursio Euraan - ETS-Lindgrenille

Eura, 30.08.2012

Hyvät Elektroniikkainsinöörien seuran jäsenet! Tervetuloa EIS:n bussiekskursiolle Euraan to 30.08.2012 EMC-osaamisestaan tunnettuun ETS-Lindgren yhtiöön. Elektroniikkainsinöörien seuran bussiekskursio Eurassa sijaitsevaan elektroniikan testaus- ja suunnitteluyhtiöön. Olemme sopineet ajankohdaksi elokuun viimeisen viikon vk 35. torstain 30.8. Aikataulu: Lähtö klo 10:00 Kiasman edestä ja paluu n. klo 19:00. Vierailun aikana tutustumme toimitusjohtaja Hanna-Leena Mäkitalon johdolla yhtiön toimintaan ja tuotteisiin. ETS-Lindgrenin toimialaan kuuluvat erilaiset tuotekehittelyn mittausmenetelmät ja yhtiö valmistaa, myy ja asentaa häiriösuojattuja tiloja erilaisia tarpeita varten (sairaaloista ja tutkimusmaailmasta teollisuuteen). (kts linkit; www.ets-lindgren.com/EuropeanHeadquarters) http://www.rauma.chamber.fi/sivu.asp?taso=2&id=47 Tervetuloa ja ilmoittaudu oheisella linkillä

Bussiekskursio Hankoon - HelkamaBica ja Helkama Velox

Hanko, 23.05.2012

Elektroniikkainsinöörien seura järjestää yhteistyössä Sähköinsinööriliiton kanssa Bussiekskursion Hankoon keskiviikkona 23.5.2012 alla olevan ohjelman mukaisesti. Vierailukohteina ovat Helkama Emotor-konsernin tehtaat, HelkamaBican kaapelitehdas ja Helkama Veloxin polkupyörätehdas. Kuten yleisesti tiedetään Jopo-kulttipyörä on sieltä kotoisin ja nyt voimme tutustua myös yhtiön sähköavusteisiin pyöriin. Myös Joposta on valmistettu sähköinen versio. Ekskursion ohjelma:
8.45 - Lähtö Helsingin tilausbussilaiturista Kiasman edestä
10.00- Saapuminen HelkamaBican tehtaille
-esitys valmistettavista kaapeleista ja niiden ominaisuuksista -tutustuminen tuotantoon
-lounastauko (omakustanteinen)
13.00- Helkama Velox tehdasvierailu
- Yritysinfo ja pyörätuotannon esittely / tuotantopäällikkö Markku Saarinen
15.00- Tutustuminen Hangon rintamamuseoon
17.00- Paluu Helsinkiin
Ilmoittautumiset Elektroniikkainsinöörien seuran ja Sähköinsinööriliiton jäsenille maksuttomaan bussiekskursioon;
EIS:n jäsenet ilmoittautumislinkillä tai puhelimella 0443473872 (EIS/tsto)
Vahvistus osanotosta tullaan lähettämään ilmoittautuneille! linkki Helkaman sivuille http://www.helkamavelox.fi/brandi/yritysinfo\\\\
Ekskursioterveisin! EIS / toimisto Jouko Mäkinen PS: SIL:n jäsenet ilmoittautuvat: puh. (09) 668 9850 tai sil@sil.fi

Kansainvälinen Telepäivä Suomessa

Aalto yliopisto, Otaniemi, 14.05.2012

Kansainvälinen televiestintäliitto (engl. International Telecommunication Union, lyhenne ITU) järjestää maailmanlaajuisesti kansainvälisen jokavuotisen telepäivän 17.5. Mutta koska 17.5 on meillä helatorstai, päivä järjestetään maanantaina 14.5. Järjestelyistä vastaa SIL / SIL-T ja EIS on järjestelyissä yhteistyössä. Paikka todennäköisesti on Sähköosaston luentosali ja ohjelma samoinkuin paikkakoordinaatit tulevat täsmentymään lähiaikoina. Telepäivän teema on “Women and Girls in ICT” Linkki:http://www.itu.int/wtisd/

EIS:n vuosikokous torstaina 29.3.2012

Särkiniementie 3, 00210 Helsinki, 29.03.2012

EIS:n vuosikokouskutsu: pvm 29.3.2012 klo 17:00 Hyvät EIS-seuran jäsenet! Tervetuloa Elektroniikkainsinöörien seuran vuosikokoukseen Lauttasaareen / EIS:n toimiston osoitteeseen torstaina 29.3.2012 klo 17:00.(Osoite: Särkiniementie 3, 00210 Helsinki). Vuosikokouksen esityslistalla ovat: 1. EIS:n vuosikertomus 2. EIS:n tilit ja tilintarkastajien lausunto 3. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle Ilmoittaudu allaolevalla kaavakkeella! Vuosikokouksen jälkeen E-illan aiheena *Printtimedian mahdollisuudet* Toimitusjohtaja Timo Rinta SIL-Service Oy Vuosikokousterveisin! Jouko Mäkinen EIS / toiminnanjohtaja

Vierailu Nokia NRC:lle ja E-ilta

Otaniemi, 20.03.2012

Nokia esittelee mm. demoja videon kompressiosta, langattomuuden uusista ulottuvuuksista. Ohjelma täydentyy lähitulevaisuudessa samoin E-illan tarkka osoite Otaniemessä. Seuratkaa EIS:n web-infoa!

Vierailu Nokia NRC:lle ja E-ilta

Otaniemi, 20.03.2012

Nokia NRC esittelee videon kompressiosta, langattomuuden uusista ulottuvuuksista yms. Ohjelman sisältö tarkentuu lähiaikoina samoin tarkka E-illan pitopaikkan ja kellonaika. Seuraa EIS:n webbiä!

Tervetuloa Jyväskylän Messuille 1.2.2012

Jyväskylä, 01.02.2012

Sähkö&Tele lehti tarjoaa EIS:n jäsenille 10 maksutonta paikkaa messujunaan keskiviikkona 1.2.2012 Jyväskylään Sähkö, Tele, Valo, AV 2012 -messuille (http://www.jklpaviljonki.fi/sahko2012/). Aikataulu: Meno: Helsinki 7.02, Riihimäki 7.57, Hämeenlinna 8.19, Tampere 9.30, Jyväskylä 11.15 Paluu: Jyväskylä 18.50, Tampere 20.14, Hämeenlinna 21.29, Riihimäki 21.51, Helsinki 22.35 Mukaan mahtuu 10 ensin ilmoittautunutta EIS:n jäsentä . Ilmoittaudu oheisella lomakkeella! Messuterveisin EIS toimisto

Metropolian Leppävaaran yksikköön vierailu

Metropolia, Leppävaara , 26.01.2012

Elektroniikkainsinöörien seuran jäsenille tutustumiskäynti Metropolian Leppävaaran yksikköön. Perehdymme ohjelmistotekniikkaan ja sen opetukseen ja demoihin. Lisäksi aiheina ovat sulautettu tietotekniikka ja mediatekniikka. Tilaisuus alkaa klo 17:00. Osoite: Vanha maantie 6, 02650 Espoo

X-road Esittely Tallinnassa 11.12.2014

Tallinna, 20.12.2011

Hyvät TiES:n jäsenet! Uudistamme vierailuohjelmamme ja Nortal Oy (www.nortal.com) sekä Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura ovat yhteistyössä järjestämässä ekskursioita ja esitystä Viron julkishallinnon tietoteknisiin ratkaisuihin. Viron tietohallinnon ratkaisu perustuu X-road- palveluväylään. Tätä konseptia Suomi aikoo käyttää uudistaessaan digipalveluja. Suunniteltu ajankohta siirtyy loppuvuodelle ja päivämäärä on toistaiseksi avoin. Yksityiskohtainen ohjelma: 1. Kokoontuminen Helsingissä Länsisatamassa torstaina 11.12.2014 klo 7:10 2. Ferry to Tallinn 7:30 Tallink Siljan Star- / Superstar 3. Ferry at Tallinn 9:30 4. Bus transportation to Nortal office 10:00 5. Visit to Nortal office 10:30 * What is Nortal and what we do -introduction * Nortal Summer University – what is this * Estonian Public sector/administration & IT – how Estonia is way ahead of Finland and why Lunch break 13:00 - 13:45 6. Introduction about X-road ~14.00 What is X-Road? What are the possabilities? How it was done? And more is coming: e-Residence - World’s only ubiquitous e-signature - e-Census > 66% of the population participated in the census over the internet - 18 minutes for starting a new company online - All government agencies integrated for example - e-police - Estonian Unemployment Fund - eHealth - X-road.EU > Integration to EU and x-Road - e-Residence > 10 million e-Estonians by 2025 Nortal & Estonian Public Sector – what else we have done 7. Visit to ICT Demo Center 16:00 8. Bus transportation to the harbor 17:30 9. Return to Helsinki 19:30 or 20:30 Star- / Superstar-laivalla 9. Paluu Helsinkiin klo 19:30 tai 20:30 oman valinnan mukaan Tallink Siljan Star- / Superstar-laivalla 10. Helsingissä joko 21:30 tai 22:30 riippuen laivavalinnasta! Omakustantainen laivamatka, varaa linkillä http://www.tallinksilja.com/fi/web/fi/etsi-matka

SanomaMagazinesin 3T-lehden esittely / jouluglögitilaisuus ke.30.11. klo 16 -18

SanomaMagazines Lapinmäentie 1, 00350 Helsinki, 30.11.2011

Tervehdys hyvät Elektroniiikkainsinöörien seuran jäsenet! Tervetuloa tutustumaan SanomaMagazinesin lehti- ja Glögitarjontaan osoitteessa Lapinmäentie 1. Glögitilaisuus järjestetään klo 16-18 ja SanomaMagazinesin isäntinä ovat 3T-lehden päätoimittaja Marko Haikonen ja kustannusjohtaja Heikki Nurmela. He esittelevät niin yritystä kuin uutta 3T-lehteä. Tervetuloa!

EIS:n vaalikokoukous 2011 YLE:llä keskiviikkona klo 17:00

Ylen Iso Paja, 23.11.2011

Tervehdys hyvät EIS-seuran jäsenet! Tervetuloa EIS:n vaalikokoukseen 2011, joka järjestetään YLE:n ison pajan auditoriossa (Radiokatu 5) keskiviikkona 23.11.2011 alkaen klo 17:00. Vaalikokouksen yhteydessä E-ilta. Vaalikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja kokouksen jälkeen E-illan esitelmän pitää YLE:n tekninen johtaja Jorma Laiho. Esitelmän aiheena on - * Olemmeko jo saavuttaneet ihmisen aistien rajat? Vieläkö televisiojärjestelmiä kannattaa parantaa? * Kokousterveisin EIS:n hallitus! Ilmoittautuminen allaolevalla lomakkeella! Ps! Kahvitarjoilun varmistamiseksi pyydämme ilmoittautumista tilaisuuteen!

Okmetic Oyj:n - Tehdasvierailu Vantaalla 11.11.2014

Vantaa Piitie 2, 20.11.2011

Toimimme kolmella mantereella. Yhtiön pääkonttori ja Vantaan tehdas ovat Vantaalla Suomessa. Valmistamme piikiekkoja anturisovelluksiin Okmetic on maailman johtava piikiekkojen tuottaja MEMS-antureihin. Markkinoiden laajin tuotevalikoima ja kattava palvelu tuottavat kokonaisvaltaisia ratkaisuja edistämään asiakkaidemme kilpailukykyä läpi anturituotteen koko elinkaaren. Tarjoamme ratkaisuja esimerkiksi paine- ja kiihtyvyysantureiden, aktuaattoreiden, piimikrofonien sekä mikrofluidistiikan ja optisten komponenttien valmistamiseen.

Messumatka Teknologia2017 tapahtumaan Quva-bussilla

Messukeskus, Pasila, 20.10.2011

Quva Oy:n sponsoroima messumatka Teknologia 2017 messuille lähtö TAMK, Kuntokatu 3 11.10.2017 klo 7.00 Paluu lähtö Messukeskus Pasila 16.00 Tampereelle n. 18.30

Quo vadis ars YLE? - SEY:n avoin seminaari

Yleisradion Ison Pajan Auditoriossa, 12.10.2011

Ohjelma - Quo vadis ars YLE? Miten tekniikan nykytilanteeseen on tultu ja mihin ollaan menossa? Avaus klo 16:00 Otto Mikkelä, SEY ja Jorma Laiho, teknologiajohtaja YLE. Katso koko ohjelma EIS web/facebook! Tervetuloa! Otto E. Mikkelä otto.mikkela@kolumbus.fi,puh. 050–5355777 SEY:n sihteeri: Eppie Eloranta eppie.eloranta@tieke.fi, puh.040–5544784 Ilmoittautumiset kahvitarjoilua varten!

Elkomissa tapahtuu - Kutsu ohjelmointikisaan, ilmoittaudu kilpaan!

Elkom 2011 - messut, Helsinki , 12.09.2011

Elkom 2011 messujen yhteydessä järjestetään 4.10. – 6.10 Blobo – ohjelmistokilpailu. Tarkoituksena on kehittää innovatiivinen peliohjelma tai hyötyohjelma joko kännyköille tai Mac-/ PC-työasemille. Kilpailu on Elektroniikkainsinöörien seura ry:n järjestämä ja on kaikille alan oppilaitoksille ja opiskelijoille avoin kilpailu. Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan oppilaitoksen tiedot ja kilpailuun osallistuvan joukkueen vetäjän tiedot. Kilpailun säännöt lähetetään ilmoittautuneille ja hyväksytyt joukkueet / henkilöt saavat Blobo-pallon ja ohjelmiston kehitysvälineet. Esikilpailut pidetään Helsingin messukeskuksessa Elkom 2011 yhteydessä alkaen 4.10. Loppukilpailu pidetään 6.10. ja palkinnot jaetaan torstaina 6.10.iltapäivällä. Hyvät palkinnot kolmelle ensimmäiselle joukkueelle / henkilöille.

Tutustuminen 3D-tulostamiseen - tulosta vaikka huilu! - Vierailu peruuntuu

Kerava, 31.08.2011

Nyt markkinoille on tullut nopeita 3D tulostimia! EIS seuralla on mahdollisuus tutustua Recontechin Solido 3d tulostimiin. Nyt pikamallien teko on mahdollista jokaisessa yrityksessä. Solido 3D tulostimella voidaan valmistaa 3-ulotteiset kappaleet suoraan CAD-tiedostoista. Laite sopii hyvin myös toimistopöydälle ja sen käyttö on helppoa. Valmiita kappaleita ei tarvitse jälkikäsitellä. Haluttaessa kappaleita voidaan maalata, porata, liimata ja viimeistellä normaaleilla työmenetelmillä. Alempana lisää tietoa Solido 3D-tulostimessa sekä kuvia valmiista kappaleista. Tervetuloa tutustumaan Solido SD 300 pro tulostimeen! Katso tästä video! http://www.recontech.fi/ Vierailun ajankohta siirretty yrityksen muuton ja asiakastilaisuuden takia . Osoite on Heisitie 4, Kerava ja vierailu alkaa klo 16:00 Terv. EIS / Jouko Mäkinen

Perinteinen Teleregatta järjestetään 5.-6.8.2011

Jakobshamn, 05.08.2011

Teleregatta ry:n 2. Regatta järjestetään perinteiseen tapaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 5-6.8.2011. Paikkana on Jakobshamn (59°59,7´N 23°59,0´E). Satama sijaitsee Jakob Ramsjö-nimisen saaren kaakkoiskulmassa olevassa suojaisessa lahdessa Inkoon syväsatamaan johtavan väylän läheisyydessä. Moottoriveneet voivat saapua paikalle 5,5 metrin sisäväylää. Vuoden 2011 Teleregatan kommodorina toimii Hannu Niemelä. Regatta-yhdityksen toinen regatta järjestetään tutulla tavalla. Keräämme osallistujilta osallistumismaksut, joilla katetaan vain järjestelyjen aiheuttamat kulut. Maksut ovat aluskohtaisesti: Telegatta ry:n jäsenet 30 euroa, muut alukset 60 euroa. Lisäksi perimme sauna, ruoka ja laiturimaksuna 10 euroa/hlö. Ilmoittaudu pian mutta viimeistään 15.7.2011 mennessä http://www.teleregatta.fi/ilmottaudu.html Lisätietoja: hannu@dreamsail.fi tai mika.leivo@iki.fi Tervetuloa!

Metrovarikkoon tutustuminen

Metrovarikko, 20.06.2011

Hyvät Elektroniikkainsinöörien seuran jäsenet! Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan Helsingin metrovarikkoon. Metroliikenne vaatii sujuakseen monenlaista elektroniikkaa taajuusmuuttajista turvajärjestelmiin. Mikäli käy oikein hyvä tuuri, osa vierailijoista pääsee myös kokeilemaan metrojunan ajamista. Lisätiedot: puheenjohtaja Vesa Linja-aho / 0404870869 tai etunimi.sukunimi@metropolia.fi. Olennaiset faktat alla: MISSÄ: Kokoonnumme varikon portilla ennen klo 12, osoitteessa Metrovarikonkuja 6, 00920 Helsinki. MILLOIN: tiistaina 11.6.2013 klo 12.00. Vierailun kesto noin kaksi tuntia.

Metrovarikkoon tutustuminen

Metrovarikko, 20.06.2011

Hyvät Elektroniikkainsinöörien seuran jäsenet! Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan Helsingin metrovarikkoon. Metroliikenne vaatii sujuakseen monenlaista elektroniikkaa taajuusmuuttajista turvajärjestelmiin. Mikäli käy oikein hyvä tuuri, osa vierailijoista pääsee myös kokeilemaan metrojunan ajamista. Lisätiedot: puheenjohtaja Vesa Linja-aho / 0404870869 tai etunimi.sukunimi@metropolia.fi. Olennaiset faktat alla: MITÄ: Vierailu Metrovarikolle - jos käy hyvä tuuri, pääsemme myös koeajolle. MISSÄ: Kokoonnumme varikon portilla ennen klo 12, osoitteessa Metrovarikonkuja 6, 00920 Helsinki. MILLOIN: tiistaina 11.6.2013 klo 12.00. Vierailun kesto noin kaksi tuntia. ILMOITTAUTUMINEN SULKEUTUU: 4.6. MAKSIMI OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 20 henkeä

Gradient E-ilta Porvoossa, huom. päivämäärä on muuttunut !

Porvoo, 14.06.2011

Tutustuminen suomalaiseen Gradient yritykseen ja sen kaiutinratkaisuihin. Yritys on juuri muuttanut Järvenpäästä Porvooseen ja yrityksen ovat perustaneet diplomi-insinööri Jorma Salmi ja Jouko Alanko vuonna 1984. Tarkemmat saapumisohjeet tapahtumapaikalle (Kisällintie 8) annetaan ilmoittautumisen yhteydessä. E-illan aloitus klo 17:00, ja Porvooseen järjestetään bussikuljetus, lähtö Rautatientorin tilausvuorolaiturista klo 16:00.

SÄHKÖ & TELEGOLF 2011

Suur-Helsingin Golfin Luukin kenttä, 10.06.2011

Sähköinsinööriliitto järjestää Sähkö­insinööriliiton henkilö- ja yritysjäsenille Sähkö & Telegolf 2011 -kisan. Myös Elektroniikkainsinöörien seuran jäsenet ovat tervetulleita. Kilpailu pelataan Suur-Helsingin Golfin Luukin kentällä perjantaina 10.6.2011 alkaen klo 12:00. Kilpailumuoto on pistebogey. Kilpailu pelataan henkilökohtaisena ja joukkuekilpailuna 2-miehisin joukkuein. Joukkueet tulee nimetä ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen. Erikoiskilpailuina ovat lisäksi pisin avauslyönti ja lähimmäs lippua. Myös kilpailun parhaan scr-tuloksen tehnyt pelaaja palkitaan. Osanottomaksu on 45 €, johon sisältyy greenfee, tulospalvelu ja palkinnot. Palkintojen jako on heti kilpailutulosten valmistuttua. Kilpailun jälkeen on mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun Luukin klubiravintolassa. Ilmoittautumiset Sähköinsinööriliiton toimistoon 1.6.2011 mennessä puh. 09-668 9850, faxilla 09-657 562 tai sähköpostilla sil@sil.fi . Ilmoittautuessa tulee kertoa nimen lisäksi kotiseura, tarkka tasoitus sekä joukkueen tai yrityksen nimi. Lisätietoja kilpailusta antaa Matti Puurunen, gsm 050-5454743 tai matti.puurunen@kolumbus.fi Ilmoittaudu suoraan linkilllä: http://www.sil.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=219:1062011-saehkoe-a-telegolf&catid=38:sil-tapahtumat

Planmeca Oy:n E-ilta ja vierailu sekä vuosikokous

Helsinki, 07.04.2011

Ennen Planmecan E-iltaa EIS:n vuosikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat. (erillinen kutsu) Tutustuminen Planmeca Oy:öön, joka on merkittävä suomalainen terveysteknologiayritys. Yhtiö suunnittelee, valmistaa ja markkinoi korkean teknologian hammashoitolaitteita. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat hammashoitokoneet, röntgenlaitteet ja digitaalisen kuvantamisen ohjelmistot. Planmeca on Planmeca Group -yhtiöryhmän emoyhtiö. Planmecan osoite on Asentajankatu 6 A 00880 HELSINKI, ja tilaisuus alkaa klo 16:00. ja kesto n 2 h. Tarkennettu ohjelma seuraa jäljempänä.

Profelec mittalaite E- ilta Lauttasaaressa, (os.Särkiniementie 3)

Helsinki - Lauttasaari, Särkiniementie 3, 31.03.2011

Profelec Oy:n teemana on nykyaikainen mittausteknologia - Tule kuulemaan mitä kaikkea voi ja kannattaa mitata ja millä nykyaikaisilla välineillä. Elektroniikassa usein on tarvetta kosketuksettomaan lämpötilanmittaukseen. Siihen liittyy on-Line IR anturit- ja järjestelmät ja lämpökamerat. LIsäksi RF ja tietoliikennemittauksissa uudet mittavälineet auttavat tuotekehityksessä että huolto- ja ylläpitotoiminnassa. Tule kuuntelemaan alan uutuksista. Tarjoilua ja laite-esittelyt. Tilaisuus alkaa klo 17:00 ja kestää n 1,5 h Ilmoittaudu ja tervetuloa!

Telesteen vierailu vahvistettu Turkuun

Littoinen, 10.02.2011

Teleste Oyj on perinteikäs suomalainen elektroniikka-alan yhtiö. Yhtiön päätoimiala on Broadband Cable Networks joka tuo suurimman osan yhtiön liikevaihdosta. Toisena vahvana toiminta-alueena on Video Networks- yksikkö. Päämarkkina-alue on Euroopassa. Yritysvierailu suoritetaan bussilla ja lähtö Helsingistä klo 15:00 ja perillä Turussa n klo 17:00 (Seponkatu 1, Littoinen). Paluu Helsinkiin n klo 21:00. Ohjelma tarkemmin kutsussa. Tervetuloa!

Aalto opiskelijasatelliittihankkeeseen tutustuminen

Aalto yliopisto, Otaniemi, Sähkötalon sali S1, klo 17-19. Osoite Otakaari 5 A, 00250 Espoo., 11.01.2011

Aalto-yliopiston opiskelijat rakentavat Suomen ensimmäisen satelliitin. Otaniemessä on rakenteilla Suomen ensimmäinen satelliitti, Aalto-1, joka on tarkoitus lähettää avaruuteen vuonna 2013. Satelliitti on tarkoitus suunnitella, rakentaa ja testata pääasiassa opiskelijavoimin. Hankkeessa on mukana suomalaista avaruusosaamista myös muista tutkimusorganisaatioista ja teollisuudesta. Projektin koordinaattori Jaan Praks esittelee tutkimusprojektia.

Metropolian E-RA - sähköauto E-ilta ke 8.12.2010 alkaen klo 17:00

Metropolia, Kalevankatu 43, 08.12.2010

Metropolian voitokkaan E-RA-projektin sähköauton esittely EIS:n jäsenille. Tutustumme tähän täysin opiskelijaresursseilla suunniteltuun sähköautoon projektin vetäjän Sami Ruotsalaisen johdolla. Tilaisuus alkaa klo 17:00 ja kesto on n kaksi tuntia.

E-ilta ja vaalikokous ti 23.11.2010 alkaen klo 16:30 YLE:llä

YLE:n auditorio, 23.11.2010

EIS:n sääntömääräinen vaalikokous pidetään tiistaina 23.11. klo 16:30 alkaen YLE:n ison Pajan auditoriossa osoiteessa Radiokatu 5. E-illan aiheena on; Quo vadis Televisio? ja esitelmän aiheesta pitää YLE:n tekninen johtaja Jorma Laiho.

Loistoristeilijään tututstuminen STX:n Turun telakalla 21.10. klo 16:30

STX:n Turun telakka, 21.10.2010

Maailman suurin risteilyalus on valmistumassa STX:n Turun telakalta. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan tähän insinööritaidon ja projektiosaamisen huipputuotteeseen. Ensimmäiset 20 ilmoittautunutta EIS:n jäsentä pääsee tutustumaan tähän yli 370 m pitkään loistoristeilijään. Tutustumiskäynnin kesto on n 2 h. Tiedot tarkemmasta kokoontumispaikasta telakan portilla annetaa ilmoittautuneille.

Micronovan / VTT:n esittely ja E-ilta tiistaina 21.9. alkaen klo 17:00

Micronova, Otaniemi, Tietotie 3, 21.09.2010

Micronovan ja VTI:n nanotekniikan kehitysaiheet ja nanokomponentit. Ykstyiskohtainen ohjelma: 1. Avaus Tutkimusprof. Hannu Kattelus / VTT 2. VTT:n esitys:"Mikrojärjestelmät ja nanoelektroniikka" Hannu Kattelus 3. VTI:n esitys:Puhujana Vice President, Research, VTI Technologies: Heikki Kuisma / Aiheena (liikeanturit) 4. Demoina mm. spektrometridemot 5. Kahvitarjoilu Aloitus klo 17:00 ja tilaisuus päättyy n klo 19:00

Teleregatta 2010 elokuussa 6.-7.8.2010. Teleregatta ry:n järjestämä. Ilmoittautumien 30.6. mennessä

Paikka: Jakobshamn (59°59,7´N 23°59,0´E), 06.08.2010

Teleregatta ry:n ensimmäinen regatta järjestetään perinteiseen tapaan. Regatta toteutetaan tänä vuonna tavan mukaisesti elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.-7.8.2010. Ilmoittautuminen: suoraan http://www.teleregatta.fi/ EIS:n ilmoittautumiskaavakkeen täyttäminen ei pakollinen mutta Teleregatta ry:n sivun kautta on ilmoittauduttava.

Tutustumiskäynti GE Healthcarelle torstaina 20.5.: Paikka, käyntiosoite: Kuortaneenkatu 2, Helsinki, klo 17:00 alkaen

GE:n Helsingin toimipiste, 20.05.2010

E-illan aihe: Monitoring Solutions-yksikön kehittämät mittaukset ja niiden elektroniikka

Tutustumiskäynti Pääesikuntaan toukokuussa . E-illan aiheena “Pääesikunnan johtamisjärjestelmät”

Pääesikunta, 06.05.2010

E-illan aiheena: \\\"Pääesikunnan johtamisjärjestelmät\\\" Isäntinä toimivat Ins Eversti Tapio Halkola Johtamisjärjestelmäosastolta ja Yli-insinööri, Ins. Evl. Jyri Kosola, Sotatalousosastolta. Tilaisuus alkaa klo 17:00 ja päättyy 18:30. Tarkemmat tulo-ohjeet ilmoittautuneille.

E-ilta Corenetilla: Euroopan rautatiet ovat uusimassa vanhoja analogisia radiopuhelinjärjestelmiään. GSM-R Suomeen; Esitelmät / Esko Huovinen ja Mikael Borg, Corenet

VR:n auditorio (päärautatieasema), 15.04.2010

EU:n junaliikenteen tietoliikenne yhdenmukaistetaan direktiivin mukaisesti samanlaisena kaikkien EU-maiden rautateille. Uuden järjestelmän toiminnot on määritelty yhteiseurooppalaisessa EIRENE-standardissa ja perusteknologiana on GSM, mistä johtuen uusi rautatieradiojärjestelmä tunnetaan myös nimellä GSM-R (= GSM for Railways). E-illan pitopaikka: Iso kongressisali VR:n Pääkonttori (Vilhonkatu 13). Tarkemmat tulo-ohjeet ilmoittautuneille. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16:30

EIS:n sääntömääräinen vuosikokous Aalto Yliopistolla klo 14:00 - 15:30. E-illan esitelmä \\\\\\\\\\\\\\\\

Paikka: Aalto-yliopiston Teknillinen korkeakoulu Elektroniikan, tietoliikenteen ja automaation tiedekunta Otakaari 5 A, Espoo, Otaniemi Sali S1, sisäänkäynti 1. kerroksen pääaulasta, 26.03.2010

Sääntömääräinen vuosikokous ja sen yhteydessä E-ilta: Aihe:\"Uusiutuvaa energiaa telekommunikaatiolle\" Cypress Wind Turbines Oy:n Yrjö Blåfield. Vuosikokouksessa esitellän EIS:n vuosikertomus, EIS:n tilit ja tilintarkastajien lausunto sekä päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle; Ilmoittautuminen tarjoilua varten!

NRC:n vierailu ja E-ilta

Nokian tutkimuskeskus, 09.02.2010

Ohjelmistoradiot, paikallissensorit, kännykätutka

TYÖHAKUINFO

Tampereen ammattikorkeakoulu A3-27, 20.10.2009

TYÖNHAKUINFO Tampereen ammattikorkeakoulu ma 9.10.2017 klo 17.00 Sali A3-27 Insinööri Vesa Vuorinen tulee kertomaan ja antamaan vinkkejä työnhakuprosessista ja siitä kuinka omaa osaamistaan kannattaa tuoda esille esim. sosiaalisessa mediassa ja työpaikkahaastallelussa. Myös CV:n laadintaan saamme vinkkejä. Lisäksi hänellä on tarjolla joitakin työpaikkoja, joissa osaaminen liittyy sähkötekniikkaan ja signaalinkäsittelyyn, elektroniikkaan ja digitaalitekniikkaan erittäin vahvasti sekä ohjelmistotekniikkaan.Myös uusista tulevista työllistävistä projekteista saamme kuulla. Tervetuloa. Esa Kunnari Mauri Inha

Sähköbussiekskursio ja tutustuminen bussin prototyyppiiin

Metropolia, 20.11.2006

Ensimmäisen lähestulkoon täysin kotimaisena työnä valmistetun sähköbussin koeajot ovat alkaneet maaliskuussa Espoon bussireitillä 11. Ajojen tarkoituksena on testata VTT:n, Metropolian ja Aalto-yliopiston yhdessä kehittämää prototyyppiä ja sen kotimaisten komponenttien toimivuutta ja ominaisuuksia. Ajot tehdään ilman matkustajia. - Sähköauto on ekologinen vaihtoehto, koska polttoaineiden hiukkaspäästöjä ei synny. Myös meluhaitat vähenevät, koska sähköbussi on polttoaineella kulkevaa ajoneuvoa hiljaisempi, Tervetuloa tutustumaan sähköbussiekskursioon!

Sähköbussiekskursio ja tutustuminen bussin prototyyppiiin

Metropolia, 20.11.2006

Sähköbussiekskursio ja tutustuminen bussin prototyyppiiin Ensimmäisen lähestulkoon täysin kotimaisena työnä valmistetun sähköbussin koeajot ovat alkaneet maaliskuussa 2013 Espoon bussireitillä 11. Ajojen tarkoituksena on testata VTT:n, Metropolian ja Aalto-yliopiston yhdessä kehittämää prototyyppiä ja sen kotimaisten komponenttien toimivuutta ja ominaisuuksia. Ajot tehdään ilman matkustajia. - Sähköauto on ekologinen vaihtoehto, koska polttoaineiden hiukkaspäästöjä ei synny. Myös meluhaitat vähenevät, koska sähköbussi on polttoaineella kulkevaa ajoneuvoa hiljaisempi, toteaa Sami Ruotsalainen. Tervetuloa sähköbussiekskursiolle!

Ällistyttävät robotit

Messukeskus, 20.11.2005

Ällistyttävät Robotit – kilpailu korkeakoulujen joukkueille Yleiskuvaus Tehtävänä on tehdä robotti, joka tekee jotain mielenkiintoista. Mitä se tekee, on tekijöiden keksittävä. Tarkoitus on antaa luovuuden ja teknisten taitojen kukkia. Rajoituksia on annettu vähän ja vapautta paljon. Kilpailu on tarkoitettu yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Kilpailuryhmän jäsenten tulee olla oppilaitoksen opiskelijoita kilpailupäivänä. Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä. Samasta oppilaitoksesta saa osallistua kilpailuun useita joukkueita. Kilpailu järjestetään Teknologia 19 -tapahtuman yhteydessä Messukeskuksessa 5.11.2019. Kilpailun järjestää Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura yhteistyössä Mikrobitti-lehden ja Suomen Messujen kanssa. Kilpailun sääntöjä ja käytännön toteutusta voidaan hienosäätää. Otamme vastaan ehdotuksia parannuksiksi 15.1.2019 asti. Robotti 1. Kilpaileva laite saa painaa korkeintaan 5 kg. Laite voi olla yksi robotti tai usean robotin parvi. Mikäli tehtävä edellyttää esineiden sijoittamista kilpailutilaan, nämä lasketaan mukaan enimmäispainoon. Jatkossa robotilla tarkoitetaan kilpailulaitteen aktiivisia osia riippumatta siitä, kuinka monta tällaista osaa siinä on. 2. Robotin pitää olla itsenäinen. Sitä ei saa ohjata ulkopuolelta. Ainoa poikkeus on pakollinen langaton ohjain, jolla kilpailusuoritus käynnistetään ja jolla robotin voi pysäyttää. Ohjaimella ei saa tehdä muita ohjauksia. Ohjainta ei lasketa kokonaispainoon mukaan. 3. Robotin pitää toimia siihen varastoidulla energialla. Robotin pitää kilpailutilanteessa olla päästötön. 4. Robotti saa kytkeytyä paikallisverkkoon, avata verkkoyhteyksiä ja hakea sieltä tietoa. Yhteyttä ei saa käyttää robotin liikkeiden ohjaukseen. Tarvittavat tiedot yhteyden luomiseen voidaan syöttää laitteeseen ennen kilpailun alkua. Yhteyden toimivuus on kilpailijoiden vastuulla. 5. Mikäli robotti koostuu monesta aktiivisesta osasta, nämä voivat kommunikoida keskenään laillisilla radiotaajuuksilla ja -protokollilla, äänillä, valolla ja eleillä. Äänet ja valot eivät saa aiheuttaa vaaraa yleisölle (voimakkaat äänet, liian tehokkaat laserit, epileptisen kohtauksen aiheuttava vilkkuminen tms.). 6. Robotissa tulee olla liikkuvia osia, vaikka itse runko ei liikkuisikaan. 7. Robotista tulee olla tehtynä yhdelle kalvolle tehty esittely tai noin minuutin mittainen video. Näitä käytetään voittajien esittelyyn kilpailun jälkeen kilpailusivustolla. Kilpailijat voivat käyttää niitä myös kilpailun yhteydessä robottien esittelyyn (katso Kilpailutila ja -tilanne, kohta 3). Kilpailutila ja -tilanne Suoritusta pitää pystyä seuraamaan kilpailutilassa. Suoritus videoidaan ja näytetään yleisölle myös näytöiltä. 1. Kilpailutila on kuutio, jonka jokainen sivu on 2 metriä. Lattia on tasainen ja mattamusta. Rajat on merkitty 5 cm leveällä valkoisella maalauksella tai teipillä, jossa merkinnän ulkoreuna merkitsee rajan. Seiniä ja kattoa ei ole merkitty. Robotin mikään osa ei saa ylittää rajoja. 2. Robotti sijoitetaan kilpailualueelle tekijöiden haluamalla tavalla. 3. Sijoittamisen jälkeen kilpailijat kertovat, mikä on robotin tehtävä. 4. Tuomarin luvan jälkeen robotti käynnistetään. Sillä on korkeintaan neljä minuuttia aikaa esittää ohjelmansa. Robotin tulee pysähtyä itsestään ohjelman päättyessä. 5. Ohjaimen pysäytysominaisuutta saa käyttää vain robotin vikaantuessa tai vaaratilanteessa; käyttö johtaa kilpailusuorituksen hylkäämiseen. Pysäytyksen toimivuus tulee esittää toimitsijoille ennen kilpailutapahtumaa käynnistämällä järjestelmä ja pysäyttämällä se satunnaiseen kohtaan. 6. Robotin sijoittaminen, tehtävän kuvaus, kilpailusuoritus ja robotin poistaminen kilpailutilasta saavat kestää korkeintaan kymmenen minuuttia. Tavoiteaika on tätä lyhyempi, kahdeksan minuuttia. Edellä olevat kohdat ovat kaikki sellaisia, joissa noudattamatta jättäminen aiheuttaa suorituksen hylkäämisen. Arvostelu Seuraavia kohtia otetaan huomioon arvostelussa. Kohtien painoarvoja ei ole määritelty, vaan tuomarit tekevät kokonaisarvion robotin esityksen, performanssin, perusteella. Kaikkia arvosteltavia asioita ei tarvitse olla mukana esityksessä liikkumista lukuun ottamatta, mutta toteutetuilla asioilla tulee olla luonteva yhteys robotin ideaan. 1. Robotin liikkuminen tai eleet. 2. Robotin visuaalisuus. 3. Robotin äänimaailma. 4. Robotin tekninen haastavuus ja toteutus. 5. Robotin aktiivisten osien toimiminen yhteen. 6. Robotin reagoiminen ympäristöönsä (ymmärtääkö eleitä, puhetta, reagoiko soitettavaan musiikkiin, yleisöön tms.) Näiden lisäksi arviointiin vaikuttaa itse idea ja kuinka hyvin kokonaisuus toteuttaa sen. Myös robotin esittely otetaan huomioon arvostelussa. Tuomaristo Tuomaristoon kuuluu eri alojen asiantuntijoita. Tekniikan ja yrityssektorin lisäksi tuomaristossa on myös taiteiden edustus. Palkinnot Pääpalkinto on 10000 euroa. Muista palkinnoista tulee tietoa hieman myöhemmin. Kilpailun ajankohta Kilpailun vapaat harjoitukset ja mahdollinen esikarsinta järjestetään Messukeskuksessa tiistaina 5.11 aamupäivällä ja loppukilpailu Messukeskuksessa iltapäivällä. Pyrimme auttamaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevia kilpailijoita matkakustannusten kattamisessa. Kilpailuun ilmoittautuminen Kilpailuun kannattaa ilmoittautua osoitteessa www.TiES.fi heti kun ryhmä on koossa. Näin ryhmä saa välittömästi uusinta tietoa kilpailusta ja voi kommentoida kilpailun sääntöjä. Lisäksi kilpailijat saavat edulliseen 30€ hintaan Mikrobitin vuoden 2019 lehdet ilmoittautumisesta alkaen ja samalla pääsevät TiES nuorina jäseninä mukaan seuran toimintaan www.TiES.fi .

Ekskursio Jidoka Oy

Teollisuustie 33, 33960 Pirkkala, 20.10.2004

”Olemme innovatiivinen, dynaaminen, yksilöt ja asiakkaat huomioiva yritys Pirkkalasta, joka on erikoistunut liikkuvan digitaalisen markkinointiviestinnän innovatiivisiin ratkaisuihin, IoT-sovelluksiin, Web-toteutuksiin ja mobiilikehitykseen. Meillä on omaa laitesuunnittelu ja -valmistusta. Ratkaisumme ja tuotteemme toimivat mm. tuhansissa eurooppalaisissa ajoneuvoissa ja Karibian huvijahdeissa. Tarjoamme myös asiakkaillemme ohjelmistokehityspalveluita suoraan heidän tiloissaan Tampereella.” Terveisin, Alex Bern Tilaisuus alkaa klo 15.00

Ekskursio Jidoka Oy

Teollisuustie 33, 33960 Pirkkala, 20.10.2004

”Olemme innovatiivinen, dynaaminen, yksilöt ja asiakkaat huomioiva yritys Pirkkalasta, joka on erikoistunut liikkuvan digitaalisen markkinointiviestinnän innovatiivisiin ratkaisuihin, IoT-sovelluksiin, Web-toteutuksiin ja mobiilikehitykseen. Meillä on omaa laitesuunnittelu ja -valmistusta. Ratkaisumme ja tuotteemme toimivat mm. tuhansissa eurooppalaisissa ajoneuvoissa ja Karibian huvijahdeissa. Tarjoamme myös asiakkaillemme ohjelmistokehityspalveluita suoraan heidän tiloissaan Tampereella.” Terveisin, Alex Bern Tilaisuus alkaa klo 15.00

4.6.2013 Kalastuskilpailu

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen Kopparnäsissä., 20.06.2004

Sähköteknikot haastavat elektroniikka-sähkö-, ja automaatioinsinöörit Kalastuskilpailuun. Kilpailu pidetään 4.6.2013 klo 10.00 alkaen Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen Kopparnäsissä. Kilpailu on sekä henkilökohtainen että järjestöjen välinen joukkuekisa. Ajo-ohje: Hangontieltä (Kantatie 51) käännytään Inkoon Degerbyn kohdalta Kopparnäsiin josta noin 5 kilometriä perille parkkipaikalle Rävberget (= Kettukallio), jossa tavataan klo 10.00 (Navigaattoreihin pantava osoite: Kopparnäsvägen 690, INKOO). Ilmoittautumiset Sähköinsinööriliiton toimistoon puh. 09 6689850/Jaana Lindholm. Tarkemmat tiedot Ossi Lahti, puh. 050 572 4700 ja Heikki Silvan, puh. 0500 311 675 sekä Jouko Mäkinen puh. 0443473872. Ruoka ja juomahuollosta vastaa AMT-hakemistot/Kari Ahola.http://www.amt.fi/fi/

Ponsse ja Epec perustavat tuotekehitysyhtiön Tampereelle

TTY Kampusareena, 20.11.2003

TTY Kampusareena klo 9-13 http://www.toptapahtuma.com/tapahtumia/176021/ponssen-ja-epecin-rekry-ja-infotapahtuma http://www.epec.fi/fi/?x23223=508245

Wärkkayskilpailu ja osallistuminen

Helsingin Messukeskus, 20.10.2002

Opiskelijoille suunnattua Wärkkäyskisaa käydään messuilla keskiviikkona 2.10. Koko päivän kestävässä kisassa joukkueet suunnittelevat ja rakentavat laitteen, joka tuottaa parhaimman wau-efektin. Alustana on Arduino Uno. Kilpailupaikalla jaettavan Mystery Boxin lisäksi saa paikalle tuoda yhden jokerikomponentin. Peruskomponentteja (RCL, LED, kytkentäjohtimet, diodit, perusfetit jne) on saatavilla kilpailupaikalla. Kaikki kilpailuun hyväksyttävästi osallistuneet joukkueet saavat omakseen Arduino-mikrokontrollerit sekä Mystery Boxin antureineen. Kilpailuun tulee ilmoittautua 10.9.2013 mennessä. Imoittautumien osoitteeseen: toimisto@eis.fi Kilpailusarjoja on kaksi: korkeakoulut ja ammattikorkeakoulut sekä lukiot ja ammattikoulut. Tuomaristo jakaa palkinnot sijoituksen ja suoritustason mukaisesti. Erityispalkinto voidaan myös antaa suomalaista interaktiivisten ja sulautettujen ohjelmistojen kehitystä merkittävästi edistäneelle henkilölle. Palkinnot rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Jyväskylän Messut 1.- 3.2.2012

Jyvö, 30.11.-0001

metrovarikkoon tutustuminen

, 30.11.-0001

4.6.2013 Kalastuskilpailu

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen Kopparnäsissä., 30.11.-0001

HAASTE Finel-järjestöjen jäsenille! Sähköteknikot haastavat sähkö-, elektroniikka- ja automaatioinsinöörit Kalastuskilpailuun. Kilpailu pidetään 4.6.2013 klo 10.00 alkaen Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen Kopparnäsissä. Kilpailu on sekä henkilökohtainen että järjestöjen välinen joukkuekisa. Ajo-ohje: Hangontieltä (Kantatie 51) käännytään Inkoon Degerbyn kohdalta Kopparnäsiin josta noin 5 kilometriä perille parkkipaikalle Rävberget (= Kettukallio), jossa tavataan klo 10.00 (Navigaattoreihin pantava osoite: Kopparnäsvägen 690, INKOO). Ilmoittautumiset Sähköinsinööriliiton toimistoon puh. 09 6689850/Jaana Lindholm. Tarkemmat tiedot Ossi Lahti, puh. 050 572 4700 ja Heikki Silvan, puh. 0500 311 675. Ruoka ja juomahuollosta vastaa AMT-hakemistot/Kari Ahola.http://www.amt.fi/fi/

4.6.2013 Kalastuskilpailu

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen Kopparnäsissä., 30.11.-0001

Sähköteknikot haastavat sähkö-, elektroniikka- ja automaatioinsinöörit Kalastuskilpailuun. Kilpailu pidetään 4.6.2013 klo 10.00 alkaen Kilpailu on sekä henkilökohtainen että järjestöjen välinen joukkuekisa. Ajo-ohje: Hangontieltä (Kantatie 51) käännytään Inkoon Degerbyn kohdalta Kopparnäsiin josta noin 5 kilometriä perille parkkipaikalle Rävberget (= Kettukallio), jossa tavataan klo 10.00 (Navigaattoreihin pantava osoite: Kopparnäsvägen 690, INKOO). Ilmoittautumiset Sähköinsinööriliiton toimistoon puh. 09 6689850/Jaana Lindholm. Tarkemmat tiedot Ossi Lahti, puh. 050 572 4700 ja Heikki Silvan, puh. 0500 311 675. Ruoka ja juomahuollosta vastaa AMT-hakemistot/Kari Ahola.http://www.amt.fi/fi/

Wärkkayskilpailu ja osallistuminen

Helsingin Messukeskus, 30.11.-0001

Opiskelijoille suunnattua Wärkkäyskisaa käydään messuilla keskiviikkona 2.10. Koko päivän kestävässä kisassa joukkueet suunnittelevat ja rakentavat laitteen, joka tuottaa parhaimman wau-efektin. Alustana on Arduino Uno. Kilpailupaikalla jaettavan Mystery Boxin lisäksi saa paikalle tuoda yhden jokerikomponentin. Peruskomponentteja (RCL, LED, kytkentäjohtimet, diodit, perusfetit jne) on saatavilla kilpailupaikalla. Kaikki kilpailuun hyväksyttävästi osallistuneet joukkueet saavat omakseen Arduino-mikrokontrollerit sekä Mystery Boxin antureineen. Kilpailuun tulee ilmoittautua 10.9.2013 mennessä ja ilmoittautuminen s-postilla osoitteeseen: toimisto@eis.fi Kilpailusarjoja on kaksi: korkeakoulut ja ammattikorkeakoulut sekä lukiot ja ammattikoulut. Tuomaristo jakaa palkinnot sijoituksen ja suoritustason mukaisesti. Erityispalkinto voidaan myös antaa suomalaista interaktiivisten ja sulautettujen ohjelmistojen kehitystä merkittävästi edistäneelle henkilölle. Palkinnot rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Teknologia\'15 Messut - Teemoina teollinen internet ja robotiikka

Helsingin Messukeskus, 30.11.-0001

Plazalla kuulet päivittäin kotimaisia menestystarinoita lyhyinä tietoiskuina. * Teknologia forum on seminaarikokonaisuus, joka tarjoaa tuoreet puhujat ja näkökulmat tulevaisuuden teknologioihin! (TiES:n järjestämä) * Tietoiskulavalla yritykset esittelevät uutuuksiaan. * Robotit mahdollistajana -seminaarissa pohditaan, millaisia erilaisia tehtäviä robotit voivat toteuttaa valmistavassa teollisuudessa ja sen ulkopuolella. * Tekes Liideri -seminaari pureutuu ihmisten johtamiseen digiaikana. * Women in Tech -seminaari herättää keskustelua siitä, miksi yritykset tarvitsevat naisten ajatuksia ja osaamista. TARKOITETTU MYÖS MIEHILLE! * Rekrytorilla puhutaan työn hakemisesta ja työurista sekä annetaan vinkkejä mm. LinkedIn:n hyödyntämiseen. * Hitsauskilpailussa etsitään osaavinta, monipuolisinta ja tehokkainta hitsaajaa. Tule seuraamaan kilpailun jännityshetkiä! * Keksintöalueella Metropolian opiskelijat näyttävät, mitä uusi sukupolvi saa aikaan. Ei mitään pellepelottomia, vaan oikeasti varteenotettavia innovaatttoreita! * Teknologia15-party juhlitaan keskiviikkona 7.10. messujen päätteeksi. Hulvaton meno alkaa jo osastoilla klo 17 ja jatkuu bileissä klo 19. Mukana huippubilebändi ja viihdyttäjä!

Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran vaalikokous ja E-ilta; 18.11.2015

Ylen Iso Paja/auditorio, Radiokatu 5 A, 30.11.-0001

TiES:n vaalikokoukous, jossa käsitellään sääntömääräiset vaalikokousasiat. Vaalikokouksen yhteydessä järjestetään E-ilta aiheena Ylen ajankohtainen tekniikka ja kehitysnäkymät.

ArduinoNano-alustan tutustumis- ja aloituskurssi

Tampereen ammattikorkeakoulu, 30.11.-0001

Tietotekniikan ja elektroniikan seura järjestää matalan kynnyksen ArduinoNano-alustan tutustumis- ja aloituskurssin.

Mukaan tarvitset vain oma tietokoneen. Muut komponentit ovat käytössä koulutuspaikalla. Oman ArduinoNano-alustan voi toki ottaa halutessaan mukaan.

Koulutus on TiESin jäsenille ilmainen. Koulutus tapahtuu Tampereen ammattikorkeakoulun salissa A3-15

Ohjelma:

ma 17.10.2016 17.30 – 19

Arduino yleisluento + Arduino IDE asennus (elleivät kurssilaiset sitä jo tehneet)

ti 18.10.2016 17.30 – 19

- Arduino ohjelmoinnin perusteet (esimerkkejä, c-kielen syntaksia, jne.)

to 20.10.016 17.30 – 19

- näyttö, anturi, jne esimerkit

- troubleshootingista

Mukaan mahtuu 10 ensiksi ilmoitautunuta, ilmoittautuminen päättyy 10.10.2016

, 30.11.-0001

Ekskursio Jidoka Oy

Jidoka Technologies Oy Teollisuustie 33, 33960 Pirkkala www.jidoka.fi , 30.11.-0001

Jidoka Technologies Oy Teollisuustie 33, 33960 Pirkkala www.jidoka.fi Tilaisuus alkaa klo 15.00 ”Olemme innovatiivinen, dynaaminen, yksilöt ja asiakkaat huomioiva yritys Pirkkalasta, joka on erikoistunut liikkuvan digitaalisen markkinointiviestinnän innovatiivisiin ratkaisuihin, IoT-sovelluksiin, Web-toteutuksiin ja mobiilikehitykseen. Meillä on omaa laitesuunnittelu ja -valmistusta. Ratkaisumme ja tuotteemme toimivat mm. tuhansissa eurooppalaisissa ajoneuvoissa ja Karibian huvijahdeissa. Tarjoamme myös asiakkaillemme ohjelmistokehityspalveluita suoraan heidän tiloissaan Tampereella.” Terveisin, Alex Bern

Ekskursio Jidoka Oy

Jidoka Technologies Oy Teollisuustie 33, 33960 Pirkkala www.jidoka.fi, 30.11.-0001

”Olemme innovatiivinen, dynaaminen, yksilöt ja asiakkaat huomioiva yritys Pirkkalasta, joka on erikoistunut liikkuvan digitaalisen markkinointiviestinnän innovatiivisiin ratkaisuihin, IoT-sovelluksiin, Web-toteutuksiin ja mobiilikehitykseen. Meillä on omaa laitesuunnittelu ja -valmistusta. Ratkaisumme ja tuotteemme toimivat mm. tuhansissa eurooppalaisissa ajoneuvoissa ja Karibian huvijahdeissa. Tarjoamme myös asiakkaillemme ohjelmistokehityspalveluita suoraan heidän tiloissaan Tampereella.” Terveisin, Alex Bern Tilaisuus alkaa klo 15.00

Ekskursio Jidoka Oy

Jidoka Technologies Oy Teollisuustie 33, 33960 Pirkkala www.jidoka.fi, 30.11.-0001

”Olemme innovatiivinen, dynaaminen, yksilöt ja asiakkaat huomioiva yritys Pirkkalasta, joka on erikoistunut liikkuvan digitaalisen markkinointiviestinnän innovatiivisiin ratkaisuihin, IoT-sovelluksiin, Web-toteutuksiin ja mobiilikehitykseen. Meillä on omaa laitesuunnittelu ja -valmistusta. Ratkaisumme ja tuotteemme toimivat mm. tuhansissa eurooppalaisissa ajoneuvoissa ja Karibian huvijahdeissa. Tarjoamme myös asiakkaillemme ohjelmistokehityspalveluita suoraan heidän tiloissaan Tampereella.” Terveisin, Alex Bern Tilaisuus alkaa klo 15.00

Ekskursio Jidoka Oy

Teollisuustie 33, 33960 Pirkkala , 30.11.-0001

”Olemme innovatiivinen, dynaaminen, yksilöt ja asiakkaat huomioiva yritys Pirkkalasta, joka on erikoistunut liikkuvan digitaalisen markkinointiviestinnän innovatiivisiin ratkaisuihin, IoT-sovelluksiin, Web-toteutuksiin ja mobiilikehitykseen. Meillä on omaa laitesuunnittelu ja -valmistusta. Ratkaisumme ja tuotteemme toimivat mm. tuhansissa eurooppalaisissa ajoneuvoissa ja Karibian huvijahdeissa. Tarjoamme myös asiakkaillemme ohjelmistokehityspalveluita suoraan heidän tiloissaan Tampereella.” Terveisin, Alex Bern Tilaisuus alkaa klo 15.00

Messumatka Teknologia2017 tapahtumaan Quva-bussilla

Messukeskus, Pasila, 30.11.-0001

Quva Oy:n sponsoroima matka Teknologia 2017 messuille lähtö TAMK Kuntokatu 3 11.10.2017 klo 7.00 Paluu lähtö Pasila 16.00 Tampereelle 18.30 Quva Oy on teollisen big datan analytiikkayritys. Autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään tuotannon laatuongelmia ja reklamaatioita reaaliaikaisen ennakoivan hälytysjärjestelmä Quva® Flow’n avulla. Asiakkaisiimme kuuluu alansa johtavia toimijoita kuten Outokumpu, SSAB, Teknos ja Mirka. Työntekijöihimme lukeutuvat muun muassa ex-Amazon.comilainen, Googlen töistä kieltäytyjä, ex- ”CSI”-tutkija ja monia muita huipputyyppejä, joiden kanssa töiden teko on ainutlaatuinen kokemus.

Messumatka Teknologia2017 tapahtumaan Quva-bussilla

Messukeskus, Pasila, 30.11.-0001

Quva Oy:n sponsoroima matka Teknologia 2017 messuille lähtö TAMK Kuntokatu 3 11.10.2017 klo 7.00 Paluu lähtö Pasila 16.00 Tampereelle 18.30 Quva Oy on teollisen big datan analytiikkayritys. Autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään tuotannon laatuongelmia ja reklamaatioita reaaliaikaisen ennakoivan hälytysjärjestelmä Quva® Flow’n avulla. Asiakkaisiimme kuuluu alansa johtavia toimijoita kuten Outokumpu, SSAB, Teknos ja Mirka. Työntekijöihimme lukeutuvat muun muassa ex-Amazon.comilainen, Googlen töistä kieltäytyjä, ex- ”CSI”-tutkija ja monia muita huipputyyppejä, joiden kanssa töiden teko on ainutlaatuinen kokemus.

, 30.11.-0001

Ponsse ja Epec perustavat tuotekehitysyhtiön Tampereelle

Kampusareena TTY, 30.11.-0001

http://www.toptapahtuma.com/tapahtumia/176021/ponssen-ja-epecin-rekry-ja-infotapahtuma http://www.epec.fi/fi/?x23223=508245

Ponssen ja Epecin tuotekehitysyhtiö Tampereelle

TTY Kampusareena, 30.11.-0001

http://www.toptapahtuma.com/tapahtumia/176021/ponssen-ja-epecin-rekry-ja-infotapahtuma http://www.epec.fi/fi/?x23223=508245

Ponssen ja Epecin tuotekehitysyhtiö Tampereelle

TTY Kampusareena, 30.11.-0001

Vaalikokous 18.12.2017

STEK-talo, Särkiniementie 3, Lauttasaari, 00210 Helsinki, 30.11.-0001

TiES hallitus kutsuu sääntömääräiseen vaalikokouksen pidettäväksi STEK-talolla Lauttasaaressa.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vaalikokousasiat:

  • toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio
  • hallitus vuodelle 2018
  • toiminnantarkastajat
  • jäsenmaksujen suuruus
hallitus Lisätietoja kokouksesta antaa toiminnanjohtaja Esa A. Häkkinen.

TiES vuosikokous

Maarintie 8, Otaniemi 02150 Espoo, 30.11.-0001

Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura ry sääntömääräinen vuosikokous järjestetään Maaritnie 8:ssa Espoon Otaniemessä. Kokouksessa käsitellään sääntöjemme kohdan 10§ mukaiset asiat. Noin kello 17 alkaen paneudumme suurta luotettavuutta edellyttävän avaruuselektroniikan kehitykseen ja suomalaisen satelliittiliiketoiminnan kasvaviin näkymiin professori Jaan Praksin johdattelemana: Elektroniikan kehitys on mullistanut avaruustekniikan Tervetuloa vuosikokoukseen!

Beneq Oy yritysekskursio

Olarinkuoma 9, 02200 Espoo, 30.11.-0001

Yritysekskursio suomalaiselle Beneq Oy:lle , joka perustettiin vuonna 2005. Yritys tuottaa ALD-atomikerrostusmenetelmällä perustuvalla ohutkalvopinnoituslaitteistollaan esimerkiksi erilaisia elektroluminesenssinäyttöjä. Yritys tuottaa myös taipuisia aurinkokennoja ja OLED-näyttötekniikkaan perustuvia tuotteita. Tutustumme Beneq Oy:n Espoon Olarinluomassa sijaitsevaan toimitilaan ja tehtaaseen. Paikan päälle pääsee kätevästi myös metron avulla Niittykummun asemalle.

Yritysekskursio Beneq Oy:lle

Olarinluoma 9, 02200 Espoo, 30.11.-0001

Yritysekskursio suomalaiselle Beneq Oy:lle , joka perustettiin vuonna 2005. Yritys tuottaa ALD-atomikerrostusmenetelmällä perustuvalla ohutkalvopinnoituslaitteistollaan esimerkiksi erilaisia elektroluminesenssinäyttöjä. Yritys tuottaa myös taipuisia aurinkokennoja ja OLED-näyttötekniikkaan perustuvia tuotteita. Tutustumme Beneq Oy:n Espoon Olarinluomassa sijaitsevaan toimitilaan ja tehtaaseen. Paikan päälle pääsee kätevästi myös metron avulla Niittykummun asemalta.

Vierailu Nokeval Oy:lle

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Vierailu tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy ma 12.2.2018 klo 15.00

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

Ekskursio Nokeval Oy:lle, Nokialla

Rounionkatu 107, 37150 Nokia, 30.11.-0001

Ekskursio tietotekniikkayritykseen Nokeval Oy https://www.nokeval.com/

IOT_seminaari ja näyttely 18.-19.4.2018 laajeni terveyusteknologioaankin, esityksiä 65 ja näyttelyssä 45 yritystä

Tampereen ammattikorkeakoulu, 30.11.-0001

Seminaari tai infotilaisuus IOT-seminaari ja näyttely IOT-seminaari ja näyttely Päivämäärä: 18.04.2018 - 19.04.2018 Paikka: TAMK, Kuntokatu 3, Teiskontie 33 Kenelle: Kaikille aiheesta kiinnostuneille Lisätietoja: Mauri Inha , mauri.inha@tamk.fi , 050 520 6243 Internet of Things eli teollinen internet on sulautettujen ja älykkäiden laitteiden ja järjestelmien, saatavan tiedon analytiikan sekä työn tehokasta yhdistämistä liiketoiminnassa. Se mahdollistaa täysin uudenlaisia liiketoimintamalleja ja kilpailykykyisiä palveluja asiakastarpeisiin. TAMKin IoT-seminaaritapahtuma on maksuton ja se on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Seminaariesitysten lisäksi voit tutustua päivän aikana eri yrityksen ständeihin, joita on 38 kpl. Esityksiä pidetään kahden päivän aikana yhteensä 50. Tutustu ohjelmaan täällä. http://www.tamk.fi/documents/10181/141089/IoT_2018ohjelma_TAMK_2018_v10rp_1.pdf/5773a3a0-5103-4a15-bb54-86505969c7cd Ilmoittaudu seminaariin. https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/25937/lomake.html

Suunnitteilla syksylle 2018 Glaston Oy ja Fastems Oy

Tampere, 30.11.-0001

Suunnitteilla syksylle 2018 Glaston Oy ja Fastems Oy

Tampere, 30.11.-0001

Suunnitteilla olevat tapahtumat Tampereella

Suomen ensimmäisen sähkölentokoneen esittely

Malmin lentokenttä, 30.11.-0001

Timo Kasurinen Helsingin sähkölentokoneyhdistyksestä esittelee juuri hankitun Pipistrel Alpha Electro ultrakevyen sähkömoottorilentokoneen. Yhdistys kokoaa ja kehittää turvallisen sähkölentämisen osaamista ja menetelmiä ja toimii näin sähköisen ilmailun edelläkävijänä. Yhdistys laatii sähkömoottorilentokoneiden koulutussuunnitelmaa yhteistyössä viranomaisten ja muiden ilmailun osaajien kanssa. Tervetuloa, TiES:n ja RISS:n jäsenet ja asiasta kiinnostuneet, tutustumaan Helsingin sähkölentokonenyhdistyksen toimintaan ja Pipistrel Alpha Electro ultrakevyeen sähkömoottorilentokoneseen. Tilaisuus järjesteään Malmin lentoasemalla, keskiviikkona 8. elokuuta klo 16.30. Kokoonnumme lentoaseman kahvilassa. Seuraa ilmoittelua ja ilmoittaudu tapahtumaan TiES:n nettisivulla! Lisätietoa: Helsingin sähkölentokoneyhdistys Esitysmateriaali: Sähkölentokone

”Tulevaisuuden ruoka-automaatti - kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elinvoimaa ”

Vuorimiehentie 3, Otaniemi, Espoo, 30.11.-0001

VTT on kehittänyt Vital Selfie -projektissa ruokaan ja syömiseen liittyviä tuotteita ja palveluja, joissa hyödynnetään uusimpia teknologioita ja käytäntöjä. Projekti tukee kotimaista elintarviketeollisuutta, joka tähtää vientiin erilaisille kuluttajaryhmille kohdennetuilla, hyvinvointia tukevilla ratkaisuilla. Tule tutustumaan tulevaisuuden ruoka-automaattiin!

Tulevaisuuden ruoka-automaatti - kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elinvoimaa

Vuorimiehentie 3, Otaniemi, Espoo, 30.11.-0001

VTT on kehittänyt Vital Selfie -projektissa ruokaan ja syömiseen liittyviä tuotteita ja palveluja, joissa hyödynnetään uusimpia teknologioita ja käytäntöjä. Projekti tukee kotimaista elintarviketeollisuutta, joka tähtää vientiin erilaisille kuluttajaryhmille kohdennetuilla, hyvinvointia tukevilla ratkaisuilla. Tule tutustumaan tulevaisuuden ruoka-automaattiin!

Vierailu Glaston Oy:lle

Vehmaistenkatu5, Tampere, 30.11.-0001

Glaston Oyj Abp on suomalainen lasinjalostusteknologiayhtiö, joka toimittaa lasinjalostuksen lämpökäsittelykoneita, huolto- ja päivityspalveluita, työkaluja sekä asiantuntijapalveluita. https://www.glaston.net

IOT SEMINAARI 13.-14.3.2019

Tampereen ammattikorkeakoulu, 30.11.-0001

Perinteinen IoT seminaari TAMKin tietotekniikan opiskelijoiden organisoimana ja laajempana ensi vuonna Teemat, IoT, 5G ja koneoppiminen Esitelmien aiheita ja puhujiksi haluavia vastaanotetaan ja ilmoittautumisia näyttelyy. Ohjelma pyritään saamaan valmiiksi tammikuun puoleenväliin joten ilmoitattautumiset joulukuun puoleen väliin mennessä Mauri.Inha@tamk.fi Sander.Kallio@eng.tamk.fi

IoT-seminaari 2019, 13.-14.3.2019

Tampereen ammattikorkeakoulu, 30.11.-0001

Perinteinen IoT seminaari TAMKin tietotekniikan opiskelijoiden organisoimana ja laajempana ensi vuonna Teemat, IoT, 5G ja koneoppiminen Esitelmien aiheita ja puhujiksi haluavia vastaanotetaan ja ilmoittautumisia näyttelyy. Ohjelma pyritään saamaan valmiiksi tammikuun puoleenväliin joten ilmoitattautumiset joulukuun puoleen väliin mennessä Mauri.Inha@tamk.fi Sander.Kallio@eng.tamk.fi

Energia 2018 -messut

Tampere, 30.11.-0001

Tervetuloa vuoden kattavimpaan energia-alan ammattilaistapahtumaan Tampereelle. Messut kokoaa yhteen eri energiamuotojen keskeiset vaikuttajat ja teknologioiden edustajat. Energia 2018 -tapahtumassa haetaan aktiivisesti keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen niin teollisuuden, kiinteistöjen ja liikenteen energiatehokkuudesta kuin kiertotaloudesta ja innovaatiokyvykkyydestä. Energia 2018 -messut järjestetään 23.-25.10.2018 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa.
TiES ja SIL järjestävät jäsenilleen maksuttoman bussikuljetuksen keskiviikkona 24.10.2018 klo 8.00 Helsingistä Kiasman edestä. Paluukuljetus Tampereelta lähtee heti messujen sulkeuduttua klo 17:00. Bussikuljetus edellyttää ennakkoilmoittautumsta. Ilmoittaudu pian koska paikkoja on rajoitetusti!
Tutustu messujen tarjontaan ja lataa maksuton pääsylippu tästä.
Energia 2018 Messut https://www.energiamessut.fi/
Ilmoittaudu tapahtumaan

Automaatitekniikan koulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu, 30.11.-0001

Tarjoamme seuraavaa mahdollisuutta kehittää yrityksen ja kohderyhmään sopivan työntekijän (erityisesti kone-, sähkö- tai ICT-insinööri) osaamista yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa: Tampereen ammattikorkeakoulu toteuttaa vuonna 2019 Automaatioteknologian ylemmän AMK tutkinnon koulutuksen, josta lisää oheisessa liitteessä ja linkissä. Koulutukseen järjestetään lisähaku aikavälillä 3.-12.12.2018. http://www.tamk.fi/web/tamk/automaatioteknologia-yamk-s2018 Opiskelu antaa valmiudet itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön ja taitoja kehittää työelämää. Valintaperusteena on ennakkotehtävän palautus. Ennakkotehtävä sisältää tavoitekuvauksen koulutuksen yhteydessä tehtävästä yrityslähtöisestä kehittämistehtävästä (opinnäytetyöstä). Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyöt ovat keskeisiä välineitä työ- ja elinkeinoelämän kehittämisessä. Avustamme tarvittaessa opinnäytetyön aiheen löytymisessä ja ideoinnissa. Koulutus sopii suoritettavaksi työn ohessa.